Nem nálunk történt

Eredmények megjelenítése 2041-től 2060-ig 2169 találatból.

Irán nem hajlandó felfüggeszteni az urándúsítást

Irán nem hajlandó felfüggeszteni az urándúsítást - közölte vasárnap a teheráni külügyminisztérium, három nappal az ENSZ Biztonsági Tanácsa által e vitatott nukleáris tevékenység leállítására szabott határidő lejárta előtt.

Ellenállt a republikánus kisebbség az amerikai szenátusban

A republikánus kisebbség ellenállása miatt nem kerülhetett megvitatásra a washingtoni szenátusban az a javaslat, amely elutasította volna George Bush elnök iraki csapaterősítési politikáját.

Megkezdődött az évszázad pere Madridban

Megkezdődött csütörtökön Madridban "az évszázad perének" tartott  per, amelyben a 191 halottat követelő, 2004 márciusában vonatok  ellen elkövetett robbantássorozat 29 vádlottja áll bíróság előtt.    

 Az olajmezők megtámadására buzdít az al-Kaida

Az Egyesült Államokat szolgáló olajlelőhelyek megtámadására buzdított egy szerdai üzenetében az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet szaúd-arábiai szárnya, olyan országokat felsorolva célpontként, mint Kanada, Venezuela és Mexikó.

 Ahmadinezsád: Irán ellenzi az atomfegyverkezést

Irán ellenzi az atom- és tömegpusztító fegyverek terjesztését - jelentette ki az ABC amerikai televíziós állomásnak adott nyilatkozatában Mahmúd Ahmadinezsád, a perzsa állam elnöke. A kedden adásba került interjúban Ahmadinezsád leszögezte: "álláspontunk világos. Ellenezzük a nukleáris és a tömegpusztító fegyverek bármiféle terjesztését.

Phenjan egymillió tonna fűtőolajat és egymillió kilowatt villanyáramot kaphat

Észak-Korea egymillió tonna fűtőolajat és egymillió kilowatt villanyáramot kapna atomprogramja felszámolásáért cserében - értesült egy amerikai televízióállomás.

 Izrael még nem reagált a palesztin kormány megalakulására

Az izraeli kormány még nem döntötte el, hogyan reagáljon a radikális Hamász szervezet és a Mahmúd Abbász palesztin elnök vezette Fatah részvételével létrejött palesztin nemzeti egységkormány megalakulására.

 Új stratégiai koncepciót ígért a NATO főtitkára

Az eddigi tanulságok figyelembe vételével új stratégiai koncepciót ígért a NATO főtitkára. A müncheni biztonságpolitika fórumon szombat délután elhangzott beszédében Jaap de Hoop Scheffer azt hangoztatta, hogy az új koncepció a szövetség fennállásának hatvanadik évfordulójára, 2009-re készül el, s annak egyik legfőbb elemét jelenti majd, hogy a biztonság nem épülhet kizárólag katonai eszközökre.

 A NAÜ kamerákat helyezett el egy urándúsításra szánt iráni létesítményben

A Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) szakemberei figyelőkamerákat helyeztek el egy olyan iráni föld alatti létesítményben, ahol a tervek szerint ipari méretekben fognak uránt dúsítani - közölte egy teheráni illetékes.

 Észak-Korea hajlandó tárgyalni atomprogramja felszámolásának első lépéseiről

Észak-Korea elvben beleegyezett csütörtökön, hogy megkezdjék az érdemi tárgyalásokat a nukleáris programjának felszámolása felé vezető úton teendő első lépésekről.

 Szerbiának elfogadhatatlan az Ahtisaari-terv

Szerbia számára jelenlegi formájában elfogadhatatlan a Koszovó jövőjére vonatkozó Ahtisaari-terv - erősítette meg szerdán Belgrádban Boris Tadic államfő és Vojislav Kostunica miniszterelnök.

 Járványszünetet rendeltek el több száz kárpátaljai iskolában és óvodában

Járványszünetet rendelt el a közegészségügyi hatóság Kárpátalja 171 iskolájában és 126 óvodájában azt követően, hogy a megyében megközelítette a járványküszöböt a heveny légúti vírusfertőzéses megbetegedések száma.

 Bush még több pénzt kér a háborúkra a jövő évi költségvetésben

George Bush elnök a jövő évi amerikai költségvetésben annak több mint egyötödét, 623 milliárd dollárt kér a Pentagon számára, egyebek mellett az iraki háború folytatására a kongresszushoz hétfőn benyújtott tervezetében, kevesebb forrás jutna viszont az egészségügyi és oktatási programoknak.

 Irán nem kívánja felfüggeszteni az urándúsítást

Dacolva az ENSZ-szankciókkal Irán a továbbiakban sem kívánja felfüggeszteni urándúsító programját - erősítette meg az iráni atomenergia-hivatal vezetője. Golamreza Agazadeh szerint az ENSZ Biztonsági Tanácsa szankciós határozatával komoly "törvényes és végrehajtási" gondok vannak.

10 külföldi turista meghalt egy chilei szállodatűzben

Argentin, német és holland turisták, összesen tízen vesztették életüket pénteken Chile déli részén egy szállodában kiütött tűzben - közölte a helyi tűzoltóság. A lángok hajnali 3 óra körül csaptak fel a Punta Arenas városban lévő kétszintes szállodában.

 Az Egyesült Államok és Európa támogatja az Ahtisaari-tervet

Az Egyesült Államok "igazságosnak és kiegyensúlyozottnak" nevezte Martti Ahtisaari ENSZ-megbízottnak a Koszovó jövőbeli státusára vonatkozó, aznap ismertetett javaslatait.

 Olaszországban a kamara felmentette a betegét halálba segítő orvost

Egyhangú döntéssel felmentette csütörtökön Cremona észak-olasz város orvosi kamarája azt az orvost, aki tavaly decemberben halálba segítette egyik gyógyíthatatlan betegét.

Merénylet Ingusföld muszlim vallási vezetője ellen

Merényletet követtek el Ingusföld muszlim vallási vezetője és fia ellen szerda este, a támadásban mindketten megsebesültek - közölte az Oroszországhoz tartozó észak-kaukázusi köztársaság belügyminisztériumi szóvivője.

 Solana: még februárban véglegesíteni kellene a Koszovó-tervet

Véglegesíteni kellene február végéig a Koszovó jövőbeli státusáról szóló tervet, hogy a dokumentum azt követően az ENSZ Biztonsági Tanácsa elé kerülhessen jóváhagyásra - közölte Brüsszelben Javier Solana, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője.

Egyesült Államok: Izrael megsérthette a fürtős bombák használatáról kötött szerződést

Az Egyesült Államok hétfői bejelentése szerint Izrael tavaly, a libanoni háború során megsérthette az amerikai gyártmányú fürtös bombák használatáról Washingtonnal kötött megállapodást. Sean McCormack külügyi szóvivő kijelentette: valószínűleg jogsértések történtek.