Nem nálunk történt

Eredmények megjelenítése 2081-től 2100-ig 2327 találatból.

Fokozott rendőri őrizet és igazoltatások Londonban

Terrortámadások veszélye miatt megerősített rendőri járőrosztagok ellenőrzik vasárnap London idegenforgalmi nevezetességeinek környékét, valamint a nagyobb sport- és kulturális rendezvények helyszíneit. A brit főváros rendőrei a szokásosnál jóval gyakrabban igazoltatnak és kérdeznek majd ki embereket a nap folyamán, sőt motozásra is fel vannak hatalmazva, ha gyanúsnak találnak valakit.

A Pentagon szakértői csökkentenék az Európában állomásozó amerikai haderőt

Az Egyesült Államok 35 ezer főre, mindössze három dandárra csökkentené Európában állomásoztatott haderejét - a The Christian Science Monitor pénteki értesülése szerint ezt javasolják a Pentagon szakértői. Az amerikai katonai vezetés át akarja gondolni európai csapatainak feladatait.

13 bűnözőt lőttek le tűzharcban Rio de Janeiróban a rendőrök

Ötórás tűzharcot vívtak brazil rendőrök feltételezett drogkereskedőkkel szerdán Rio de Janeiro egyik szegénynegyedében, az ütközetben tizenhárom bűnöző életét vesztette. Jose Mariano Beltrame, Rio de Janeiro állam biztonsági ügyekben illetékes tisztségviselője először 18 halottról tett bejelentést, majd néhány órával később, anélkül, hogy magyarázatot adott volna rá, 13-ra módosította az áldozatok számát.

A palesztin elnök Jordániából hozatna katonai erősítést

A palesztin elnök Izrael beleegyezését kérte, hogy egy dandárnyi fegyveres erőt áttelepíthessen Ciszjordániába a hatalma megerősítésére - közölték izraeli források. Mahmúd Abbász előző nap találkozott Egyiptomban az izraeli miniszterelnökkel, és akkor vetette föl a kérést.

Talán soha nem találják meg a kis Madeleine-t

Egyre borúlátóbbak a Portugáliában elrabolt brit kislány, Madeleine ügyében nyomozó rendőrök. A Diario de Noticias című lisszaboni lap szerint 50 nappal a rejtélyes bűntény után a portugál bűnügyi rendőrség immár nem zárja ki, hogy soha nem találják meg a kislányt. -

Másfél tonna "fekete" kokainra bukkantak egy szénszállító hajón Kolumbiában

Másfél tonna feketére színezett kokainra bukkantak a kolumbiai hatóságok egy Spanyolországba induló szénszállító hajó rakományában. Mint arról a kolumbiai rendőrség kábítószerügyekre szakosodott részlegének ezredese vasárnap beszámolt, az egyébként fehér port egy vegyi anyaggal feketére színezték a csempészek, hogy nehezebben lehessen fölfedezni a szénnel teli konténerekben.

Afganisztáni kínzásokról számolt be egy német lap

A gyanúsítottakkal szembeni brutális bánásmódról számolt be a Focus című német hetilap két munkatársa. Az újságírók, akik három héten át kísérték az amerikai haderő alakulatait a közép-ázsiai ország harcok dúlta déli és délkeleti vidékén, tanúi voltak annak, hogy az amerikai haderő és az afgán hadsereg katonái a kezénél fogva hozzászíjaztak egy gyanúsítottat egy katonai járműhöz, és megfenyegették, hogy végigvonszolják a köves talajon, ha nem beszél.

Megérkezett egy orosz bankba Észak-Korea korábban zárolt 25 millió dollárja

A moszkvai pénzügyminisztérium tisztségviselői szombaton megerősítették, hogy egy orosz bankba megérkezett Észak-Korea korábban zárolt 25 millió dollárja. A habarovszki székhelyű Dalkombank számláin van a Phenjannak szánt pénz - közölték Moszkvában.

Kóka János: Magyarország, ha lehetőség lesz, a Nabuccót választja

Ha a Nabucco-gázvezeték valóban alternatíva lesz, Magyarország azt fogja választani, mert a Nabucco jelenti az igazi több lábon állást az energiaellátásban - tájékoztatta Kóka János gazdasági miniszter csütörtökön Washingtonban amerikai tárgyalópartnereit.

