Nem nálunk történt

Eredmények megjelenítése 2081-től 2100-ig 2168 találatból.

 Érdemes figyelni a romániai közbeszerzéseket: www.e-licitatie.ro

Romániában a közbeszerzési eljárásokat ezentúl elektronikus úton, a www.e-licitatie.ro internetes oldalon kell meghirdetni, s az érdeklődő cégek - az EU-ból is - ugyanezen a címen adhatják meg ajánlataikat.

Hackerek törték fel az egyik legnépszerűbb internetes portált

Hackerek feltörték a flirtlife.de című népszerű német internetes ismerkedési portált, és a megszerzett kereken 100 ezer jelszóból kiderül: az emberek kényelmességből és fantázia hiányában olyan jelszavakat használnak, amelyek alig nyújtanak védelmet az illetéktelen behatolók ellen.

Ellenfele végezte ki Szaddám Huszeint?

Egy vasárnap megjelent kalózvideó szerint a kivégzésen résztvevők egy része Muktada asz-Szadr radikális síita hitszónok nevét skandálta, míg mások a volt elnököt sértegették. A felvétel óriási felzúdulást váltott ki Irakban és külföldön.

Húsz év Románia lemaradása

„Politikai stabilitás és állandó gazdasági növekedés mellett Romániának húsz évre van szüksége, hogy utolérje az Európai Unió többi tagállamát” - nyilatkozta Calin Popescu Tariceanu, román miniszterelnök a román állami rádiónak. „Ez az időszak megduplázódhat, ha a gazdasági és politikai légkör nem megfelelő” - tette hozzá.

Mi változik az  Európai Unióban?

 Romániával és Bulgáriával bővült az unió. A soros elnökséget Németország adja. Németország a júniusi csúcsra konkrét menetrendet készít azzal a céllal, hogy életre keltsék a tetszhalott állapotban lévő uniós alkotmányt. 

Kivégezték Szaddam Huszeint

Az iraki televízió jelentése szerint szombaton hajnalban Bagdadban kivégezték az egykori iraki diktátort Szaddam Huszeint. A BBC szerint az amerikai külügyminisztérium az USA nagykövetségeit a világ minden országában fokozott biztonsági szabályok bevezetésére szólította fel, tiltakozásoktól tartva.

A mobiltelefon veszélyei

Nyolc órát töltött el egy vonatvécében egy 27 éves vucsangi férfi, mert beragadt a keze a lefolyóba. A kínai férfinak ugyanis egy óvatlan mozdulatot követően beleesett a mobiltelefonja a lyukba. Az utas letérdelt, bedugta a kezét és kaparászni kezdett a létfontosságú eszköz után.

Vita a gáz áráról Fehéroroszország és a Gazprom között

Fehéroroszország nem tudott megegyezni a Gazprommal a jövő évi gázárakról, ami a tavalyi orosz-ukrán gázháborúhoz hasonló konfliktust ígér. Ezúttal elsősorban a lengyel és német fogyasztók ellátása van veszélyben.

Cunamira figyelmeztettek egy tajvani földrengés után

A japán meteorológiai intézet kedden arra figyelmeztetett, hogy a Tajvan közelében történt földrengés után szökőár indulhat el a Fülöp-szigetek felé. Az Egyesült Államok geológia szolgálata (USGS) két földrengést észlelt a térségben: egy hetes és egy 7,1 erősségű mozgást.

Türkmenisztánban hamarabb kezdték a temetést

Megfigyelők arra várnak, hogy a december 24-i temetés után, amikor a Türkménbasi szülővárosában, Kipcsakban felépített hatalmas mauzóleumban elhelyezik a koporsót, ki fogja magához ragadni a hatalmat.

Véglegesítették a két magyar oktató kizárását

Véglegesítette a kolozsvári egyetem szenátusa Hantz Péter és Kovács Lehel kizárását. A lépést azzal indokolták, hogy a két magyar oktató uszított és rontotta az egyetem arculatát, illetve jó hírnevét.

Perel a francia fogyasztóvédelem: botrány az Auchanban!

Pert indított az egyik francia fogyasztóvédelmi csoport, amely szerint a Hewlett Packard a francia joggal ellentétesen járt el, amikor néhány személyi számítógépet úgy értékesített, hogy azokra már fel volt telepítve a Microsoft által gyártott operációs rendszer, a Windows.

Multikulturalizmusért díjazta a tanügyminisztérium a kolozsvári Babeş-Bolyai Tudományegyetemet

Ez derül ki a szaktárca honlapján közzétett elismerések sorából. A minisztérium 5,5 millió erős lejt szánt az egyetemek különböző téren elért megvalósításainak az elismerésére - olvasható a Transindex-en.

Elkészült az Erdélyi Magyar Televízió és Rádió székháza

Marosvásárhelyen Nagy Zsolt, a Janovics Jenő Alapítvány elnöke bemutatta az alapítvány kuratóriumi és alapító tagjainak az Erdélyi Magyar Televízió és Rádió elkészült székházát.

A kuratórium 2006 februárjában döntött arról, hogy az Erdélyi Magyar Televízió és Rádió székhelye Marosvásárhelyen lesz

Magyarország a bíróság elé kerül

Az Európai Bizottság úgy határozott, hogy az Európai Bírósághoz fordul, mert Magyarország nem tett eleget az EK-Szerződés versenyszabályainak, különösen az elektronikus hírközlésről szóló bizottsági irányelvnek.

Vizsgálatot kezdeményez a román oktatási tárca is a magyar oktatók kirúgása kapcsán

A rendőrségi vizsgálattal párhuzamosan vizsgálatot indít a román oktatási miniszter is a kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetemről kirúgott két magyar oktató menesztésével kapcsolatban.

Nem cáfolta Olmert miniszterelnök, hogy Izrael atomfegyverrel rendelkezik

Nem cáfolta Ehud Olmert izraeli miniszterelnök, hogy országa atomfegyverrel rendelkezik. A kormányfő kedden Berlinben az Angela Merkel kancellárral folytatott tárgyalásokat követő sajtóértekezleten azt hangoztatta: Izrael nem lesz az első ország a Közel-Keleten, amely atomfegyvert vet be.

A török csatlakozási tárgyalások felfüggesztését ajánlják az EU-külügyminiszterek

Azt javasolják az Európai Unió tagországainak külügyminiszterei, hogy a pénteki csúcsértekezleten az állam- és kormányfők az Európai Bizottság ajánlásának megfelelően döntsenek a csatlakozási tárgyalások részleges felfüggesztéséről Törökországgal - közölték diplomaták a brüsszeli külügyminiszteri találkozón.

Romániában több mint hatezer fegyenc éhségsztrájkol

Több mint hatezer fogoly éhségsztrájkolt, illetve tiltakozott más módon vasárnap 24 romániai börtönben amnesztiát és jobb fogva tartási körülményeket követelve. A bukaresti fegyházakban, illetve több vidéki börtönben szombaton kezdtek éhségsztrájkot a foglyok, csapkodták celláik ajtaját és ablakát, felgyújtották lepedőiket.

Valószínűleg megvan az a szoba, ahol a "polónium-koktélt" keverték

A Scotland Yard gyanúja szerint nem az eddig legvalószínűbb helyszínnek tekintett londoni szusi-éteremben, hanem a Millennium szállodában mérgezték meg Alekszandr Litvinyenko egykori orosz állambiztonsági tisztet - írja a pénteki The Times, amely szerint a halálos sugárkoktélt a hotel egyik vendégszobájában keverhették.