Nem nálunk történt

Eredmények megjelenítése 2061-től 2080-ig 2173 találatból.

 Olaszországban a kamara felmentette a betegét halálba segítő orvost

Egyhangú döntéssel felmentette csütörtökön Cremona észak-olasz város orvosi kamarája azt az orvost, aki tavaly decemberben halálba segítette egyik gyógyíthatatlan betegét.

Merénylet Ingusföld muszlim vallási vezetője ellen

Merényletet követtek el Ingusföld muszlim vallási vezetője és fia ellen szerda este, a támadásban mindketten megsebesültek - közölte az Oroszországhoz tartozó észak-kaukázusi köztársaság belügyminisztériumi szóvivője.

 Solana: még februárban véglegesíteni kellene a Koszovó-tervet

Véglegesíteni kellene február végéig a Koszovó jövőbeli státusáról szóló tervet, hogy a dokumentum azt követően az ENSZ Biztonsági Tanácsa elé kerülhessen jóváhagyásra - közölte Brüsszelben Javier Solana, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője.

Egyesült Államok: Izrael megsérthette a fürtős bombák használatáról kötött szerződést

Az Egyesült Államok hétfői bejelentése szerint Izrael tavaly, a libanoni háború során megsérthette az amerikai gyártmányú fürtös bombák használatáról Washingtonnal kötött megállapodást. Sean McCormack külügyi szóvivő kijelentette: valószínűleg jogsértések történtek.

A csehországi temelini atomerőmű első blokkja leállt

A csehországi Temelin atomerőművének első blokkját a hét végén - két hónapos időtartamra - leállították, mert problémákat észleltek a fűtőanyag feldolgozásánál. Az orosz gyártmányú reaktor üzemanyag-egységében a szokásosnál nagyobb változásokat mértek.

 19-en haltak meg a Hamász és a Fatah fegyveresei közötti harcokban

Szombaton is folytatódtak az összecsapások Gázában a Hamász és a Fatah között, a harcok így csütörtök este óta immár legkevesebb 19 halálos áldozatot követeltek, a sebesültek száma legkevesebb 66.

Irán kitiltotta az ENSZ-szankciókat megszavazó országok nukleáris ellenőreit

Irán azokat a nemzetközi nukleáris ellenőröket tiltotta ki, amelyeknek országa megszavazta az ENSZ Biztonsági Tanácsa által a múlt hónapban atomenergia-programja miatt rá kirótt szankciókat - derült ki pénteken egy meg nem nevezett iráni diplomata nyilatkozatából.

 BSE-kórt mutattak ki Ausztriában

Az első vizsgálat BSE-kórt mutatott ki egy olyan ausztriai szarvasmarha szervezetében, amelyet nem a szivacsos agysorvadás jeleivel, hanem sérülés miatt szállítottak vágóhídra. Bécsben csütörtökön jelentették be, hogy a 11 éves állat tetemét már elégették, veszély nem fenyegeti a fogyasztókat.

A magyar kisebbség elleni diszkrimináció a román felsőoktatásban - konszenzusos határozati javaslat az Európa Tanácsban

A magyar kisebbség elleni diszkrimináció a román felsőoktatásban

Határozati javaslat

Mr. Göran LINDBLAD

 Felfüggesztette a sztrájkot a libanoni ellenzék

Hárman meghaltak és több mint százharmincan megsebesültek az ellenzék és a kormány támogatói közötti összecsapásokban rendőrségi források szerint a keddi nap folyamán Bejrútban és Libanon más városaiban, mielőtt az esti órákban bejelentették az országot megbénító általános sztrájk felfüggesztését.

 Pfizer: 10 ezer fős létszámleépítés

A Pfizer, a világ legnagyobb gyógyszergyártója hétfőn bejelentette, hogy 10 ezerrel csökkenti dolgozóinak a számát és üzemeket zár be, amivel évente közel 2 milliárd dollárral csökkentheti költségeit.

 A kormányerők légitámadásai 17 civil halálát okozták Szudánban

Szudáni felkelők állítása szerint a kormányerők légitámadásaiban a hét végén 17 civil halt meg az afrikai ország Dárfúr nevű tartományában. A lázadók szerint a kartúmi vezetés ezzel is azt akarta elérni, hogy elodázza a tárgyalásokat a vele szemben álló fegyveresekkel.

 58 és fél millió turista utazott Spanyolországba tavaly

Rekordot hozott a tavalyi év a spanyol idegenforgalomnak: 58,5 millió külföldi turista kereste fel a dél-európai országot, számuk 2005-höz képest 4 és fél százalékkal nőtt. Még a múlt év decemberében is 3,2 millió külföldi volt kíváncsi Spanyolországra, ez az előző év decemberéhez képest 1,8 százalékos növekedésnek felel meg.

 Dubajban kigyulladt egy épülő felhőkarcoló, négy ember meghalt

Rémálomba illő jelenetek játszódtak le csütörtökön Dubajban azt követően, hogy kigyulladt egy épülő felhőkarcoló, egy munkás a mélybe vetette magát, míg tucatnyian a toronyház külső falán kerestek menedéket.

 Már 54 áldozata van a téli viharoknak az Egyesült Államokban

A heves téli viharok áldozatainak száma 54-re emelkedett az Egyesült Államokban - jelentette a CNN hírtelevízió. Az 54 haláleset kilenc szövetségi államban történt.

Új jelölt a Babes-Bolyai rektorhelyettesi tisztségére

Egy héten belül új személyt jelölnek a Babes-Bolyai Tudományegyetem magyar rektorhelyettesi tisztségére. Az egyetem magyar oktatói szerint ugyanis a magyar tagozat nem maradhat irányítás és képviselet nélkül.

Ónos esők, viharok az Egyesült Államokban, már 36 halott van

Ónos esőket hozó  heves téli viharok harminchat halottat követeltek a hét végén  Amerika középső államaiban. Missouriban rendkívüli állapotot hirdettek és mozgósították a nemzeti gárdát, miután a viharok következtében 200 ezer lakás maradt áram nélkül.

Lukasenka ragaszkodik Fehéroroszország függetlenségéhez

A közös állam idei létrehozását indítványozta Oroszországnak a fehérorosz vezető, de egyben hangsúlyozta ragaszkodását országa szuverenitásához, s együttműködést kínált Nyugat-Európának is. "Fehéroszország első elnökeként nem akarom eltemetni az ország szuverenitását és függetlenségét" - mondta Aljakszandr Lukasenka vasárnap az Interfax szerint.

 Az ENSZ-főtitkár a Guantánamó bezárását sürgeti  

Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár guantánamói fogolytábor bezárására szólította fel csütörtökön az Egyesült Államokat a létesítmény megnyitásának ötödik évfordulóján.

A Néppárt nem támogatja Törökország teljes jogú tagságát

Az Európai Néppárt nem támogatja Törökország teljes jogú Európai Uniós tagságát - erősítette meg a párt új elnöke Brüsszelben.