Oktatás

Eredmények megjelenítése 1121-től 1140-ig 1157 találatból.

Elkészült a felsőoktatási reform menetrendje

Oktatás - 2006-07-13

"A magyar felsőoktatás átfogó, koncepcionális modernizálását szükségesnek tartom és végig is kívánom vinni" - írja az Ekler Gergelynek, a HÖOK elnökének címzett levelében Hiller István. A levélhez csatolt menetrendben a miniszter felsorolta a felsőoktatási reformtervbe vett konkrét lépéseket .

Jelentős átalakítások lesznek az oktatási intézményrendszerben

Oktatás - 2006-07-11

Alapítványok, könyvtárak, intézetek olvadnak be, alakulnak át vagy szűnnek meg jövő év elejétől az államháztartási reform keretében. A remélt megtakarítás és a hatékonyabb működés miatti átszervezés számos OM-intézményt érint.

Debrecen város közoktatásáért díjat kapott az Árpád Vezér Általános iskola drámapedagógiai munkaközössége

Oktatás - 2006-07-10

Debrecen város közoktatásáért címet adományozott a közgyűlés május végén a megyeszékhely iskoláiban kimagasló munkát végző pedagógusoknak. Az elismerést bizonyító díszoklevelet  a testület legutóbbi ülésének szünetében adták át.

Gyurcsány: 105 ezer, forintos egységes tandíj a felsőoktatásban

Oktatás - 2006-07-09

Erős, versengő felsőoktatásra van szükség, amelyben a terheket az abban résztvevők és az adófizető megosztják egymás közt - mondta Gyurcsány Ferenc a soproni VOLT Fesztiválon.

Debrecen város közoktatásáért díjat kapott (posthumus) Dr.Szegedi Ervin

Oktatás - 2006-07-07

Debrecen város közoktatásáért címet adományozott a közgyűlés május végén a megyeszékhely iskoláiban kimagasló munkát végző pedagógusoknak. Az elismerést bizonyító díszoklevelet  a testület legutóbbi ülésének szünetében adták át.

Elkészült a HÖOK javaslata

Oktatás - 2006-07-06

Az államilag javasolt keretszámok csökkentése, egy oktatónak csak egy főállása legyen, a normatív finanszírozás felülvizsgálata, motiválóbb ösztöndíjrendszer - ezekben foglalhatók össze a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) elképzelései, melyek a "tandíj" bevezetésének elkerülését célozzák.

Már csak egy hétig módosítható a felsőoktatási jelentkezési sorrend

Oktatás - 2006-07-05

 

Legkésőbb július 11-ig be kell érkezniük az Országos Felsőoktatási Információs Központhoz (OFIK) azoknak a kérelmeknek, melyekben a felsőoktatási jelentkezők módosítják valamelyik személyes adatukat, vagy megváltoztatják a jelentkezési lapjukon megadott elbírálási sorrendet.

Debrecen kiváló pedagógusa: Székely Béláné

Oktatás - 2006-07-04

Debrecen város kiváló pedagógusa címet adományozott a közgyűlés május végén a megyeszékhely iskoláiban évek óta tanító 3 pedagógusnak. Az elismerést bizonyító díszoklevelet a testület június 29-i ülésének szünetében adták át.

Medipolisz Egyetemi Tudásközpont - 1,7 milliárd forintos projekt

Oktatás - 2006-07-04

Egy új világ kezdete - így nevezte dr. Lénárd László rektor annak a konzorciumi szerződésnek az aláírását, melyet június 28-án szentesítettek a Pécsi Tudományegyetem és a partnerek képviselői. A rendezvény és a hosszas előkészítés, kitartó munka eredményeiről Szolcsányi János adott tájékoztatást.

A rektori konferencia támogatja a fer bevezetését

Oktatás - 2006-07-04

A Magyar Rektori Konferencia támogatásáról biztosította az oktatási minisztert az új koncepcióval kapcsolatban. Molnár Károly elnök szerint a felsőoktatási részhozzájárulásnak (fer) nincs köze a költségvetési problémákhoz - adta hírül a Magyar Rádió.

Debrecen kiváló pedagógusa: Ludmány Ágnes

Oktatás - 2006-07-03

Debrecen város kiváló pedagógusa címet adományozott a közgyűlés május végén a megyeszékhely iskoláiban évek óta tanító 3 pedagógusnak. Az elismerést bizonyító díszoklevelet  a testület június 29-i ülésének szünetében adták át.

Debrecen kiváló pedagógusa: Czirják Erika

Oktatás - 2006-07-02

Debrecen város kiváló pedagógusa címet adományozott a közgyűlés május végén a megyeszékhely iskoláiban évek óta tanító 3 pedagógusnak. Az elismerést bizonyító díszoklevelet  a testület június 29-i ülésének szünetében adták át.

A HÖOK egyelőre nem támogatja a fer bevezetését

Oktatás - 2006-06-30

Az oktatási és kulturális miniszter és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) elnöke zárt tárgyalás után elmondták, jól sikerült a megbeszélés, de még további tárgyalásokra van szükség.

Egy előterjesztés részletei

Oktatás - 2006-06-28

Az Állami Számvevőszék Hajdú-Bihar Megyei Ellenőrzési Irodája 2006. március-május hónapokban két vizsgálatot folytatott le Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatánál. A vizsgálati jegyzőkönyvek előírják a Közgyűlés tájékoztatását az ellenőrzés megállapításairól. E tájékoztató első részét  közöljük.

Fejlesztési részhozzájárulást vezetnek be 2008-tól a felsőoktatásban

Oktatás - 2006-06-27

Egyfajta tandíjat, hivatalos nevén fejlesztési részhozzájárulást (fer) vezetnek be a felsőoktatásban, eszerint 2008. szeptembertől az alapképzésben 105 ezer, a mesterképzésben 150 ezer forintot kell évente fizetni - jelentette be Hiller István szakminiszter a kormányszóvivői tájékoztatón.

Lendvai Ildikó: átjárhatóság az oktatási rendszerben

Oktatás - 2006-06-26

Az oktatási reform részeként a jövőben átjárhatóságot biztosítanának a költségtérítéses és az államilag jelentősen támogatott felsőoktatás között - mondta Lendvai Ildikó.

Diplomás bölcsészek, tanárok, külföldi diákok

Oktatás - 2006-06-24

Szombaton a bölcsészkar is búcsúzik végzőseitől. A Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Karán végzett, illetve oklevelet szerző hallgatók, továbbá az angol nyelvű orvosképzésben pénteken doktorrá fogadottak névsora.

A gazdaság  frissen végzett értői

Oktatás - 2006-06-24

Szombaton az agrárgazdasági kar is búcsúzik végzőseitől. A Debreceni Egyetem Agrárgazdasági és Vidékfejlesztési Karán végzett, illetve oklevelet szerző hallgatók névsora.

Jogi doktorok lettek

Oktatás - 2006-06-24

 A Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán végzett, hallgatók névsora. 

Természettudósok, tanárok, informatikusok

Oktatás - 2006-06-24

A  Debreceni Egyetem Természettudományi Karán, és a Debreceni Egyetem Informatikai Karán 2005-2006 tanévben diplomát szerzett hallgatók névsora