Nem nálunk történt

Eredmények megjelenítése 2041-től 2060-ig 2080 találatból.

Több mint száz palesztin gyermek halt meg az izraeli-palesztin összecsapásokban

Több mint száz palesztin gyermek vesztette életét az év eleje óta az izraeli hadsereg támadásaiban - jelentette be kedden az ENSZ gyermekalapja, az UNICEF. Ez több mint kétszer annyi, mint a tavalyi egész évi adat.

Szaddám Huszein fellebbezését januárban bírálják el

A Szaddám Huszein felett ítélkező különleges bagdadi bíróság fellebbviteli tanácsa valószínűleg január közepén dönt a volt iraki elnök fellebbezéséről - jelentette be hétfőn az iraki főügyész.

Halálra ítélték Szaddám Huszeint a dudzsaili mészárlás miatt

Emberiesség elleni bűntettek miatt halálra ítélték vasárnap Szaddám Huszein volt iraki elnököt, akit bűnösnek mondtak ki az ellene indult első perben, a dudzsaili mészárlás ügyében.

Két tonna robbanószert talált az egyiptomi rendőrség a Sínai-félszigeten

Három titkos raktárban több mint két tonna robbanószerre bukkant az egyiptomi rendőrség a Sínai-félszigeten - közölte a hatóság. 500 kg robbanószert Sejk Zueid város közelében találtak, további egy tonna rejtekhelyét 100 kilométerre délnyugatra, Gifgafa térségében fedezték fel. A rendőrség senkit sem vett őrizetbe.

A Fitch a magyar csomag sikerét jósolja, de kockázatokat is lát

Magyarországnak várhatóan jórészt sikerül teljesítenie a költségvetési célokat a következő két évben, de ennek az előrejelzésnek a kockázatai is nagyok, áll a Fitch Ratings szerdán Londonban kiadott elemzésében. A legnagyobb európai hitelminősítő 17 oldalas jelentése szerint az erőteljes bevételnövelő intézkedéseket zömmel már életbe léptették, és a kormány egy sor "bíztató" kiadásvisszafogó lépést is bejelentett.

"Bűnözési hullámtól" tart a brit kormány a román és bolgár EU-csatlakozás után

A bűncselekmények számának "robbanásszerű" növekedése fenyegeti Nagy-Britanniát Románia és Bulgária EU-csatlakozása után - írta egy belső kormányzati leiratra hivatkozva a szerdai The Sun.

21 milliós gázsi az NBA-ben

Új labdával és öt favorittal rajtol a 61. idény az amerikai profiknál. Harmincöt "bőrös” év után új labdával rajtol el magyar idő szerint holnap hajnalban az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) 61. idénye. A bemutatkozó játékszer ugyanis bőr helyett mikroszálas műanyagból készült, és az érintettek egyelőre nincsenek elragadtatva tőle.

Valószínűleg Parvanov jelenlegi államfő nyerte meg a bolgár elnökválasztást

A hivatalban lévő államfő, Georgi Parvanov nyerte meg a bolgár elnökválasztást a vasárnap esti urnazárást egy órával megelőző egyik felmérés szerint, amely a szavazóhelyiségekből kilépők megkérdezésén alapult.

Fidel Castro megjelent a kubai tévében

A műtét után lábadozó Fidel Castro kubai vezetőről sugárzott felvételt szombaton a szigetország televíziója: Castro sétált, aznapi újságot olvasott és kihívó hangnemben cáfolta a haláláról keringő híreszteléseket. A 80 éves Fidel Castro a felvételen közölte, hogy részt vesz a kormányzati döntések meghozatalában, a televízióból tájékozódik az eseményekről és rendszeresen telefonálgat

Bush: elfogadhatatlan, hogy Iránnak atomfegyvere legyen

George Bush szerint elfogadhatatlan, hogy Iránnak atomfegyvere legyen. Az amerikai elnök erről pénteken beszélt, amikor közölte: tudomása van arról a "találgatásról", amely szerint Irán megkezdte az urándúsítást a második centrifugasoron.

