Pályázati felhívás

Kultúra - 2006-10-12

A Hajdú-Bihar Megyei Múzeumok Igazgatósága és a Déri Múzeum Baráti Köre ebben az évben is meghirdeti a megyei önkéntes néprajzi és honismereti gyűjtőpályázatot. Pályázni lehet bármely néprajzi és helytörténeti téma eredeti ismeretanyagot tartalmazó, saját tapasztalat, helyszíni gyűjtés vagy levéltári kutatás alapján történő feldolgozásával.

Ajánlott témakörök:

 

- Visszaemlékezés a forradalmi napokra  -  az 1956-os események helyi vetülete, rezonanciája.  Személyes emlékek: a történések közvetlen hatása a hétköznapokra, illetve az egyéni életút alakulására.

- Az egyéni életút dokumentumai  -  írásos emlékek, naplók gyűjtése, feldolgozása.

- Átalakuló debreceni utcák -  a településkép változása napjainkban, ennek dokumentálása (bármely más település is választható).

- Régi fotográfiák, családi fényképalbumok gyűjtése, elemzése.

- Történetek, elbeszélések a második világháború helyi eseményeiről, hadifogságról, internálásról, a mindennapi élet túlélési technikái.

- Emlékeim a múzeumról  -  a Déri Múzeum történetére vonatkozó képek, dokumentumok gyűjtése, a múzeum-látogatások élményének leírása.

- Szabadon választott téma

 

Beküldési határidő: 2007. január 10.

A pályamunkák értékelésére és a díjkiosztásra 2007. január végén  kerül sor.

Cím: Déri Múzeum

Debrecen, Déri tér 1. 4026

 

A pályázattal kapcsolatban bővebb információ kérhető Koticsné Magyari Márta muzeológustól a következő telefonszámon: 52/417-577, illetve e-mailben: mmagyari@freemail.hu.