Oktatás

Eredmények megjelenítése 1121-től 1140-ig 1224 találatból.

Az OKM nem tervezi a nyelvi előkészítő osztályok megszüntetését

Oktatás - 2006-11-22

"A minisztérium célja, hogy minden lehetséges eszközzel támogassa a tanulókat az idegen nyelvtudás megszerzésében. Törekszünk arra, hogy a nyelvi kompetenciák fejlesztésével egyre több lehetőség álljon a tanulók rendelkezésére" - olvasható az Oktatási és Kulturális Minisztérium (OKM) közleményében, amely hozzáteszi: az alapfokú művészetoktatást sem kívánják megszüntetni.

"A felsőoktatás nem sampon"

Oktatás - 2006-11-18

"Az egyetemeket nem kell eladni, sem megvenni. A diákok megérzik, ha reklámokkal akarják őket halászni, nem eladási kommunikációra van szükség" - fogalmazott Kuna Tibor, a Merlin Communications stratégiai igazgatója a Felsőoktatás Nyilvánossága Konferencián pénteken.

OFIK: Versenyhelyzet a felvételiben

Oktatás - 2006-11-18

Fontos, hogy az egyetemek és főiskolák megtalálják saját hallgatói célcsoportjukat, és meghatározzák saját előnyeiket, amelyeket kommunikációjuk középpontjába állítanak - mondta Kerekes Gábor, az Országos Felsőoktatási Információs Központ (OFIK) igazgatója pénteken, az Educatio Press által szervezett szakmai konferencián.

Hiller István: A felsőoktatás globális piac

Oktatás - 2006-11-18

Utálom a veszekedést, de imádom a vitát: szakmai párbeszédre van szükség - jelentette ki Hiller István oktatási és kulturális miniszter a Felsőoktatás Nyilvánossága Konferencián. Az Educatio Press szervezésében, péntek délelőtt kezdődött rendezvényen a szaktárca vezetője az egyeztetések fontosságáról, a felsőoktatási reform lépéseiről, és a verseny fontosságáról is beszélt.

Hogyan számítják a tandíjat?

Oktatás - 2006-11-16

Az Országgyűlés a 2006. évi nyári ülésszakán fogadta el – a felsőoktatási törvény módosításaként – a tandíj bevezetését a 2008. szeptemberi tanévkezdettől, a felsőfokú tanulmányokat 2007-ben kezdő hallgatókra.

Megszüntetnék az államilag finanszírozott esti és levelező képzést?

Oktatás - 2006-11-15

Mégis bővítenék a gazdasági tanácsok jogkörét, megszüntetnék a hallgatói juttatások évenkénti emelésének garanciáját, csökkentenék a nem állami iskolák támogatásában az állami forrásokat, szűkítenék az ingyenes tankönyvre és étkezésre jogosultak körét.

A nagy egyetemek vihetik az összes államilag finanszírozott helyet

Oktatás - 2006-11-15

Négy-öt nagy magyar egyetem viheti el az összes magyarországi állami finanszírozású helyet - írja a Magyar Hírlap egy kormányzati előterjesztésre hivatkozva, amely a napilap birtokába került. A bölcsészképzésben az ELTE, a pécsi, a szegedi és a debreceni egyetem lehet a befutó.

 Vitatott helyzetben az egyházi iskolák

Oktatás - 2006-11-14

Az egyházi iskolák állami juttatásairól évek óta vita folyik, amely várhatóan nem fog csitulni a magyar-vatikáni szerződés felülvizsgálatával, melyre egy hétfős testületet kért fel a kormányfő.

Szakmai tanácskozás a felsőoktatás kommunikációjáról

Oktatás - 2006-11-14

Hiller István nyitja meg a Felsőoktatás Nyilvánossága Konferenciát november 17-én, Budapesten. A rendezvényre a felsőoktatás pr-, marketing és sajtókommunikációs munkatársait várja a szervező Educatio Press Magyar Oktatási Hírügynökség. A konferencián indítja el országos tájékoztató roadshow-ját a felsőoktatási reformról az Oktatási és Kulturális Minisztérium.

Csak a vizsgára kell bejárni

Oktatás - 2006-11-13

Távoktatási programot is díjaztak a Minőség Világnapján a Művészetek Palotájában. A főiskolai tananyag csak az interneten elérhető, a hallgatóknak pedig a konzultációkra sem kötelező bejárni.