Az Európai Parlament első olvasatban elfogadta a 2007-es EU-költségvetést

Az Európai Parlament csütörtöki strasbourgi ülésén első olvasatban elfogadta az EU jövő évi költségvetését: az EP azt javasolja, hogy a tagországok által javasoltnál mintegy 7 milliárd euróval több jusson jövőre a szervezetnek, amit főleg a kutatásra és a versenyképességre költenének.

Fideszes EP-képviselők Almuniával tárgyaltak

A Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának nevében Schmitt Pál, Szájer József és Becsey Zsolt képviselők szerdán Strasbourgban megbeszélést folytattak Joaquin Almuniával, az EU-bizottság pénzügyi biztosával, amelynek tárgya a magyar pénzügyi és belpolitikai helyzet volt.

24 évet kapott az Enron-vezér

 Szövetségi börtönben tölti következő 24 évét Jeffrey Skilling, az Enron volt vezérigazgatója. Skilling volt az egyik irányítója annak a később "kreatív könyvelés" néven elhíresült csalássorozatnak, amelynek hatására összeomlott az USA egyik legnagyobb energetikai cége.

Nagyarányú polgári demokrata siker a cseh helyhatósági és szenátusi választáson

A Polgári Demokratikus Párt (ODS) nagy sikerét hozta a hét végi helyhatósági és részleges szenátusi választás Csehországban. A Cseh Statisztikai Hivatal (CSU) által nyilvánosságra hozott adatok szerint a parlamenti pártok közül az ODS kapta a legtöbb szavazatot és a pártok között övé a legtöbb önkormányzati képviselői mandátum is.

Kim Dzsong Il: Észak-Korea nem hajt végre több kísérleti atomrobbantást

Kim Dzsong Il észak-koreai vezető a Phenjanba látogató kínai küldöttséggel közölte egy pénteki hírügynökségi jelentés szerint, hogy a kommunista ország nem tervezi újabb kísérleti atomrobbantás végrehajtását, és sajnálatát fejezte ki a múlt héten végrehajtott első nukleáris kísérlet miatt.

Bush nyilatkozatot adott ki az 56-os magyar forradalom évfordulója alkalmából

George Bush az 1956-os magyar forradalom ötvenedik évfordulója alkalmából szerdán nyilatkozatban köszöntötte a magyarokat, akik szabadságukért harcolva szembeszálltak a szovjet birodalommal. Az amerikai elnök az évforduló tiszteletére az elismerés napjává nyilvánította október 23-át.

Pakisztáni foglyokat engedtek el Guantánamóból

Szabadon engedtek nyolc pakisztáni foglyot az Egyesült Államok afganisztáni és Kuba szigetén működő katonai börtöneiből, és már haza is érkeztek - jelentették be hétfőn Iszlámábádban.

Barroso üdvözli az Észak-Korea elleni ENSZ-szankciók bevezetését

Üdvözölte az ENSZ-szankciók bevezetését Észak-Korea ellen José Manuel Barosso , az Európai Bizottság elnöke, aki szerint a Phenjan elleni egységes kiállás javítja az iráni atomprogram körüli vita rendezésének esélyeit is.

Megtorló intézkedésekkel fenyegeti Törökország Franciaországot

Törökország megtorló intézkedéseket mérlegel Franciaország ellen, mivel annak parlamentje bűncselekménnyé nyilvánította az oszmán birodalomban az I. világháború idején történt örmény népirtás tagadását. A szankciók tervét Recep Tayyip Erdogan miniszterelnök jelentette be pénteken, hozzátéve, hogy a kereskedelmi statisztikák tanulmányozása után döntenek az ellenlépésekről.

Göncz Kinga amerikai kollégájával tárgyalt Washingtonban

Göncz Kinga kétoldalú tárgyalásokat folytatott Condoleezza Rice amerikai külügyminiszterrel csütörtökön Washingtonban. Az amerikai diplomácia vezetője a találkozó előtt a sajtó jelenlétében "kitűnőnek" nevezte a magyar-amerikai kapcsolatokat