Olvastuk

Eredmények megjelenítése 1461-től 1480-ig 1536 találatból.

Pazarlás, blöff és gesztusok

Olvastuk - 2007-07-30

Pazarlás, blöff, tevékenységek kiszervezése, gesztusok a balliberális holdudvarnak. Ekként jellemezhető a gazdasági tárca pénzosztó gyakorlata az utóbbi években az ötmillió forint alatti kifizetések alapján. Ez az az összeghatár, amely alatt a tárcáknak nem kötelező nyilvánosságra hozniuk a szerződéseket honlapjaikon az üvegzsebtörvény szerint. Lapunk kérésére azonban kénytelen volt rendelkezésünkre bocsátani az adatokat a Kóka János (SZDSZ) vezette minisztérium.

Magán-okirat hamisításának gyanúja a pécsi püspökség ellen

Olvastuk - 2007-07-27

Mayer Mihály pécsi megyéspüspök és a Szent Mór Katolikus Iskolaközpont közötti konfliktus újabb fordulathoz érkezett. A püspök rossz gazdálkodással vádolta meg az iskola igazgatónőjét, Uzsalyné dr. Pécsi Ritát, akit el is bocsátott állásából. Egy könyvvizsgálat szerint azonban, hogy a felmondást mintegy igazoló szakmai jelentés nemcsak megalapozatlan, hanem egy a közelmúltban hamisított magán-okiraton nyugszik.

 

A Magyar Hírlap szerint ajtótól ajtóig szervezi kampányát a Fidesz

Olvastuk - 2007-07-26

A Fidesz "ajtótól ajtóig" szervezi meg népszavazási kampányát, az aláírásgyűjtést több tízezer aktivista segíti majd - írta csütörtöki számában a Magyar Hírlap. A Fidesz arra számít, hogy már szeptemberben megkezdheti az aláírásgyűjtést a hatkérdéses népszavazás ügyében - értesült a lap.

A munkapiaci korlátozások korábbi megszüntetését fontolja a német kormány

Olvastuk - 2007-07-24

Az új uniós tagállamokból, köztük a Magyarországról érkező dolgozók németországi munkavállalásának megkönnyítését fontolja a német kormány. Az érvényben lévő korlátozások tervezettnél korábbi feloldásának lehetőségére Gerd Andres, a munkaügyi minisztérium államtitkára utalt nyilatkozatában. Andres szerint elképzelhető, hogy az egyebek között Magyarországgal szemben is érvényben lévő korlátozásokat már 2009 előtt hatályon kívül helyezik.

Popper Péter levele Deutsch-Für Tamásnak

Olvastuk - 2007-07-07

Megint kering egy szösszenet a hálón. Elfogtuk a levelet. Ime:

A fürjek éneke

(A "Für Elise" dallamára)

Kedves Tamás!

Találkozott apjával Mehmet Karcsika

Olvastuk - 2007-07-06

Mehmet Tüysüz, akit azzal gyanúsítanak, hogy korábban Törökországba csempészte a sajtóban Mehmet Karcsika néven ismertté vált kisfiát, bírósági engedéllyel, az édesanya jelenlétében először találkozott fiával azóta, hogy visszatért Magyarországra - közölte az apa ügyvédje  az MTI-vel.

Soros György megveszi a Seuso-kincset és Magyarországnak ajándékozza

Olvastuk - 2007-07-04

A Globus című zágrábi hetilap tudomása szerint Soros György megvásárolja Lord Northamptontól a Seuso-kincset, és egy budapesti múzeumnak ajándékozza.

A franciák többsége támogatja a kormány reformprogramját

Olvastuk - 2007-07-03
A franciák 52 százaléka szerint a kormány reformintézkedései "hatékonyak lesznek a gazdasági növekedés beindulása" szempontjából, de 61 százalékuk úgy ítéli meg, hogy a reformokból "közvetlenül semmi hasznuk nem származik" - derül ki a BVA közvélemény-kutató intézet felméréséből.

Kedden hirdeti ki határozatát az Ab kitüntetésekkel kapcsolatos beadványról

Olvastuk - 2007-07-02
Kedden hirdeti ki határozatát az Alkotmánybíróság (Ab) Sólyom László kitüntetés-adományozással kapcsolatos beadványáról - közölte a testület sajtófőnöke hétfőn az MTI-vel közleményben.

Szigorodnak a bányászati hulladék kezelésének szabályai

Olvastuk - 2007-07-01

Szigorúbbak lesznek a bányászati hulladék kezelésének előírásai és szigorodik a hulladékgazdálkodás ellenőrzése is. A bányászati tevékenység környezeti kockázatainak csökkentése a célja a bányászatról szóló törvény módosításának - a javaslatról szerdai ülésén döntött a kormány.

