Nem nálunk történt

Eredmények megjelenítése 2141-től 2160-ig 2379 találatból.

Kóka János: Magyarország, ha lehetőség lesz, a Nabuccót választja

Ha a Nabucco-gázvezeték valóban alternatíva lesz, Magyarország azt fogja választani, mert a Nabucco jelenti az igazi több lábon állást az energiaellátásban - tájékoztatta Kóka János gazdasági miniszter csütörtökön Washingtonban amerikai tárgyalópartnereit.

Kuba történelmi győzelemként értékeli ENSZ emberjogi döntését

Kuba kedden történelmi győzelemként könyvelte el, hogy az ENSZ Emberi Jogi Tanácsa előző nap levette a szigetországot arról a listáról, amely azokat az országokat tartalmazza, ahol az emberi jogok helyzetének alakulása különös vizsgálatot igényel.

Megbízhatóan működnek a számítógépek az űrállomás orosz szegmensében

Megbízhatóan működnek a számítógépek a Nemzetközi Űrállomás orosz szegmensében, így az Atlantis amerikai űrsikló engedélyt kapott a Földtől a leválásra. Valerij Lindin, az orosz űrirányítási központ szóvivője közölte, hogy teljes mértékben helyreállították a számítógépes és a navigációs rendszert.

Őrizetbe vettek egy Hága által körözött volt szerb tábornokot Montenegróban

Őrizetbe vették Montenegróban Vlastimir Djordjevic volt szerb tábornokot, akit 1998-99-ben Koszóvóban elkövetett háborús bűnök vádjával köröz a hágai Nemzetközi Törvényszék (NT).

Rohamosan csökken Bush népszerűsége

Ha ma rendeznék az Egyesült Államokban a 2008-ban esedékes elnökválasztást, bizonyosan a demokrata párti jelölt nyerne - derült ki a The Wall Street Journal/NBC közös felméréséből.

Befejeződött az Atlantis legénységének második űrsétája

Befejeződött az Atlantis két űrhajósának második űrsétája csütörtök hajnalban - közölte a NASA. Pat Forrester és Steve Swanson hat és félórásra tervezett űrsétájának egyik feladata az volt, hogy leszereljék a Nemzetközi Űrállomás (ISS) egyik régi napelemszárnyát.

Ehud Barak nyerte az izraeli Munkapárt elnökválasztását

Ehud Barak nyert a keddi munkapárti elnökválasztáson- ezt maga a politikus és a párt tisztségviselői jelentették be szerdára virradóra.

Önmérsékletet kért Törökországtól a NATO főtitkár a menekült kurdok ügyében

Önmérsékletet kért Törökországtól a NATO főtitkára, közvetve eltanácsolva Ankarát attól, hogy katonai akciót indítson az Észak-Irakban megbújó törökországi kurd fegyveresek ellen. Ha Ankara "maximális önmérsékletet" tanúsít, megoldható a válság, amelyet a törökországi kurd szakadárok fegyveres felkelése okozott - vélekedett Jaap de Hoop Scheffer.

Szófiába érkezett George Bush

Európai körútja utolsó állomására, Szófiába érkezett hétfőn reggel George Bush amerikai elnök. Bush személyében másodszor keresi fel a balkáni államot a Fehér Ház ura: 1999-ben Bill Clinton már járt Szófiában.

Izraeli erők hatoltak be a Gázai övezetbe

Izraeli erők hatoltak be szombat reggel a Gázai övezet déli részébe, ahol tűzharcba bocsátkoztak a palesztin Hamász mozgalom fegyveres szárnyának tagjaival - közölték a Hamász katonai forrásai. A harckocsizó és lövész alakulatokkal indított újabb izraeli művelet Rafah városától keletre zajlik - mondta el az izraeli hadsereg egyik szóvivője.

Ismét madárinfluenza Nagy-Britanniában

Újabb madárinfluenzás fertőzést mutattak ki Nagy-Britanniában háziszárnyasokban - közölte csütörtök este a brit szaktárca.

Moszkva óvta Washingtont az orosz belügyekbe való beavatkozástól

George Bush amerikai elnök és Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtökön esedékes tárgyalása előtt Moszkva óvta az amerikai felet az orosz belügyekbe való beavatkozástól. Az amerikai félnek tartózkodnia kellene a oroszországi demokrácia helyzetével kapcsolatos bírálataitól - vélekedett szerdán a Kreml egyik szóvivője a németországi Heiligendammban, a Nyolcak csoportja (G8) csúcsértekezletének helyszínén.

Oroszország megerősíti szolidaritását Szerbiával

Oroszország "szolidáris" Szerbiával Koszovó státusa ügyében - erősítette meg Szergej Lavrov külügyminiszter. Szerbia hevesen ellenzi túlnyomórészt albánok lakta déli tartománya függetlenségét, amit a Martti Ahtisaari ENSZ-közvetítő terve lényegében megadna neki nemzetközi felügyelet alatt.

A szövetséges erők Bagdad alig egyharmadát ellenőrzik

Az amerikai katonák és az iraki biztonsági erők Bagdad területének alig egyharmadát ellenőrzik, ami lényegesen elmarad a három hónapja kezdődött csapaterősítési terv céljaitól - közölte a The New York Times hétfőn iraki forrásokra hivatkozva.

Polgári engedetlenséget terveznek az angol pubok a dohányzási tilalom ellen

Polgári engedetlenségi mozgalom kezd kibontakozni az angliai pubok körében a jövő hónapban életbe lépő általános dohányzási tilalom ellen, amely szakértői előrejelzések szerint súlyos mértékben visszavetheti e vendéglátóhelyek forgalmát.

A török parlament jóváhagyta a népszavazást megelőző időtartam lerövidítését

A török parlament jóváhagyta szombaton a népszavazást megelőző időtartam lerövidítésére tett kormányzati javaslatot, amelynek célja, hogy felgyorsítsa a közvetlen államfőválasztásról szóló alkotmánymódosító törvény bevezetését.

Solana szerint előrelépés történt az EU-iráni nukleáris tárgyaláson

Előrelépésről számolt be Javier Solana, az Európai Unió külpolitikai főképviselője az iráni atomprogram körüli nemzetközi válság megoldásáról Ali Laridzsánival, Teherán nukleáris ügyekben illetékes főtárgyalójával csütörtökön Madridban folytatott tárgyalásai után.

Sikeresen befejezte az űrsétát a Nemzetközi Űrállomás két űrhajósa

Sikeresen befejezte űrsétáját közép-európai idő szerint csütörtök hajnalban a Nemzetközi Űrállomás (ISS) két orosz űrhajósa. Fjodor Jurcsihin és Oleg Kotov öt és fél órát töltött az űrben, s ez idő alatt sikerült fölszerelniük öt, meteor elleni védelmet szolgáló védőpajzsot a Zvezda kiszolgáló modulon.

Zoellicket javasolja az amerikai elnök a Világbank elnökének

Robert Zoellick egykori amerikai kereskedelmi képviselőt, a washingtoni külügyminisztérium valamikori második emberét javasolja a Világbank elnöki posztjára George Bush amerikai elnök - közölte kedden egy magas beosztású washingtoni kormányzati tisztségviselő.

Washington újabb szankciókat vezet be Szudán ellen

Washington újabb szankciók bevezetését jelenti be kedden Szudán ellen a dárfúri konfliktus folytatódása miatt, és egy további határozatot kér az ENSZ Biztonsági Tanácsától, amelyben a világszervezet megbüntetné a kartúmi vezetést - közölték washingtoni idő szerint hétfő este nevük elhallgatását kérő amerikai tisztségviselők.