Nem nálunk történt

Eredmények megjelenítése 2061-től 2080-ig 2265 találatból.

Ügynökmúlttal vádoltak meg lengyel alkotmánybírákat

A lengyel parlament elnöke azzal vádolt meg két alkotmánybírót, hogy együttműködött a kommunista titkosszolgálattal. Az alkotmánybíróság éppen most vitatja meg az átvilágítási törvény alkotmányosságát.

II. Abdalláh szerint új háború törhet ki a Közel-Keleten

II. Abdalláh jordániai király szerint fennáll annak veszélye, hogy új háború robbanhat ki a Közel-Keleten, ha nem mutatkozik haladás a békefolyamatban. Az al-Ahram egyiptomi lapnak adott nyilatkozatában felszólította a közel-keleti konfliktusban érintett országokat és erőket, hogy ragadják meg az arab béketerv által nyújtott "történelmi lehetőséget".

Ehud Barak volt izraeli kormányfő Olmert helyébe lépne

Ehud Barak volt izraeli kormányfő kedden kilátásba helyezte, hogy ha ő kerül a hónap végén a Munkapárt élére, a parlamenti választások előre hozatalán fog dolgozni, hacsak le nem mond Ehud Olmert jelenlegi miniszterelnök.

A szudétanémetek és a romák ellen tüntetett Prágában a cseh jobboldal

A II. világháború után Csehszlovákiából kitelepített szudétanémetek mai szervezeteinek politikája, valamint a csehországi roma lakosságnak a kormány általi állítólagos kedvezményes kezelése ellen tüntetett kedden Prágában néhány tucat szélsőjobboldali cseh fiatal.

Nicolas Sarkozy nyerte a francia elnökválasztást

Nicolas Sarkozy konzervatív jelöltet választották államfővé a francia szavazók az elnökválasztás vasárnapi második fordulójában.

Az anyaországban is megkezdődött az elnökválasztás második fordulója

Az anyaországban is megkezdődött vasárnap reggel nyolc órakor a francia elnökválasztás második fordulója. Az urnákat a nagyvárosokban zárják le a legkésőbb, este 8 órakor. Eddig az időpontig tilos bármilyen közvélemény-kutatási vagy eredménybecslési adat közzététele. Ez a tilalom már péntek éjfélkor életbe lépett.

Kamerunban zuhant le a kenyai repülőgép, 115 emberrel a fedélzetén

Kamerun déli részén lezuhant egy kenyai utasszállító repülőgép 115 emberrel a fedélzetén, diplomáciai források szerint nem tudni magyar áldozatról. A kameruni állami rádióállomás híradása szerint a Boeing 737-es típusú gép Niete településnél zuhant le, amely Kribi kikötővárostól délre fekszik.

Tovább nőtt a különbség a francia elnökjelöltek között Sarkozy javára

A konzervatív Nicolas Sarkozy támogatottsága tovább nőtt a francia elnökválasztás második fordulója előtt két nappal, a szocialista Segolene Royalé pedig csökkent közvélemény-kutatások szerint.

Elnökválasztási vita: Royal támadott, Sarkozy nyugodtan védekezett

A francia elnökválasztás második fordulója előtt négy nappal elsősorban gazdasági és belpolitikai kérdésekről folytatott szerda este feszült tévévitát a két jelölt, melynek során a szocialista Ségolene Royal harciasan támadta a nyugalmát végig megőrző konzervatív Nicolas Sarkozyt.

A török alkotmánybíróság érvénytelenítette az elnökválasztás első fordulóját

A török alkotmánybíróság kedden érvénytelenítette az elnökválasztás első, még pénteken tartott, s különben eredménytelenül zárult első fordulóját. A parlamenti voksoláson egyetlen államfőjelölt, Abdullah Gül külügyminiszter indult, de első fordulóban nem kapta meg a kétharmados parlamenti támogatást.

Le Pen "tömeges távolmaradásra" kérte választóit

Jean-Marie Le Pen, a francia szélsőjobboldali Nemzeti Front elnöke kedden "tömeges távolmaradásra" kérte választóit a francia elnökválasztás második fordulójában, amelynek során Nicolas Sarkozy konzervatív és Ségolene Royal szocialista jelölt mérkőzhet meg az államfői posztért.

