Olvastuk

Eredmények megjelenítése 1461-től 1480-ig 1658 találatból.

Gyurcsány kegyetlenül elbánt Fodorral!

Olvastuk - 2008-09-16

Gyurcsány új oktatási programot, távhő kompenzációt és a fűtési rendszerek állami felújítását ígérte a parlament első őszi munkanapján. Szót ejtett masszív állami beavatkozásról a munkaerő piacon és a nagy energiacégek rendkívüli megadóztatásáról, de sarokba szorította az SZDSZ-t is.

Innovációs "Oscar-díj" Rátai Dániel magyar feltalálónak

Olvastuk - 2008-09-10

Magyar innováció diadalmaskodott a kaliforniai San Josében az emberiség jövőjét leghatékonyabban szolgáló technológiai megoldások világversenyén. A Tech Museum of Innovation bejelentése szerint Rátai Dániel feltaláló veheti át a 3D for All Kft. nevében november 12-én az innovációs Oscarnak számító Tech Awards díjat, amellyel a rangos személyiségekből álló zsűri a magyar Leonar3Do-projekt érdemeit ismerte el. A több napon át tartó ünnepségsorozatot és a díjátadó gálát a Szilícium-völgy központjában, San Joséban rendezték meg.

A hétvégén ismét szúnyogirtás Debrecenben

Olvastuk - 2008-09-06

Az idén második alkalommal irtják a szúnyogot szeptember 6. és 9. között. Kedvező időjárás esetén szombaton és vasárnap permeteznek majd városunk légterében, ellenkező esetben hétfőn és kedden végzik el a munkát

Közlekedési konfliktus szemtanúit keressük!

Olvastuk - 2008-08-05

2008. június 29-én 13.50 óra körüli időben a Szoboszlói úton az Erzsébet utca irányába tartva közlekedési konfliktus alakult ki egy Citroen Xantia típusú személygépkocsi és egy Harley Davidson motorkerékpár vezetője között. Az Erzsébet utca útkereszteződés fényjelző készülékének tilos jelzése révén az útkereszteződés előtt megállásra kényszerültek, ahol a motor 43 éves vezetője ököllel leütötte az autó jobb oldali visszapillantó tükrét.

Biogyógyszergyár épül Debrecenben

Olvastuk - 2008-07-23
Még az idén megkezdődhet a Richter Gedeon új, biotechnológiai termékek fejlesztésére és gyártására szolgáló üzemének építése a debreceni ipari parkban. A beruházás értéke 15 milliárd forint.

„Egyenes Út Mindenkinek”

Olvastuk - 2008-07-21

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség „Egyenes Út Mindenkinek” napján több ezer résztvevő ismerkedhetett meg a fogyatékkal élők mindennapjaival, valamint a civil szervezetek működésével. A július 19-ei egész napos rendezvényen a sport és szórakoztató programok mellett az uniós pályázati lehetőségeket sikeresen felhasználó civil szervezetekkel és az akadálymentesítést szolgáló, európai uniós forrásból megvalósuló beruházásokkal ismerkedhettek meg az érdeklődők.

Lássunk hozzá a reformokhoz!

Olvastuk - 2008-06-28

Az ország sorsán tépelődő értelmiségi keresi a választ: hol rontottuk el. Mit is kellene tennünk a jelenlegi helyzet megváltoztatása érdekében. Az elmúlt 18 év történései alapján mindenesetre el kell felejtenünk a kiválóságunkról szóló dicshimnuszokat: jó sok időbe és erőfeszítésbe kerül, hogy a világban helyreállítsuk renoménkat.

Kötelező emelt szintű érettségi a leendő orvosok és állatorvosok számára

Olvastuk - 2008-06-19

Emelt szintű érettségit kell tennie egy tárgyból annak a diáknak, aki orvosi, vagy állatorvosi képzésben kívánja folytatni a tanulmányait, mondta el Manherz Károly felsőoktatási szakállamtitkár.

Rákapcsolt a kormány májusban

Olvastuk - 2008-06-03

Májusban felgyorsult a kormány munkája. A statisztikákból világosan kiderül, hogy az egypárti kormány több törvényjavaslatot fogadott el működése első hónapjában, mint előtte a koalíciós kabinet az első negyedévben összesen. A munka felgyorsításának köszönhetően a kormány a tervezett 37 helyett összesen 40 törvényjavaslatot fogadott el és nyújt be az Országgyűlésnek a tavaszi ülésszakhoz kapcsolódóan.

