Tizennyolcadszor nyitotta meg kapuit az EFOTT

Kultúra - 2006-07-20

A sikeres nulladik nap után hivatalosan is megnyílt az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója (EFOTT) szerdán Zamárdiban.

A július 22-ig tartó kulturális, zenei, közéleti és turisztikai rendezvény idén a korábbiaknál is több látogatót vonz, így összességében mintegy harmincezer fiatalra számítanak a rendezők - mondta Tibenszky Móni Lisa ügyfélkapcsolati referens. A jelenleg 11 hektáron otthont kapott találkozó területe két napon belül további négy hektárral bővül a Zamárdi partszakaszon. A programok középpontjában ezúttal is a zene áll.

 

A délután négy órától hajnali négyig tartó koncertek párhuzamosan négy színpadon szólnak, s a kínálatban a Tankcsapda csakúgy megtalálható, mint Yonderboi. Újdonságnak számít az úgynevezett tribute-színpad, amelyen világhírű rockegyüttesek életműve hangzik fel hazai előadók tolmácsolásában. A Magyar Filmszemle díjnyertes alkotásai láthatók a mozisátorban, emellett csaknem 40 civil szervezet, egyesület képviselői is jelen vannak a rendezvény területén.

 

A HÖOK közéleti sátra vitáknak, vetélkedőknek ad teret, a turisztikai kínálatban pedig bortúra és lovas túra is szerepel. Az Európai Parlament támogatásával létrehozott gömbsátor azokat a fiatalokat várja, akik információt szeretnének kapni az Európai Unióban kínálkozó lehetőségekről.

 

Gyárfásné dr. Fekete Judit, a Miniszterelnöki Hivatal EU kommunikációs főosztályának főcsoportfőnöke a szerdai nyitást követően elmondta: az eddig már kilenc helyszínen kipróbált gömbsátor vendégei elsősorban a külföldi pályázati, tanulási és ösztöndíj-lehetőségekről kértek információt. Csütörtökön az EFOTT-ra látogat Gyurcsány Ferenc miniszterelnök is. (forrás: MTI)