Szüntelen Szépművészeti

Kultúra - 2006-08-18

Ezentúl hétfőnként is nyitva lesz a Szépművészeti Múzeum, az időszaki kiállításokat lehet megnézni, most éppen a Picasso szerelmei- és a Rembrandt 400 címűt. A múzeum vezetése azért döntött a folyamatos nyitvatartás mellett, mert nagy érdeklődést tapasztalt a két időszaki kiállítás iránt, de a gyakorlatot folytatni kívánja a jövőben is.

Picasso: Az olvasmány

Lévay Zoltán, a múzeum kommunikációs osztályának helyettes vezetője az MTI-nek azt is elmondta, hogy hivatalosan augusztus 21-e, hétfő lesz az első ilyen nyitvatartási nap, előtte augusztus 14-én, hétfőn próbanyitvatartást tartottak és sokan betértek az időszaki tárlatokat megnézni.

 

A Picasso szerelmei című kamaratárlatot, amely a Géniuszok és remekművek sorozat része, a nyitás óta eltelt három hétben 25 ezren, míg a július eleje óta látható Rembrandt 400 című kiállítást csaknem 40 ezren tekintették meg. A Picasso tárlat, amely 17 művet vonultat föl, és amelynek középpontjában a párizsi Picasso Múzeumtól kölcsönzött Az olvasmány című kép áll, szeptember 17-ig látogatható a hét minden napján.

 

A Rembrandt születésének 400. évfordulója alkalmából rendezett kiállításon a holland mester 170 grafikája látható folyamatosan szeptember 24-ig. A művész portréit, tájképeit, bibliai tárgyú alkotásait, valamint a zsáner műfajában született grafikáit csodálhatja meg a közönség.

 

A budapesti Szépművészeti Múzeum a hét minden napján 10 és 18 óra között van nyitva, de csütörtökön 22 óráig látogatható, hétfőnként azonban csak az időszaki kiállításokat lehet megnézni. (forrás: MTI)