Nem nálunk történt

Eredmények megjelenítése 2141-től 2160-ig 2299 találatból.

Belgrád tovább küzd az Ahtisaari-terv elfogadása ellen

Belgrád tovább küzd a Koszovónak függetlenséget javasló Ahtisaari-javaslat elfogadása ellen - jelentette ki  Vuk Draskovic szerb külügyminiszter.

A kirúgott jegyző esete a bírósággal

Megunta egy város első embere, hogy a jegyző sokat reprezentált és keveset dolgozott. A hivatalban nem volt rend és fegyelem, a lakosok elkezdtek arról suttogni, hogy lassú az ügyintézés, meg sorozatosan problémák vannak a határidők tartásával.

  Korrupcióval vádolják a Total vezérigazgatóját

 

Közjavakkal való visszaélés és korrupció miatt vádat emeltek Párizsban Christophe de Margerie, a Total francia olajtársaság vezérigazgatója ellen. Az 55 éves vállalatvezető ellen már korábban is eljárás indult az Olajat élelmiszerért ENSZ-program keretében iraki vezetőknek átutalt kenőpénzek ügyében.

Vétót helyezett kilátásba az orosz külügyminiszter Koszovó ügyében

Vétót helyezett kilátásba az orosz külügyminiszter arra az esetre, ha a Koszovó jövendő státusáról szóló tervet változatlan formában terjesztik elő szavazásra az ENSZ Biztonsági Tanácsában. - Ebből nem engedünk, ez elvi kérdés - jelentette ki Szergej Lavrov szerdán az orosz parlamentben.

 Nőtt a világ gyógyszerforgalma tavaly

Tavaly világszerte 7 százalékkal bővült a gyógyszerforgalmazás, elsősorban annak köszönhetően, hogy az Egyesült Államokban, Ázsiában és Latin-Amerikában erőteljesen bővült a forgalom. Európában viszont lassult a növekedési ütem.

 Sikeres volt az Airbus A-380-as repülőgépének első útja az Egyesült Államokba

Hétfőn az Egyesült Államokban debütált a világ legnagyobb utasszállító repülőgépe. Az Airbus cég egyik A380-as repülőgépe a New York-i John F. Kennedy repülőtéren landolt, egy másik óriásgép a Los Angeles-i nemzetközi légikikötőbe (LAX) érkezett meg. A New Yorkban landolt gép nyolc óra alatt tette meg az utat Frankfurtból.

Szoros győzelmet aratott a kormányzó Centrumpárt Finnországban

Matti Vanhanen miniszterelnök Centrumpártja nyerte szorosan a vasárnapi finnországi választásokat, orrhosszal előzve a konzervatív Nemzeti Koalíciós Pártot. "Megcsináltuk" - mondta ünneplő támogatóinak a kormányfő a leadott szavaztok 99 százalékának összeszámlálása után.

 Óvatosan reagált az új palesztin kormány megalakulására a legtöbb ország

Izrael mereven elutasította a kapcsolatfelvételt az új palesztin egységkormánnyal, és a vezető külföldi hatalmak első reagálása is meglehetősen óvatosnak mondható. Egyelőre Oroszországé volt a legpozitívabb. A moszkvai külügyminisztérium rövid közleménye szerint az új palesztin kormány "tekintetbe veszi" a nemzetközi közösség elvárásait.

 A pakisztáni rendőrség megrohamozott egy televíziót

Megszakították a pakisztáni hatóságok az egyik magántelevízió műsorát, amely élőben közvetítette az országban kitört zavargásokat, majd a rendőrség könnygáz és gumibotok bevetésével megrohamozta pénteken a médium iszlámábádi épületét.

 NASA: Kína küldhet legközelebb embert a Holdra

Kína küldhet legközelebb embert a Holdra, akár már egy évtizeden belül az amerikai űrkutatási ügynökség, a NASA vezetője szerint; a washingtoni kongresszus szerint félő, hogy az Egyesült Államok elveszíti vezető szerepét az űrkutatásban.

 Több százezer lengyelnek kell nyilatkoznia az új átvilágítási törvény alapján

Európa történetének legnagyobb szabású "kommunistátlanítási akciója" kezdődött meg Lengyelországban csütörtökön az új átvilágítási törvény életbe lépésével, amelynek hatálya a társadalom nagyságrendileg szélesebb körére terjed ki, mint a korábbié.

Hálid Sejk Mohamed felelősnek mondta magát a szeptember 11-i terrorcselekményekért

Felelősnek mondta magát a 2001. szeptember 11-i egyesült államokbeli terrortámadásokért az azok értelmi szerzőjének Hálid Sejk Mohamed, és az al-Kaida terrorhálózat más véres merényleteinek kitervelését is magára vállalta egy kihallgatási jegyzőkönyv tanúsága szerint.

 Bush a bevándorlási politika könnyítését ígérte Mexikóban

Erőfeszítéseket ígért az Egyesült Államok bevándorlási politikája szigorának enyhítésére George Bush amerikai elnök kedden Mexikóban, latin-amerikai diplomáciai körútjának utolsó állomásán.

 Németországban szigorították a biztonsági intézkedéseket

Határozottan visszautasította a német kormány különböző terrorista csoportoknak azt a követelését, hogy vonja ki katonáit Afganisztánból.

Nyugati kém volt az egykori iráni védelmi miniszterhelyettes

2003 óta kémkedett a nyugatnak az a volt iráni védelmi miniszterhelyettes, aki a múlt hónapban rejtélyes módon eltűnt Törökországban - írta vasárnap iráni forrásokra hivatkozva a The Sunday Times. A tekintélyes brit vasárnapi lap értesülései szerint a 63 éves Ali Reza Aszgari dandártábornokot egy külföldi üzleti útja során szervezték be.

Bush amerikai elnök további 4400 katonát vezényel Irakba

További 4400 amerikai katona Irakba vezénylését hagyta jóvá George Bush amerikai elnök, kiegészítve ezzel a már korábban bejelentett több mint húszezer fős csapaterősítést - jelentette be a Fehér Ház.

Hárommillió síita zarándok érkezett az iraki Kerbelába

A véres merényletek ellenére több mint hárommillió síita zarándok érkezett Kerbela iraki szent városba, hogy szombaton megünnepeljék a Huszein imám halálának évfordulóját követő 40. napos gyász végét.

 Afganisztánban 13 újabb madárinfluenzás esetre bukkantak

Tizenhárom újabb madárinfluenzás esetre bukkantak Afganisztánban, részben az ország keleti részén található Nangarhar és Kunár tartományokban, illetve négyre a fővárosban, Kabulban - jelentette be csütörtökön az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) helyi kirendeltsége.

 Mintegy 700 ezer lengyelt akarnak "átvilágítani"

Legalább 700 ezer lengyel állampolgárnak kell alávetnie magát a Nemzeti Emlékezet Intézete (IPN) ellenőrzéseinek, amelyek kimutatni hivatottak, hogy szerepel-e az átvilágítandók neve a lengyel kommunista titkosszolgálatok információs forrásainak vagy más együttműködőinek listáin.

 90 síita zarándokot öltek meg az iraki Hillában

Kilencven iraki síita zarándok vesztette életét kettős öngyilkos merényletben az iraki Hillában, további 150-160 személy pedig megsebesült rendőrségi és kórházi források közlése szerint.