Nem nálunk történt

Eredmények megjelenítése 2161-től 2180-ig 2379 találatból.

Pokolgép ölt meg hét embert egy piacon Indiában

Pokolgép robbant szombaton egy zsúfolt piacon az északkelet-indiai Asszám államban, Guvahatiban, s a merényletben hét ember meghalt, további 18 pedig megsebesült. A robbanószerkezetet egy taxiként üzemelő motoros tricikliben robbant fel.

Az ukrán elnök elrendelte a főügyész menesztését

Elrendelte a főügyész menesztését csütörtökön Ukrajnában Viktor Juscsenko elnök, mire a belügyminiszter - az államfő politikai ellenlábasának, Viktor Janukovics miniszterelnöknek a szövetségese - tucatnyi rendőrt irányított a főügyész hivatalához. Szvjatoszlav Piszkun főügyész elmozdításának hírére a kormányfő lerövidítette Krím félszigeti útját, s a kormányt sürgős tanácskozásra összehívva visszatért Kijevbe.

Hillary Clinton az iraki csapatkivonás megtervezését sürgeti

Hillary Clinton demokrata elnökjelölt-aspiráns azt kérte a Pentagon vezetőitől, hogy minél előbb fogjanak hozzá az iraki csapatkivonás megtervezéséhez, ha azt eddig még nem tették volna meg.

Jelentős amerikai haditengerészeti kötelék hajózott be a Perzsa-öböl vizeire

Kilenc hadihajóból, köztük két repülőgép-hordozó anyahajóból álló amerikai haditengerészeti kötelék haladt át szerdán a Hormuzi-szoroson és hajózott be a Perzsa (Arab)-öböl vizeire. A 2003-as iraki háború óta nem haladt el fényes nappal ilyen nagy amerikai haditengerészeti kötelék Irán partjai közelében.

Garri Kaszparov mozgalma folytatja a Kreml-ellenes tüntetéseket

A sakkvilágbajnokból Kreml-bíráló ellenzékivé vált Garri Kaszparov fogadkozik, hogy mozgalma folytatni fogja a tüntetéseket a Kreml politikája ellen.

Bugár Béla hitelesnek tartja Malina Hedvig állítását

Bugár Béla parlamenti képviselő, a Magyar Koalíció Pártjának (MKP) korábbi elnöke ostobaságnak nevezte Robert Fico szlovák kormányfő "megerősítését", miszerint a nyitrai magyar egyetemistát senki sem verte meg, és hogy Malina Hedvig maga találta ki az őt ért támadás történetét.

Szükségállapotot rendeltek el a dél-izraeli települések körül

Szükségállapotot rendelt el Izrael vasárnap a palesztin rakétatámadások érintette dél-izraeli városok körül - közölte a védelmi minisztérium. Ehud Olmert kormányfő vasárnap figyelmeztetett, hogy Izrael keményebb katonai fellépéssel reagál, ha folytatódnak a Gázai övezetből indított rakétatámadások.

Újabb harcok Kelet-Afganisztánban, közel 70 halott

Hatvanhét tálib holttestére találtak rá az afgán hadsereggel és a koalíciós erőkkel vívott péntek esti harcok után Afganisztán keleti részében - közölte egy afgán tábornok.

Újabb izraeli légi csapás Gázára, négy halott

Az izraeli légierő péntek hajnalban újabb csapást mért a Gázai övezet területére, és a támadásban legkevesebb négy személy életét vesztette - közölték helyi kórházi források. A rakétalövedékek az övezet keleti részén lévő Zejtún települést érték.

A tűzszünet ellenére újabb harcok Gázában

Újabb négy ember halt meg szerda este a Gázai övezetben annak ellenére, hogy a Hamász palesztin mozgalom nem sokkal korábban rádióadóján keresztül tűzszünetet hirdetett. Az ellenlábas Fatah mozgalom vezetője, Mahmúd Abbász palesztin elnök is utasította a hozzá hű biztonsági szolgálatokat a harcok beszüntetésére.

