Nem nálunk történt

Eredmények megjelenítése 2041-től 2060-ig 2329 találatból.

Castro szerint az USA becsapta a világot szeptember 11-e kapcsán

Az Egyesült Államok becsapta a világot a hat évvel ezelőtt Washingtont és New Yorkot ért terrortámadások kapcsán, és az amerikai vezetés voltaképpen elhallgatta azt, hogy valójában mi is történt - állította Fidel Castro, Kuba elsőszámú vezetője abban a cikkben, amelyet az évforduló alkalmára írt.

Vádemelés előtt a McCann-ügy

Brit sajtójelentések szerint vádemelési javaslattal adja át a portugál rendőrség az ügyészségnek a McCann-ügy aktáit, az eddig összegyűlt bizonyítékok alapján ugyanis "véletlen emberöléssel" gyanúsítják a Portugáliában tavasszal eltűnt brit kislány édesanyját, és a szülők bérautójában az eltűnés után talált DNS-minták is "100 százalékban" megegyeznek a gyermekével.

Izrael folytatja katonai műveleteit a Gázai övezetben

Izrael folytatja a palesztin fegyveresek elleni katonai műveleteit a Gázai övezetben - jelentette ki vasárnap Ehud Olmert izraeli kormányfő egy nappal azt követően, hogy Hamász-harcosoknak öltözött izraeli kommandósok elfogták az iszlamista szervezet egy harcosát.

Megerősítették a biztonsági intézkedéseket Németországban

Németország-szerte megerősítették a biztonsági intézkedéseket csütörtökön az elsősorban amerikai katonai és polgári létesítmények ellen tervezett, a hatóságok által előző nap felfedett merényletkísérletek után. A német szövetségi főügyész és a Szövetségi Bűnügyi Hivatal elnöke szerdán jelentette be, hogy az eddigi legfenyegetőbb merényletkísérleteket leplezték le, amelynek előkészítésén több hónapja dolgozott a Dzsihád Unió elnevezésű az iszlám radikális szervezet németországi sejtje.

Kitört az Etna, bezárták a cataniai repteret

Izzó lávát lövellt ki magából kedd éjjel Szicíliában az Etna, Európa legnagyobb és legaktívabb vulkánja. Helyszíni beszámolók szerint a tűzhányóból aláhulló szikrák megvilágították az éjszakai eget, s egy kisebb lávafolyam indult meg lefelé a hegy egyik oldalán egy lakatlan völgybe.

Malina Hedvig a szlovák kormányfő kihallgatását indítványozza

Malina Hedvig, az ügyvédje közvetítésével, arra kérte hétfőn az ügyét vizsgáló nyomozótisztet, hogy idézze be és tanúként hallgassa ki Robert Fico miniszterelnököt, aki a médiában olyan nyilatkozatokat tett, amelyek azt sugallják, hogy Hedvig ügyéről Fico "többet tud annál, mint ami a nyomozati aktákból megtudható."

Bangladesben korrupciós vádakkal letartóztatták az ország volt miniszterelnökét

A bangladesi biztonsági erők letartóztatták hétfőn Dakkában a bengáli ország korrupciós vádakkal illetett volt miniszterelnökét - közölték rendőrségi forrásból. Vasárnap éjjel több száz fegyveres vette körbe Haleda Zia házát, majd helyi idő szerint hétfő reggel fiával, Arafat Rahmannal együtt letartóztatták a politikusnőt, és egy dakkai bíróságra szállították.

Slota tudja, miért éppen 56 tagja van a Magyar Gárdának

Ján Slota úgy gondolja, hogy a szombaton felesküdött Magyar Gárda tagjainak 56 fős létszáma meghökkentő módon az 56-os magyarországi forradalmat idézi, ami vélekedése szerint azt az üzenetet hordozhatja, hogy "újabb forradalomra készülhetnek, és minden jel arra utal, hogy ez a forradalom majd Szlovákia, Románia és Szerbia ellen irányul".

Markó: kedvezőtlen precedenst teremtene, ha a romániai magyarság EP-képviselet nélkül maradna

Nem kívánatos precedenst teremtene, ha a romániai magyarság európai parlamenti képviselet nélkül maradna - jelentette ki szerdán Marosvásárhelyen Markó Béla, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke.