A Rába-Lapincs-folyórendszer helyreállításának összköltsége 20 millió euró

Olvastuk - 2007-06-28

Mintegy 20 millió euróra becsülte csütörtöki kismartoni (Eisenstadt) sajtóértekezletén a Rába-Lapincs-folyórendszer természetes állapotának helyreállítási összköltségét Stájerországtól Szentgotthárdig Niki Berlakovich burgenlandi tartományi környezetvédelmi tanácsos.

Születőben Európa második legnagyobb televíziós csoportja

Olvastuk - 2007-06-27

Európa második legnagyobb televíziós társasága jön létre, miután a német ProSiebenSat.1 megveszi a Magyarországon a TV2-ben érdekelt európai SBS csoportot. Az összevont társaság azonban nem elégszik meg a második hellyel, céljuk az első hely elhódítása az RTL csoporttól.

Görögországban készültségbe helyezték a mentőket a hőség miatt

Olvastuk - 2007-06-25

Fokozott készültségbe helyezték hétfőn a görög hatóságok a mentőszolgálatokat, miközben a lakosságnak áramkimaradásokkal kell számolnia a 46 fokos hőségben. A hatóságok felszólították az athénieket, hogy ne tartózkodjanak a nyílt napon, ha tehetik, ne utazzanak, kapcsolják ki az energiaigényes háztartási gépeket, a mosógépeket, a bojlereket és légkondicionálókat.

Kína egyre inkább függ az importolajtól

Olvastuk - 2007-06-24

Miközben Kína jelentős nyersolajtermelő és exportál is belőle, mégis egyre inkább függ az olajimporttól és szakértők szerint éveken belül a hazai olajszükségleteknek már legalább a felét az importolaj elégíti ki. Az ország jó tíz évvel ezelőtt még nettó exportőre volt a nyersanyagnak.

Debrecenben is: Múzeumok éjszakája

Olvastuk - 2007-06-19

Debrecen három közművelődési intézménye - együttműködve -  első alkalommal kapcsolódik be a Múzeumok Éjszakája programsorozatba - jelentették be a Déri Múzeum, a Református Kollégium Múzeuma, valamint a Modem Modern és Kortárs Művészeti Központ vezetői. A Déri Múzeum előtti téren már szombaton délután megkezdődnek a gyermekprogramok, majd éjszaka a múzeum állandó kiállításai mellett japán időszaki tárlat és ehhez illően japán teaház várja a múzeumba látogatókat.

Kiss Péter lesz Szilvásy György utóda

Olvastuk - 2007-06-14

Az MSZP szerda esti elnökségi ülésén eldőlt, hogy Szilvásy Györgyöt Kiss Péter váltja a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) élén, s a jelenleg a munkaügyi és szociális tárcát irányító Kiss június végéig leteszi kancelláriaminiszteri esküjét - írja a csütörtöki Népszabadság

Hungarikumok

Olvastuk - 2007-06-13

Tudjuk, vannak a világban parlamentek, ahol a képviselők néha össze is verekszenek, de azért a magyar Országgyűlés is kuriózum. A maga nemében persze. Amikor a házelnök megadja a szót a kormányfőnek, megkezdődik a vonulás. Kifelé. Így aztán a házelnök türelemre inti a szónokot, mert az ellenzéki zaj, csattogás és trappolás bizonyára zavarná. Midőn kiürül a majdnem fél ház, már beszélhet is az ország törvényesen megválasztott miniszterelnöke. Akiről az ellenzék ily látványos módon fejti ki véleményét.

Mégis sportolhat kétmillió ember egészségpénztárral

Olvastuk - 2007-06-12

  A parlament tegnap elfogadta a pénztártörvény módosítását, így az önkéntes egészségpénztárak szolgáltatási körében a sporttevékenység támogatása nem adóköteles életmódjavító, hanem adómentes kiegészítő egészségbiztosítási szolgáltatás lett.

Londonban 8 százalék feletti magyar inflációt várnak májusról

Olvastuk - 2007-06-11

Az előző havi 8,8 százalékról jelentősen lassuló, de továbbra is 8 százalék feletti magyarországi fogyasztóiár-inflációt várnak - éves összehasonlításban - májusról londoni feltörekvő piaci elemzők.

Áramtovábbítás, vezeték nélkül

Olvastuk - 2007-06-09

Hamarosan elfelejthetjük a konnektorokat és a különböző csatlakozó zsinórokat. Amerikai kutatók ugyanis sikerrel transzportáltak elektromosságot egyik helyről a másikra. Természetesen úgy, hogy a két pont között nem volt vezeték.