Kuba történelmi győzelemként értékeli ENSZ emberjogi döntését

Kuba kedden történelmi győzelemként könyvelte el, hogy az ENSZ Emberi Jogi Tanácsa előző nap levette a szigetországot arról a listáról, amely azokat az országokat tartalmazza, ahol az emberi jogok helyzetének alakulása különös vizsgálatot igényel.

Megbízhatóan működnek a számítógépek az űrállomás orosz szegmensében

Megbízhatóan működnek a számítógépek a Nemzetközi Űrállomás orosz szegmensében, így az Atlantis amerikai űrsikló engedélyt kapott a Földtől a leválásra. Valerij Lindin, az orosz űrirányítási központ szóvivője közölte, hogy teljes mértékben helyreállították a számítógépes és a navigációs rendszert.

Őrizetbe vettek egy Hága által körözött volt szerb tábornokot Montenegróban

Őrizetbe vették Montenegróban Vlastimir Djordjevic volt szerb tábornokot, akit 1998-99-ben Koszóvóban elkövetett háborús bűnök vádjával köröz a hágai Nemzetközi Törvényszék (NT).

Rohamosan csökken Bush népszerűsége

Ha ma rendeznék az Egyesült Államokban a 2008-ban esedékes elnökválasztást, bizonyosan a demokrata párti jelölt nyerne - derült ki a The Wall Street Journal/NBC közös felméréséből.

Befejeződött az Atlantis legénységének második űrsétája

Befejeződött az Atlantis két űrhajósának második űrsétája csütörtök hajnalban - közölte a NASA. Pat Forrester és Steve Swanson hat és félórásra tervezett űrsétájának egyik feladata az volt, hogy leszereljék a Nemzetközi Űrállomás (ISS) egyik régi napelemszárnyát.

Ehud Barak nyerte az izraeli Munkapárt elnökválasztását

Ehud Barak nyert a keddi munkapárti elnökválasztáson- ezt maga a politikus és a párt tisztségviselői jelentették be szerdára virradóra.

Önmérsékletet kért Törökországtól a NATO főtitkár a menekült kurdok ügyében

Önmérsékletet kért Törökországtól a NATO főtitkára, közvetve eltanácsolva Ankarát attól, hogy katonai akciót indítson az Észak-Irakban megbújó törökországi kurd fegyveresek ellen. Ha Ankara "maximális önmérsékletet" tanúsít, megoldható a válság, amelyet a törökországi kurd szakadárok fegyveres felkelése okozott - vélekedett Jaap de Hoop Scheffer.

Szófiába érkezett George Bush

Európai körútja utolsó állomására, Szófiába érkezett hétfőn reggel George Bush amerikai elnök. Bush személyében másodszor keresi fel a balkáni államot a Fehér Ház ura: 1999-ben Bill Clinton már járt Szófiában.

Izraeli erők hatoltak be a Gázai övezetbe

Izraeli erők hatoltak be szombat reggel a Gázai övezet déli részébe, ahol tűzharcba bocsátkoztak a palesztin Hamász mozgalom fegyveres szárnyának tagjaival - közölték a Hamász katonai forrásai. A harckocsizó és lövész alakulatokkal indított újabb izraeli művelet Rafah városától keletre zajlik - mondta el az izraeli hadsereg egyik szóvivője.

Ismét madárinfluenza Nagy-Britanniában

Újabb madárinfluenzás fertőzést mutattak ki Nagy-Britanniában háziszárnyasokban - közölte csütörtök este a brit szaktárca.

Moszkva óvta Washingtont az orosz belügyekbe való beavatkozástól

George Bush amerikai elnök és Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtökön esedékes tárgyalása előtt Moszkva óvta az amerikai felet az orosz belügyekbe való beavatkozástól. Az amerikai félnek tartózkodnia kellene a oroszországi demokrácia helyzetével kapcsolatos bírálataitól - vélekedett szerdán a Kreml egyik szóvivője a németországi Heiligendammban, a Nyolcak csoportja (G8) csúcsértekezletének helyszínén.