A dél-koreai túszok újabb csoportját engedték el a tálibok

A dél-koreai túszok egy újabb csoportját, négy nőt és egy férfit engedtek szabadon az afganisztáni tálibok szerdán, néhány órával azután, hogy szabadon engedtek három női foglyot - jelentette be a Nemzetközi Vöröskereszt helyi képviselője.

Az amerikai igazságügy-miniszter bejelentette lemondását

Alberto Gonzales amerikai igazságügy-miniszter Washingtonban bejelentette lemondását. Gonzales rövid nyilatkozatában közölte: beadta lemondását George Bush elnöknek, és szeptember 17-én távozik posztjáról. A demokrata ellenzék és több republikánus politikus által is több hónap óta támadott igazságügy-miniszter egyetlen szót sem ejtett arról, hogy miért válik meg hivatalától.

Spanyol belügyminiszter: az ETA-nak van egy kis hálózata Portugáliában

Az ETA baszk szeparatista szervezetnek van "egy kis hálózata Portugália déli részén" - jelentette ki az RNE spanyol közrádióban Alfredo Pérez Rubalcaba spanyol belügyminiszter. A bázis valószínűleg Algarve körzetében létesült - tette hozzá a miniszter. "Kétszer beszéltem a portugál belügyminiszterrel (Rui Pereirával), s el kell mondanom, hogy nagyon jól együttműködik Spanyolországgal".

Izraelbe érkezett az első iratszállítmány a náci archívumból

Megérkezett az első iratszállítmány a Bad Arolsen-i náci archívumból Izraelbe, ahol azt remélik, hogy a dokumentumok segítségével a nácizmus 3 millió névtelen áldozatából akár ezreket is azonosíthatnak.

Robbanás rázta meg a bagdadi Zöld Zónát

Robbanás rázta meg csütörtökön reggel a bagdadi szigorúan őrzött Zöld Zónáját, ahol az iraki kormányhivatalok, valamint az amerikai nagykövetség és katonai parancsnokság található.

Japán energia szükséghelyzet elrendelése előtt áll

Japánban szerdán 17 év után először a Tokyo Electric Power (Tepco) villamosipari társaság aktiválta szükségtervét az esetleges áramhiányra való tekintettel. Hiány a szigetország legnagyobb atomerőművének leállítása és a kánikula beköszönte miatti következhet be.

Bagdadba látogat Mahmúd Ahmadinezsád iráni államfő

Bagdadba látogat Mahmúd Ahmadinezsád iráni államfő - jelentette hétfőn internetes honlapján egy iráni állami televíziós csatorna. Núri al-Máliki iraki kormányfő hívta meg az iráni elnököt, amikor Teheránban tárgyalt nemrégiben.

Izrael cáfolja, hogy amnesztiát adna újabb 110 palesztinnak

Izrael cáfolta vasárnap azt az előző napi palesztin értesülést, mely szerint újabb olyan 110 palesztin aktivistának készül amnesztiát adni, akik azok írásos nyilatkozatban lemondtak a zsidó állam elleni fegyveres harcról és átadták fegyverüket a Palesztin Hatóságnak.

Újabb Szaddam-per kezdődik Irakban: Vegyi Ali is vádlott

Tizenöt személy ügyét kezdi tárgyalni augusztus 21-én az az iraki különleges bíróság, amely tavaly halálra ítélte Szaddám Huszein egykori diktátort - közölte csütörtökön Dzsaafar Muszavi főügyész. A most kezdődő harmadik per vádlottjai között van Szaddám Huszein unokatestvére, Ali Haszan al-Madzsíd, vagyis "Vegyi Ali", aki kurd falvak elleni vegyifegyver-támadások elrendelőjeként kapta gúnynevét.

Vajdasági magyarok elleni támadások ellen tiltakozik a VMSZ

A vajdasági magyarságot ért támadások miatt tiltakozott a VMSZ. Pásztor István, a legnagyobb délvidéki magyar párt elnöke sajtótájékoztatóján a Szabadkán megjelent magyarellenes falfirkákról és a péterrévei magyarverésekről beszélt.

Dániában is dohányzási tilalmat vezettek be

Dániában is tilos a dohányzás az összes munkahelyen, vendéglőben és minden egyéb nyilvános helyen szerdától. Az ENSZ Egészségügyi Világszervezet (WHO) összesítése szerint Dánia öt éven belül már a huszadik európai ország, ahol megtiltják a dohányzást nyilvános helyen.