Nem nálunk történt

Eredmények megjelenítése 2101-től 2120-ig 2151 találatból.

A világkereskedelmi tárgyalások megmentése mellett tettek hitet az APEC résztvevői

Az Ázsiai-Csendes-óceáni Gazdasági Együttműködési Tanács (APEC) csúcsértekezletén, Hanoiban, vasárnap befejeződött konferencián elfogadott záróokmány szerint, a 21 ország vezetője leszögezte: minden erőfeszítést meg kell tenni a holtponton lévő, a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) keretén belül folyó dohai tárgyalások felélesztésére. Ennek kudarca ugyanis, vélik az APEC-országok, "súlyos következményekkel járhat".

Rudy Giuliani lehet a Republikánus Párt megmentője 2008-ban

Rudy Giuliani volt New York-i polgármester lehet a múlt heti kongresszusi választásokon vereséget szenvedett Republikánus Párt megmentője 2008-ban; ő vezeti az esetleges elnökjelöltek népszerűségi listáját.

Gyorsan nő az al-Kaida afganisztáni befolyása amerikai hírszerzők szerint

Gyorsan növekszik az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat tagjainak létszáma és befolyása Afganisztánban - erről számoltak be amerikai hírszerzési vezetők parlamenti meghallgatásukon lapjelentés szerint.

Olmert válaszcsapást rendelt el a palesztin rakétatámadások miatt

Válaszcsapásra utasította Ehud Olmert izraeli miniszterelnök szerdán védelmi miniszterét a nap folyamán elkövetett, halálos áldozatot követelő palesztin rakétatámadások miatt.

Lengyelország EU-szankciók bevezetését javasolja Oroszország ellen

A lengyel miniszterelnök kedden azt javasolta, hogy az Európai Unió sújtsa büntetőintézkedésekkel Oroszországot, ha Moszkva nem oldja fel a lengyel élelmiszerek behozatalára vonatkozó tilalmát.

Huszonnégy ország támogatja a fürtös bombák korlátozásáról szóló egyezményt

Huszonnégy ország, köztük Magyarország, csatlakozott ahhoz a kezdeményezéshez, hogy kössenek nemzetközi egyezményt a fürtös bombák korlátozására, amely számos ártatlan civil halálát és sebesülését okozza évekkel a háborúk befejezése után is - közölték hétfőn emberi jogi szervezetek.

Cseh technológiát próbált meg ellopni Észak-Korea

Cseh műszaki berendezéseket próbált megszerezni nukleáris programjához Észak-Korea tavaly, de a prágai elhárítás megakadályozta ebben - hozta nyilvánosságra a cseh közszolgálati televízió. A hírszerzők biztosak abban, hogy a meghiúsított kísérletek közvetlenül kapcsolódnak az észak-koreai nukleáris fegyverkezéshez - közölte a tv-csatorna szombaton.

A pápa muzulmán gondolkodót fogadott

Négyszemközt fogadta szombaton saját irodájában XVI. Benedek pápa Musztafa Serif muzulmán gondolkodót, és teológiai beszélgetést folytatott vele az iszlámról, illetve a vallási gyűlölet csillapításának eszközeiről - közölte maga a katolikus egyházfő által fogadott algériai egyetemi tanár.

A NATO folytatja a balti légtér ellenőrzését

A NATO nem kéri a balti országoktól vadászgépek beszerzését, a három köztársaság légterét az észak-atlanti szövetség más tagállamainak gépei ellenőrzik majd a vonatkozó program jövő évi lejárta után is - közölte a NATO főtitkára Vilniusban.

Schwarzenegger: a demokrata győzelem "felfrissíti Washington vérkeringését"

A kongresszusi választásokon aratott demokrata párti győzelem "felfrissíti Washington vérkeringését", és új ötletekkel gazdagítja az amerikai politikát - vélekedett Arnold Schwarzenegger kaliforniai kormányzó csütörtökön mexikói látogatása során.

