Olvastuk

Eredmények megjelenítése 1461-től 1480-ig 1590 találatból.

A nyilas korszak áldozataira emlékeztek a fővárosban

Olvastuk - 2007-10-15

A nyilas korszak áldozataira emlékeztek mintegy ezren vasárnap Budapesten, a Szent István parki Raoul Wallenberg-emlékműnél.

Frankfurter Allgemeine Zeitung: Gyurcsány szorult helyzetben

Olvastuk - 2007-10-12

A magyar belpolitikával, illetve elsősorban a Magyar Szocialista Párton belüli helyzettel foglalkozik pénteki írásában a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ). A Gyurcsány szorult helyzetben című elemzés írója, Reinhard Olt, a konzervatív napilap bécsi tudósítója a cikk alcímében arra mutat rá, hogy a pártján belüli botrányok komoly csapást jelentenek a kormányfőre.

Magyar Narancs: Gyurcsány tavasz óta tudott a Zuschlag-ügyről

Olvastuk - 2007-10-11

Idén tavasz óta tudott a Zuschlag-ügyről Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, aki a Magyar Narancs című hetilap csütörtöki számában megjelent interjújában azt is elismerte, hogy sok Zuschlag-ügy lehet még az országban.

Eltérő vélemények az OMV-Mol-ügyben

Olvastuk - 2007-10-10

Az OMV már "évek óta" tárgyal a Mollal az együttműködésről, és "elkerülhetetlennek" tartja az iparági konszolidációt a térségben, idézte a szerdai Financial Times az osztrák olajcég vezérigazgatóját, aki szerint a magyar cég független részvényesei támogatják az egyesülést.

9,5%-kal nőtt az ipari termelés

Olvastuk - 2007-10-09

Az ipari termelés az idén augusztusban az előző év azonos időszakához képest 9,5 százalékkal nőtt, munkanaphatástól megtisztítva és korrekciók nélkül pedig 12,2 százalékkal emelkedett - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden az előzetes adatok alapján. Az ipari termelés júliusban 12,1, munkanaphatástól megtisztítva 9,4 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest.

Gordon Brown "fontolgatta az előrehozott választásokat"

Olvastuk - 2007-10-08

Elismerte hétfőn a brit kormányfő, hogy fontolóra vette az előrehozott választások kiírását, amelyről a hétvégén végül hivatalosan letett. Gordon Brown közölte: minden felelősséget magára vállal a történtekért.

Financial Times: Gyurcsány szerint Magyarország nem akar konfliktust Brüsszellel

Olvastuk - 2007-10-06

Gyurcsány Ferenc szerint Magyarország el akarja kerülni a konfliktust Brüsszellel a Mol védelmét is szolgáló, készülő törvény ügyében. A magyar miniszterelnök a szombati Financial Timesnak azt mondta: nyilvánvaló, hogy a szabályozásnak összhangban kell lennie az Európai Unió szabványaival.

29 festményt foglaltak le Sopronnál

Olvastuk - 2007-10-05

Huszonkilenc XIX-XX. századi festményt foglaltak le a vámosok a magyar-osztrák határon Sopronnál - tájékoztatta a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága az MTI-t. A 29 festmény csütörtökön délután került elő egy Nagy-Britanniába tartó magyar teherautóból. A sofőr azt mondta az ellenőrzésen, hogy Kecskemétről szállít használt szekrényeket, egyéb használati tárgyakat és festményeket.

Az Országgyűlés elé viszi a haláladó ügyét az MDF

Olvastuk - 2007-10-04

Országgyűlési határozati javaslatot nyújtott be az MDF az örökösödési illeték eltörléséért - jelentette be Dávid Ibolya, a Magyar Demokrata Fórum elnöke. A javaslat kötelezné a kormányt, hogy az év végéig terjessze a parlament elé a "haláladó" megszüntetéséről szóló törvénymódosítást.

Sólyom László fogadta Orbán Viktort

Olvastuk - 2007-10-03

Sólyom László köztársasági elnök szerdán fogadta Orbán Viktort, a Fidesz elnökét - tájékoztatta szerdán a Köztársasági Elnöki Hivatal az MTI-t. "Sólyom László köztársasági elnök a mai napon megbeszélésen fogadta Orbán Viktort, a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség elnökét" - olvasható a Köztársasági Elnöki Hivatal Stratégiai és Kommunikációs Főosztályának közleményében.

Átadják pénteken a mohácsi határkikötőt

Olvastuk - 2007-10-02

Átadják pénteken a mintegy 3 milliárd forintból épült, a schengeni követelményeknek megfelelő határkikötőt Mohácson - közölte a Közlekedésfejlesztési Integrált Közreműködő Szervezet kommunikációs főtanácsadója.