Jóváhagyta a szerb parlament az új kormányt

Jóváhagyta kedden este az új szerb kormány öszetételét a belgrádi parlament. A kormányfői tisztséget továbbra is Vojislav Kostunica tölti be. A parlamenti jóváhagyás mindössze fél órával azelőtt született meg, hogy lejárt az a határidő, amely után a szerb alkotmány értelmében új választást kellett volna kiírni.

Tűz ütött ki egy dél-oroszországi kávézóban, 10 halott

Tűz ütött ki vasárnap éjjel a dél-oroszországi Orszk település egyik kávézójában; a hatóságok tíz holttestet találtak a helyszínen - közölte a rendkívüli helyzetek minisztériuma. A tűzoltók másfél óra alatt megfékezték a lángokat. A kávézóban volt egy robbanás is, de az Vlagyiszlav Zubcsak minisztériumi szóvivő szerint valószínűleg a tűz eredménye volt, semmint kiváltó oka.

Elsüllyedt egy dél-koreai teherhajó, 16 tengerész eltűnt

Elsüllyedt egy dél-koreai teherhajó vasárnap Kína keleti partjai előtt miután egy kínai hajóval ütközött össze - közölte a dél-koreai parti őrség hozzáfűzve, hogy 16 tengerész eltűnt. A baleset Talien (Dalian) kikötővárosa közelében történt.

Sarkozy a szocialista Védrine-nek ajánlotta fel a külügyi tárcát

Nicolas Sarkozy megválasztott francia köztársasági elnök a szocialista Hubert Védrine-nek ajánlotta fel megalakítandó kormányában a külügyi tárcát, aki még gondolkodik az ajánlaton - közölték egybehangzó források.

Ügynökmúlttal vádoltak meg lengyel alkotmánybírákat

A lengyel parlament elnöke azzal vádolt meg két alkotmánybírót, hogy együttműködött a kommunista titkosszolgálattal. Az alkotmánybíróság éppen most vitatja meg az átvilágítási törvény alkotmányosságát.

II. Abdalláh szerint új háború törhet ki a Közel-Keleten

II. Abdalláh jordániai király szerint fennáll annak veszélye, hogy új háború robbanhat ki a Közel-Keleten, ha nem mutatkozik haladás a békefolyamatban. Az al-Ahram egyiptomi lapnak adott nyilatkozatában felszólította a közel-keleti konfliktusban érintett országokat és erőket, hogy ragadják meg az arab béketerv által nyújtott "történelmi lehetőséget".

Ehud Barak volt izraeli kormányfő Olmert helyébe lépne

Ehud Barak volt izraeli kormányfő kedden kilátásba helyezte, hogy ha ő kerül a hónap végén a Munkapárt élére, a parlamenti választások előre hozatalán fog dolgozni, hacsak le nem mond Ehud Olmert jelenlegi miniszterelnök.

A szudétanémetek és a romák ellen tüntetett Prágában a cseh jobboldal

A II. világháború után Csehszlovákiából kitelepített szudétanémetek mai szervezeteinek politikája, valamint a csehországi roma lakosságnak a kormány általi állítólagos kedvezményes kezelése ellen tüntetett kedden Prágában néhány tucat szélsőjobboldali cseh fiatal.

Nicolas Sarkozy nyerte a francia elnökválasztást

Nicolas Sarkozy konzervatív jelöltet választották államfővé a francia szavazók az elnökválasztás vasárnapi második fordulójában.

Az anyaországban is megkezdődött az elnökválasztás második fordulója

Az anyaországban is megkezdődött vasárnap reggel nyolc órakor a francia elnökválasztás második fordulója. Az urnákat a nagyvárosokban zárják le a legkésőbb, este 8 órakor. Eddig az időpontig tilos bármilyen közvélemény-kutatási vagy eredménybecslési adat közzététele. Ez a tilalom már péntek éjfélkor életbe lépett.