Nem nálunk történt

Eredmények megjelenítése 2961-től 2980-ig 2989 találatból.

Fideszes EP-képviselők Almuniával tárgyaltak

A Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának nevében Schmitt Pál, Szájer József és Becsey Zsolt képviselők szerdán Strasbourgban megbeszélést folytattak Joaquin Almuniával, az EU-bizottság pénzügyi biztosával, amelynek tárgya a magyar pénzügyi és belpolitikai helyzet volt.

24 évet kapott az Enron-vezér

 Szövetségi börtönben tölti következő 24 évét Jeffrey Skilling, az Enron volt vezérigazgatója. Skilling volt az egyik irányítója annak a később "kreatív könyvelés" néven elhíresült csalássorozatnak, amelynek hatására összeomlott az USA egyik legnagyobb energetikai cége.

Nagyarányú polgári demokrata siker a cseh helyhatósági és szenátusi választáson

A Polgári Demokratikus Párt (ODS) nagy sikerét hozta a hét végi helyhatósági és részleges szenátusi választás Csehországban. A Cseh Statisztikai Hivatal (CSU) által nyilvánosságra hozott adatok szerint a parlamenti pártok közül az ODS kapta a legtöbb szavazatot és a pártok között övé a legtöbb önkormányzati képviselői mandátum is.

Kim Dzsong Il: Észak-Korea nem hajt végre több kísérleti atomrobbantást

Kim Dzsong Il észak-koreai vezető a Phenjanba látogató kínai küldöttséggel közölte egy pénteki hírügynökségi jelentés szerint, hogy a kommunista ország nem tervezi újabb kísérleti atomrobbantás végrehajtását, és sajnálatát fejezte ki a múlt héten végrehajtott első nukleáris kísérlet miatt.

Bush nyilatkozatot adott ki az 56-os magyar forradalom évfordulója alkalmából

George Bush az 1956-os magyar forradalom ötvenedik évfordulója alkalmából szerdán nyilatkozatban köszöntötte a magyarokat, akik szabadságukért harcolva szembeszálltak a szovjet birodalommal. Az amerikai elnök az évforduló tiszteletére az elismerés napjává nyilvánította október 23-át.

Pakisztáni foglyokat engedtek el Guantánamóból

Szabadon engedtek nyolc pakisztáni foglyot az Egyesült Államok afganisztáni és Kuba szigetén működő katonai börtöneiből, és már haza is érkeztek - jelentették be hétfőn Iszlámábádban.

Barroso üdvözli az Észak-Korea elleni ENSZ-szankciók bevezetését

Üdvözölte az ENSZ-szankciók bevezetését Észak-Korea ellen José Manuel Barosso , az Európai Bizottság elnöke, aki szerint a Phenjan elleni egységes kiállás javítja az iráni atomprogram körüli vita rendezésének esélyeit is.

Megtorló intézkedésekkel fenyegeti Törökország Franciaországot

Törökország megtorló intézkedéseket mérlegel Franciaország ellen, mivel annak parlamentje bűncselekménnyé nyilvánította az oszmán birodalomban az I. világháború idején történt örmény népirtás tagadását. A szankciók tervét Recep Tayyip Erdogan miniszterelnök jelentette be pénteken, hozzátéve, hogy a kereskedelmi statisztikák tanulmányozása után döntenek az ellenlépésekről.

Göncz Kinga amerikai kollégájával tárgyalt Washingtonban

Göncz Kinga kétoldalú tárgyalásokat folytatott Condoleezza Rice amerikai külügyminiszterrel csütörtökön Washingtonban. Az amerikai diplomácia vezetője a találkozó előtt a sajtó jelenlétében "kitűnőnek" nevezte a magyar-amerikai kapcsolatokat

Nem várható a románok tömeges elvándorlása az EU-csatlakozás után

Hozzávetőleg két millió román állampolgár dolgozik jelenleg az Európai Unió tagállamaiban, s a kormány arra számít, hogy az ország 2007-ben esedékes EU-csatlakozása után csak néhány százezren fognak kivándorolni munkavállalás céljából - jelentette ki a román munkaügyi miniszter.