Közlemény az átutalási megbízásról

Olvastuk - 2007-10-01

A Magyar Társasházkezelők Országos Szakmai Szövetsége tiltakozik a banki átutalások visszautasítása miatt.  Szeptember elsejétől a bankok nem fogadják el az átutalási megbízást, hivatkozva arra, a márciusi  MNB utasításra, mely szerint 2007 szeptemberétől csak a módosított banki átutalások fogadhatóak el.

Nagyobbak lesznek a hegyközségek

Olvastuk - 2007-09-29

Az önálló hegyközségek szőlőterületének nagysága 50-ről 500 hektárra emelkedik, a kötelező hegyközségi tagság feltétele pedig nem 500, hanem 1.000 négyzetméternyi szőlőterület lesz - egyebek mellett ezt tartalmazza a hegyközségi törvényt módosító javaslat, amely pénteken került a parlament elé.

Az EU rövid távon semmit sem tehet a Lex Mol ellen

Olvastuk - 2007-09-28

Még ha az Európai Unió szorosan figyeli is az OMV-Mol ügy fejleményeit, rövidtávon semmit sem tehet a Lex Mol néven emlegetett törvény ellen, írta pénteki számában a Die Presse osztrák lap.

Magyarország a régió legeredményesebb reformere

Olvastuk - 2007-09-27

21 helyet, a 66-ikról a 45-ik helyre lépett előre Magyarország a Világbank üzleti környezetet vizsgáló "Doing Business" listáján, mely a világ 178 országát 10 szempont alapján elemzi. A jelentés Magyarországot a kelet-európai és közép-ázsiai régió legeredményesebb reformerei közé sorolja. Az uniós országok közül Magyarország lépett a legtöbbet előre a ranglistán, megelőzve több régiós országot, köztük Csehországot, Szlovéniát, Bulgáriát és Romániát.

Brüsszellel kerülhet szembe a magyar kormány, ha védi a Molt

Olvastuk - 2007-09-26

Magyarország az EU-bizottsággal találhatja magát szemben amiatt, hogy kitart a Mol védelme mellett, írta szerdai elemzésében a Financial Times, amely szerint a két cég csatája jó eséllyel Brüsszelben dől el.

Schmitt: úr lehetett volna

Olvastuk - 2007-09-25

Schmitt Pál még annyit se volt képes visszaszólni, hogy kösz. Nem várta senki, hogy ünnepeljen, meg azt sem, hogy fényezze Gyurcsányt, aki néhány perccel korábban 660 millió forintos extrajuttatással lepte meg a MOB-ot, mondván ennyi jut a magyar versenyzők olimpiai felkészítését elősegítendő. Ehelyett­ az ideiglenesen hazánkban tartózkodó- Schmitt annyit mondott: „Hiszem, ha látom”, meg azt, „Ez a támogatás a levegőben lóg”, aminek konkrét üzenete van. Öreg, bármennyit adhatsz, akkor sem mondhatom, hogy elég. Amiről persze mindenki tudja, nem hogy nem kevés, de éppenséggel 660 millióval több, mint amennyi eddig volt.

  Demokrácia jobboldali módra Debrecenben

Olvastuk - 2007-09-24

Debrecen Megyei Jogú Város Közgyűlésének Etikai Bizottsága még tárgyalni sem volt hajlandó a képviselői indítványomat, amely azt a célt szolgálta volna, hogy tisztázza a város által rendezett ünnepek kérdését.

Jól keresnek a szerb-magyar határon a szerb vámosok

Olvastuk - 2007-09-23

Tökéletesen természetesnek számít, s a külföldet már többször megjárt szerb utasok nem is ütköznek meg rajta, ha a horgosi, vagy kelebiai szerb-magyar határátkelő elérése előtt félórával a szerb turistákat szállító busz megáll, és a sofőr a járművön végigmenve személyenként 3-5 eurót gyűjt be, "megkönnyítendő" a határátkelést - írta a Blic című belgrádi lap.

A francia kormányfő szerint az állam csődhelyzetben van

Olvastuk - 2007-09-22

Francois Fillon francia kormányfő úgy véli, hogy egy "csődhelyzetben lévő állam élén" áll. Ezt gazdák előtt pénteken jelentette ki a miniszterelnök Korzikán, ahol először járt hivatalba lépése óta. Az utóbbi hónapokban több európai ország és Brüsszel is figyelmeztette Franciaországot, hogy nem tesz elég erőfeszítést a költségvetési hiány lefaragására, amely tavaly elérte a GDP 2,6 százalékát.