Szegeden lesz a Rudolf szabadtéri világpremierje

Kultúra - 2006-07-26

A Budapesti Operettszínházban május 26-án volt a Rudolf című musical világpremierje, pénteken a szegedi Dóm téren mutatják be a darabot. A Broadway elismert szerzőpárosa, Frank Wildhorn és Jack Murphy musicaljét a Tisza-parti városban több mint száz ember adja elő, szegedi művészekkel bővült a zenekar, és új elemek egészült ki a fővárosi előadás díszlete is.

A kőszínházi látvány visszaadása a 800 négyzetméteres szabadtéri színpadon komoly kihívást jelent, ugyanakkor a feladat nem ismeretlen a társulat előtt. Huszonegy szólista mellett negyven táncos, közel ötventagú zenekar, tizenhét fős kórus és több mint félszáz statiszta gondoskodik arról, hogy a Dóm téren felejthetetlen látványban legyen része a szabadtéri világpremier nézőinek.

 

A péntek esti bemutatót követően augusztus 6-ig még öt alkalommal elevenedik meg a fesztivál színpadán az Erzsébet királyné fia és Vetsera Mária közötti szerelem története. A tavalyi évadban a Rómeó és Júlia című musicalben megismert két sztár, Dolhai Attila és Vágó Bernadett főszereplése is remélni engedi, hogy a műfajt kedvelő közönség körében ez az újabb produkció is nagy sikert arat. (forrás: MTI)