A Fehér Ház elleni támadásra buzdít egy al-Kaida vezér

Videofelvételt tettek közzé az al-Kaida egyik magas rangú vezetőjének tartott Abu Jahía al-Libi sejkről, aki a Fehér Ház elleni támadásra szólítja fel afganisztáni követőit.

Angela Merkel szerint az Európai Unió nem képes további bővítésre

Az Európai Unió nem képes belátható időn belül további tagokat befogadni azokon kívül, akikkel már megkezdődtek a csatlakozási tárgyalások - jelentette ki Angela Merkel német kancellár.

Az EU magyar és lengyel intervenciós cukorfelajánlást fogadott el

Az Európai Unió csütörtökön összesen 1312 tonna intervenciós fehércukor-felajánlást fogadott fel Magyarországról és Lengyelországból, uniós piacokon történő továbbértékesítésre. A hatodik ajánlati fordulóban 1048 tonnát Magyarország, 264 tonnát Lengyelország adhat.

Az orosz duma burkoltan katonai csapásokkal fenyegeti Grúziát

Az orosz alsóház burkoltan katonai csapásokkal fenyegette meg Grúziát, ha folytatja oroszellenes politikáját. A duma 418 szavazattal (egy-egy ellenszavazat és tartózkodás mellett) elfogadott szerdai nyilatkozatában állami terrorizmusnak minősítette a grúz vezetőség politikáját.

Londoni elemzők Gyurcsány megerősítését és a feszültség fokozatos csökkenését várják

Gyurcsány Ferenc egyértelmű parlamenti megerősítését és a feszültség fokozatos csökkenését - ugyanakkor esetleges elhúzódását is - várják kedden kiadott elemzéseikben vezető londoni befektetési házak, amelyek szerint a koalíció most semmit nem nyerne, viszont saját magát is összedöntené a kormányfő eltávolításával.

Legkevesebb négy halottja van a pennsylvaniai ámokfutó lövöldözésének

Legkevesebb négy halottja van annak a lövöldözésnek, amely hétfőn tört ki egy túszszedő akció közben az amerikai Pennsylvania állam egyik iskolájában. A CNN hírtelevízió jelentése szerint a Nickel Mines településen történt támadás az amis vallási közösség egyetlen tanteremből álló iskoláját érte, amelyben akkor éppen 15 - 6 és 13 év közötti - fiú, valamint 12 hasonló korú lány tartózkodott.

Boszniai választás előtt: etnikai megosztottság és gyűlöletkampány

A vasárnapi boszniai szövetségi parlamenti választás a valódi önigazgatás felé mozdíthatja el az országot, de a kampány zajában hallható gyűlöletbeszéd arra utal, hogy a konok etnikai megosztottság a boszniai háború után 11 évvel is elhomályosítja az effajta reményeket.

Az EU jóváhagyta az új kutatás-fejlesztési keretterv összegeit

Az Európai Unió tagállamai hétfőn Brüsszelben véglegesen elfogadták a szervezet 2007-2013 közötti kutatás-fejlesztési költségvetését, amely 54,5 milliárd eurót tesz majd ki: ez 60 százalékkal nagyobb, mint a jelenleg érvényes keretterv összege.

Economist: Gyurcsány jót tesz, de rosszul

Nemcsak a magyar gazdaság, hanem egész Közép-Európa hírneve is múlik azon, mennyire válik be a szerencsejáték, amelybe belekezdett Gyurcsány Ferenc magyar miniszterelnök - véli az Economist nevű tekintélyes brit hetilap, amely elemzésében alapvetően kiáll Gyurcsány mellett, de emleget hibákat is.

A francia sajtó szerint Gyurcsány helyett nincs alternatíva

Gyurcsány Ferenc lemondása önmagában nem jelentene tragédiát, ha nem a szélsőjobboldallal flörtölő, a reformok visszavonását sürgető, demagóg programot hirdető Orbán Viktor jelentené vele szemben az alternatívát - véli Törékeny Magyarország című szerdai szerkesztőségi cikkében a Le Monde című francia napilap.