Egyiptomban őrizetbe vették a Muzulmán Testvériség 14 tagját

Az egyiptomi Muzulmán Testvériség tizennégy tagját, közöttük két parlamenti képviselőt vettek őrizetbe vasárnap este - közölte a biztonsági erők egyik illetékese. A betiltott szervezet tizennégy tagja egyiküknek a Kairótól északra fekvő Menufíja kormányzóságban lévő lakásán tartózkodott, amikor őrizetbe vették őket betiltott szervezetet propagáló iratok birtoklásának vádjával.

Olmert nem mond le a libanoni háborúról szóló jelentés ellenére sem

Ehud Olmert izraeli kormányfő nem szándékozik lemondani annak ellenére, hogy a libanoni háborúról rövidesen napvilágra kerülő jelentés bírálja az abban játszott szerepét - jelentették izraeli televíziók.

Szabadon engedték egyik francia túszukat az afganisztáni tálibok

Szabadon engedték egyik francia túszukat az afganisztáni tálibok - közölte szombaton a fanatikus szunnita muzulmán mozgalom szóvivője. Közlése szerint "humanitárius megfontolásból" engedték el a két francia túsz egyikét, egy fiatal nőt. Francia részről még nem erősítették meg ezt a bejelentést.

A kongresszus határidőt szabott az iraki csapatkivonás megkezdésére

A képviselőház után a demokrata többségű szenátus is határidőt szabott az iraki csapatkivonás megkezdésére. A szenátus is belefoglalta az iraki és afganisztáni hadműveletekhez pótlólagos forrást biztosító törvény tervezetébe, hogy október 1-jéig meg kell kezdeni az amerikai csapatok kivonását Irakból.

Rice: Nevetséges, hogy tíz rakéta fenyegetné Oroszországot

Nevetségesnek minősítette az amerikai külügyminiszter csütörtökön azt a feltevést, hogy tíz, Lengyelországba telepített elfogó rakéta stratégiai fenyegetést jelentene Oroszország számára. Condoleezza Rice Oslóban mondta ezt, a NATO nem hivatalos külügyminiszteri értekezlete előtt, amelyhez csatlakozik Oroszország is.

A japán kormányfő szerint a szigetország alkotmánya idejétmúlt

Abe Sindzo japán kormányfő szerint a szigetország második világháború utáni pacifista alkotmánya idejétmúlt és sürgős reformra szorul. A kormányfő szerdán Tokióban az 1947-es, a megszálló amerikaiak által megfogalmazott békealkotmány 60. évfordulóján tartott ünnepségen beszélt az ország alaptörvényével kapcsolatos új kihívásokról, amelyek között az oktatási, a munkaügyi, a gazdasági kérdések épp úgy megtalálhatók, mint a biztonsági feladatok.

Ismét közvetlen tárgyalást ajánlott Bush amerikai elnöknek az iráni államfő

Tavalyi hasonló kezdeményezése után ismét személyes találkozót ajánlott hétfőn Mahmúd Ahmadinezsád iráni államfő George Bush amerikai elnöknek.

Egy felmérés szerint Sarkozy 54, Royal 46%-ot érne el a második fordulóban

Nicolas Sarkozy konzervatív jelöltet 54 százalékkal választanák a franciák államfőnek, ha ma lenne az elnökválasztás második fordulója, Ségolene Royal szocialista jelölt a szavaztok 46 százalékát kapná meg - derül ki az IPSOS közvélemény-kutató intézet felméréséből, amelyet a France 2 francia közszolgálati televízióban ismertettek vasárnap este az elnökválasztás első fordulója becsült eredményeit követően.

Magas részvételi arány várható a francia elnökválasztás első fordulójában

Vasárnap reggel 8 órakor megkezdődött a francia elnökválasztás első fordulója, amelyen valamivel több, mint 44,5 millió szavazásra jogosult állampolgár választhatja ki a 12 jelölt közül azt a kettőt, akik május 6-án megmérkőzhetnek a 12 év után búcsúzó Jacques Chirac jelenlegi államfő helyéért.