Lemondott Donald Rumsfeld amerikai védelmi miniszter

Lemondott tisztségéről Donald Rumsfeld amerikai védelmi miniszter, akinek távozását szerdán Washingtonban George Bush amerikai elnök jelentette be. Utódjának Bob Gates volt CIA-igazgatót kérte fel.

Több mint száz palesztin gyermek halt meg az izraeli-palesztin összecsapásokban

Több mint száz palesztin gyermek vesztette életét az év eleje óta az izraeli hadsereg támadásaiban - jelentette be kedden az ENSZ gyermekalapja, az UNICEF. Ez több mint kétszer annyi, mint a tavalyi egész évi adat.

Szaddám Huszein fellebbezését januárban bírálják el

A Szaddám Huszein felett ítélkező különleges bagdadi bíróság fellebbviteli tanácsa valószínűleg január közepén dönt a volt iraki elnök fellebbezéséről - jelentette be hétfőn az iraki főügyész.

Halálra ítélték Szaddám Huszeint a dudzsaili mészárlás miatt

Emberiesség elleni bűntettek miatt halálra ítélték vasárnap Szaddám Huszein volt iraki elnököt, akit bűnösnek mondtak ki az ellene indult első perben, a dudzsaili mészárlás ügyében.

Két tonna robbanószert talált az egyiptomi rendőrség a Sínai-félszigeten

Három titkos raktárban több mint két tonna robbanószerre bukkant az egyiptomi rendőrség a Sínai-félszigeten - közölte a hatóság. 500 kg robbanószert Sejk Zueid város közelében találtak, további egy tonna rejtekhelyét 100 kilométerre délnyugatra, Gifgafa térségében fedezték fel. A rendőrség senkit sem vett őrizetbe.

A Fitch a magyar csomag sikerét jósolja, de kockázatokat is lát

Magyarországnak várhatóan jórészt sikerül teljesítenie a költségvetési célokat a következő két évben, de ennek az előrejelzésnek a kockázatai is nagyok, áll a Fitch Ratings szerdán Londonban kiadott elemzésében. A legnagyobb európai hitelminősítő 17 oldalas jelentése szerint az erőteljes bevételnövelő intézkedéseket zömmel már életbe léptették, és a kormány egy sor "bíztató" kiadásvisszafogó lépést is bejelentett.

"Bűnözési hullámtól" tart a brit kormány a román és bolgár EU-csatlakozás után

A bűncselekmények számának "robbanásszerű" növekedése fenyegeti Nagy-Britanniát Románia és Bulgária EU-csatlakozása után - írta egy belső kormányzati leiratra hivatkozva a szerdai The Sun.

21 milliós gázsi az NBA-ben

Új labdával és öt favorittal rajtol a 61. idény az amerikai profiknál. Harmincöt "bőrös” év után új labdával rajtol el magyar idő szerint holnap hajnalban az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) 61. idénye. A bemutatkozó játékszer ugyanis bőr helyett mikroszálas műanyagból készült, és az érintettek egyelőre nincsenek elragadtatva tőle.

Valószínűleg Parvanov jelenlegi államfő nyerte meg a bolgár elnökválasztást

A hivatalban lévő államfő, Georgi Parvanov nyerte meg a bolgár elnökválasztást a vasárnap esti urnazárást egy órával megelőző egyik felmérés szerint, amely a szavazóhelyiségekből kilépők megkérdezésén alapult.

Fidel Castro megjelent a kubai tévében

A műtét után lábadozó Fidel Castro kubai vezetőről sugárzott felvételt szombaton a szigetország televíziója: Castro sétált, aznapi újságot olvasott és kihívó hangnemben cáfolta a haláláról keringő híreszteléseket. A 80 éves Fidel Castro a felvételen közölte, hogy részt vesz a kormányzati döntések meghozatalában, a televízióból tájékozódik az eseményekről és rendszeresen telefonálgat