Nem nálunk történt

Eredmények megjelenítése 2181-től 2200-ig 2357 találatból.

A horvát olívaolaj a legjobbak között

Az Isztriai félszigetet, ezzel Horvátországot a világ legjobb extraszűz olíva olajat előállító országai közé sorolta a L′Extravergine nevű olasz szervezet, amely az olíva olaj fajtái és a származási ország szerint útikalauzt is megjelentet.

Ma mutatják be XVI. Benedek pápa első könyvét a Vatikánban

Bemutatják pénteken a Vatikánban XVI. Benedek első könyvét, amely a katolikus egyházfő 80. születésnapjára jelent meg.

Dél-Koreában kezd látogatást Göncz Kinga külügyminiszter

Az ázsiai országokkal való kapcsolatfejlesztési szándék keretében csütörtökön Dél-Koreában kezd látogatást Göncz Kinga. A külügyminiszter Szöulban találkozik dél-koreai partnerével, Szong Min Szunnal és fogadja őt Ro Mu Hjon államfő is.

Ismét megnyitották a ciszjordániai határokat

Az izraeli hadsereg szerdán ismét megnyitotta az ünnepek idejére elővigyázatosságból tíz napra lezárt Ciszjordánia határait, így több tízezer palesztin munkás és kereskedő ismét átjárhat Izraelbe.

Rendben kikötött az ISS-en a Szojuz űrhajó

Az előre eltervezett időpontban, közép-európai idő szerint hétfőn 21 óra 11 perckor kikötött a Nemzetközi Űrállomáson (ISS) a Szojuz orosz űrhajó fedélzetén két orosz űrhajóssal és a magyar származású amerikai Charles Simonyi űrturistával. A Moszkva melletti Koroljovban lévő földi irányítóközpont közlése szerint a dokkolás rendben zajlott le.

Egy gép eltorlaszolt egy leszállópályát az indiai főváros repterén

Több órás késésekre számíthatnak az utasok az indiai főváros, Újdelhi nemzetközi repülőterén, miután egy műszaki gond miatt kényszerleszállásra kényszerült repülőgép eltorlaszolta az egyik leszállópályát.

Róma: több ezres tüntetés a halálbüntetés általános tilalmáért

Több mint háromezren tüntettek Rómában vasárnap azért, hogy az ENSZ mondja ki a halálbüntetés általános tilalmát. "Senki ne oltsa ki az életet", "Azonnali ENSZ-moratóriumot!" - követelték transzparenseiken a felvonulók, akik zeneszó mellett, fehér léggömbökkel a kezükben vonultak a római városháza elé.

Izraeli helikoptertámadás a Gázai övezet ellen

Egy palesztin harcos meghalt, ketten megsebesültek szombatra virradóra a Gázai övezet északi részén egy izraeli helikoptertámadásban - közölték palesztin kórházi források. Az áldozat a Demokratikus Front Palesztina Felszabadításáért radikális szervezet tagja volt.

A washingtoni kongresszus betiltotta a globális háború kifejezést

A washingtoni képviselőház egyik bizottsága betiltotta a "globális terrorellenes háború" kifejezés használatát - írta a The Washington Times csütörtökön. A George Bush elnök háborús stratégiáját ellenző demokrata párti képviselők a republikánus ellenkezést legyűrve fogadtatták el a tilalmat a fegyveres szolgálatok bizottságában.

Moszkvában korlátozzák a nagygyűléseket

A moszkvai városi tanács határozatot fogadott el szerdán, amellyel az orosz fővárosban korlátozzák az eddig érvényben lévő gyülekezési jogot. Az új jogszabály Moszkva történelmi emlékműveinek közelében tiltja a tüntetéseket, valamint az olyan köztéri politikai megmozdulásokat, amelyeken több mint két ember tartózkodik egy négyzetméteren, a fedett helyen tartandó nagygyűléseken pedig legfeljebb csak annyi ember vehet részt, ahány ülőhely van

A román parlament megszavazta az új bukaresti kormányt

A vártnál kényelmesebb többséggel szavazta meg kedden Románia parlamentje a Calin Popescu Tariceanu miniszterelnök által vezetett új román kormányt, amely a Nemzeti Liberális Párt (PNL) és a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) politikusaiból áll.

Nagy erejű földrengés Pakisztán és Afganisztán határán

Nagy erejű, a Richter-skála szerinti 6,2-os fokozatú földrengés sújtotta kedden reggel a Pakisztán és Afganisztán határán húzódó hegyvidéket. Az afgán hatóságok szerint a földmozgás epicentruma Badahsztán tartományban, a gyéren lakott Hindukus hegységben, Kabultól 300 kilométertől észak-keletre volt.

Lezárták Ciszjordánia határait az ünnep alkalmából

Az izraeli hadsereg elővigyázatosságból lezárta vasárnap délelőtt Ciszjordánia határait, és a húsvéti ünnepek végéig korlátozza a palesztinok átjárását Izraelbe. Az intézkedés mintegy 50 ezer palesztint érint közelebbről, akik rendszeresen átmennek dolgozni a határon.

Csáky Pál lett az MKP elnöke, Bugár kivonul a pártvezetésből

Tizennégy  szavazati többséggel Csáky Pál eddigi alelnököt, volt  miniszterelnök-helyettest választotta a Magyar Koalíció Pártjának  (MKP) új elnökévé szombaton a Révkomáromban ülésező tisztújító  közgyűlés 324 küldöttje.

Az amerikai védelmi miniszter hajlandó bezáratni Guantánamót

Robert Gates amerikai védelmi miniszter bejelentette: hajlandó bezáratni a guantánamói fogolytábort, feltéve, hogy a legveszélyesebb rabokat továbbra is rács mögött tudják tartani. A Pentagon vezetője egy kongresszusi meghallgatáson kifejtette: a Kuba szigetén működő tábor bezárása előtt két dolgot kell rendezni.

Putyin elnökségének meghosszabbítását támogatná a felsőházi elnök

Vlagyimir Putyin orosz államfő hivatali idejének meghosszabbítását lehetővé tevő alkotmánymódosítást ajánlott Szergej Mironov felsőházi elnök pénteken

Texas: a munkahelyeken is joguk lesz a fegyveres önvédelemre az embereknek

A texasiaknak ezentúl nemcsak otthonukban, hanem munkahelyükön, sőt kocsijukban is joguk lesz a fegyveres önvédelemre - a CNN szerdai beszámolója szerint Rick Perry kormányzó aláírta az erről szóló törvényt.

2008. március 31. lehet az iraki csapatkivonás céldátuma

2008. március 31-ét javasolta kedden az amerikai szenátus az Irakból való amerikai csapatkivonás céldátumának. A kongresszus felsőháza 50-48 arányban elutasította egy az afganisztáni és iraki háború folytatására, valamint hazai terroristaellenes intézkedésekre bő 120 milliárd dollárt előirányzó törvénytervezet azon módosított változatát, amelyben nem szerepelt volna utalás az iraki kivonulásra.

Belgrád tovább küzd az Ahtisaari-terv elfogadása ellen

Belgrád tovább küzd a Koszovónak függetlenséget javasló Ahtisaari-javaslat elfogadása ellen - jelentette ki  Vuk Draskovic szerb külügyminiszter.

A kirúgott jegyző esete a bírósággal

Megunta egy város első embere, hogy a jegyző sokat reprezentált és keveset dolgozott. A hivatalban nem volt rend és fegyelem, a lakosok elkezdtek arról suttogni, hogy lassú az ügyintézés, meg sorozatosan problémák vannak a határidők tartásával.