Audi Hungaria Intézet a Budapesti Műszaki és Gazdasági Egyetemen

Oktatás - 2006-11-11

Folytatjuk magyarországi beruházásainkat - jelentette ki Martin Winterkorn, az Audi AG igazgatótanácsának elnöke pénteken, amikor az Audi Hungaria Intézet létrehozásáról írt alá megállapodást a Budapesti Műszaki és Gazdasági Egyetemen (BMGE).

Módosulnak egyes szakképzési és felnőttképzési  törvények

Oktatás - 2006-11-11

A szakképzési és felnőttképzési rendszer összevonásáról határozott a kormány. A  szakképzés irányítása a Szociális és Munkaügyi Minisztériumhoz kerül. Az oktatási és kulturális miniszter, valamint a szociális és munkaügyi miniszter megegyezett az iskolai rendszerű szakoktatáshoz és szakképzéshez kapcsolódó egyes feladatok megosztásáról.

Kevesebb bölcsészt, pedagógust és jogászt képeznek jövőre

Oktatás - 2006-11-09

Jövő tanévtől 56 ezer hallgató vehet részt államilag finanszírozott képzésben - jelentette be Hiller István szakminiszter a kormány szerdai ülését követő tájékoztatón. Elmondta: az érettségizett diákok létszáma és az államilag finanszírozott hallgatók száma között egy 68 százalékos arányszámot határoztak meg.

Miért járnak a felnőttek suliba? - Felmérés a felnőttképzési piac hallgatói szokásairól

Oktatás - 2006-11-08

Átfogó felmérést és elemzést végzett az OKLEVEL.HU Országos Jelentkezési Központ a felnőttképzési piac hallgatói szokásainak alaposabb megismerése céljából. A felmérésben 250 hallgató válaszai kerültek elemzésre. Az eredmények közzétételével a felnőttképző intézmények és cégek munkáját igyekszik megkönnyíteni a központ

Nő az OKM költségvetése jövőre

Oktatás - 2006-11-04

Az oktatási és kulturális tárca költségvetési támogatása az idei 397 és fél milliárd forintról majdnem 402 milliárd forintra nő 2007-ben. A minisztérium, illetve a területhez tartozó intézmények ezzel együtt az ideinél több bevételre is számíthatnak, összesen több mint 223 milliárd forintra. A megemelt keretből a képzés színvonalán javítanának a felsőoktatásban.

Egyetértés a részhozzájárulás bevezetéséről a rektorok és a szaktárca között

Oktatás - 2006-10-20

Egyetért a fejlesztési részhozzájárulás (fer) bevezetésével a felsőoktatásban a Magyar Rektori Konferencia elnöksége és az oktatási tárca - mondta Hiller István szakminiszter, a plénum rendkívüli ülését követően.

Péntektől kezdődnek az őszi érettségi vizsgák

Oktatás - 2006-10-19

Péntektől kezdődnek az őszi érettségi vizsgák, a mostani vizsgaszezonban 12788 diák tesz emelt, illetve középszintű érettségit - közölte a szaktárca.

Keretszámok itthon és külföldön

Oktatás - 2006-10-17

Jövőre több hallgatót vesznek fel informatikai és természettudományos képzésekre, de kevesebben tanulhatnak bölcsésznek és tanárnak. Magyarországon évente, szakcsoportok szerint határozzák meg a hallgatói keretszámokat, míg külföldön egyre inkább a diplomázók után fizet az állam a felsőoktatási intézményeknek.

MSZP: A hallgatók és a kormány céljai azonosak

Oktatás - 2006-10-16

Ha a hallgatói érdekképviseletek jobb ösztönző rendszert tudnak ajánlani a tandíjnál, az megfelelő tárgyalási alap lehet - közölte Tatai-Tóth András. Az MSZP szakpolitikusa szerint a hallgatók reformkövetelései és a kormányprogram között nincs lényeges különbség. A Fidesz emlékeztetett: a HÖOK nem szimpátiatüntetésre, hanem tiltakozásra készül.

Új gazdasági rend az egyetemen

Oktatás - 2006-10-11

A Debreceni Egyetem a gazdasági működéséhez szükséges stratégiák kidolgozása és pénzügyi folyamatok hatékonyága javítása érdekében olyan reformot hajtott végre, melynek eredményeként az eddig több rendszerben végzett tevékenységeket automatizálta és összevonta.