Két tonna robbanószert talált az egyiptomi rendőrség a Sínai-félszigeten

Három titkos raktárban több mint két tonna robbanószerre bukkant az egyiptomi rendőrség a Sínai-félszigeten - közölte a hatóság. 500 kg robbanószert Sejk Zueid város közelében találtak, további egy tonna rejtekhelyét 100 kilométerre délnyugatra, Gifgafa térségében fedezték fel. A rendőrség senkit sem vett őrizetbe.

2004 októbere és 2006 júliusa között több mint százan vesztették életüket a sínai-félszigeti nyaralóhelyeken elkövetett robbantásos merényletekben. A MENA egyiptomi hírügynökség jelentése szerint a rendőrség korábban már talált 600 kiló, zsákokba rejtett TNT-t a Sínai-félsziget északi részén fekvő Rajszán falu melletti sivatagos területen, nem messze Sejk Zueid városától.Ugyanebben a térségben a rendőrség többször vívott tűzharcot robbantásos merényletek gyanúsítottjaival az utóbbi két évben.

 

Egyiptom a merényletek elkövetésével az al-Tauhid val-Dzsihád (Egyistenhit és Szent Háború) nevű szélsőséges iszlám csoportot vádolja, amely a rendőrség állítása szerint a Sínai-félszigeten élő militáns beduinokból verbuválódott.

 

 

(MTI)