BiharArt II. Református Művészeti Fesztivál.

Olvastuk - 2008-05-31

Program:

Június 1. (vasárnap) 

10:00   NÖVENDÉKHANGVERSENY

Az intézmény növendékeinek hangversenye

(helyszín: Berekböszörmény - Református Templom)

Elkótyavetyélik Debrecen repülőterét?

Olvastuk - 2008-05-31

Ma tárgyal Debrecen város közgyűlése a helyi repülőtér hasznosítására kiírt pályázatra beérkezett ajánlatokról. Úgy tudjuk, ketten maradtak versenyben, ám egyiküknek sincs tapasztalata a légikikötő-üzemeltetésben, ráadásul mindketten a Kósa Lajos polgármester által mondott 10-12 milliárdos reménybeli árnak a töredékét ajánlják csak, azt sem azonnal. Az egyik jelentkező hazai képviselőjének pedig közös vállalata van a Debreceni Vagyonkezelővel.

A pénzügyi szervezetek is támogatják az Új Tulajdonosi Programot

Olvastuk - 2008-04-18

A munkaadók és munkavállalók országos szervezetei után, a hazai pénzügyi szervezetek és a civil szféra képviselői is támogatásukról biztosították az Új Tulajdonosi Programot, az Új Tulajdonosi Program Szakmai és Társadalmi Tanácsának mai ülésén.

Elindult a Zóna

Olvastuk - 2008-04-07

Egy évvel a portálról szóló első hírek után vasárnap éjjel elindult az ex-Magyar Hírlapos újságírók internetes magazinja, a Zóna.

Egy éve adtunk hírt arról, hogy Zóna Média Szolgáltató és Kiadói Kft. néven néhány korábbi munkatársával közös on-line kiadó céget alapított Szombathy Pál, a Magyar Hírlap korábbi főszerkesztője. A zona.hu címen elérhető portál hosszú vajúdás után vasárnap éjjel elindult.

Pár perc vidámság

Olvastuk - 2008-04-04

Két barát beszélget:

- Képzeld éppen a vasárnapi ebédet főztük, amikor az anyósom lement a pincébe krumpliért, a lépcsőn megbotlott, kitörte a nyakát és meghalt!

- Na és mit csináltatok?

- Rizst.

János és a szabad demokraták pusztulása

Olvastuk - 2008-03-29

Eddig azt gondoltam, és nem bírt meggyőzni senki az ellenkezőjéről, hogy a Szabad Demokraták Szövetsége olyan párt, amelynek minden körülmények között simán van sansza átlépni az ötszázalékos parlamenti küszöböt. Nem az ujjamból szoptam ezt, erre tanított a történelem. Soha nem számított, mi az állás ciklusok közben, milyen mélyre süllyed a magyarliberalizmus népszerűsége. Amikor eljött a pillanat, és négyévente az urnákhoz kellett járulni, a fővárosi-nagyvárosi értelmiség felvette pulóverét, elővette válltáskáját, ellenőrizte, fog-e a golyóstoll, ment-menetelt az urnák felé.

A befogadó állomást nem fogadják be

Olvastuk - 2008-03-21

A debreceni menekülttábor kitelepítését kezdeményezi a cívisváros önkormányzata. A polgármester ezt a tábor szakmai feladatkörének változásával, a várható létszámnövekedéssel és a nagyobb közbiztonsági kockázattal indokolta.

Kulturális kitüntetések

Olvastuk - 2008-03-14

Dr. Hiller István oktatási és kulturális miniszter BÁNFFY MIKLÓS-DÍJAT adományoz a kultúra és a közművelődés érdekében hosszabb időn át kiemelkedő munkát végző minisztériumi, intézményi és egyéb dolgozók részére,

Mit kíván Józsa lakossága a 2008-as költségvetés kapcsán

Olvastuk - 2008-02-13

Immár több mint 25 éve annak, hogy a józsaiak úgy döntöttek, hogy véglegesen összekötik településük sorsát és életét azzal a döntéssel, hogy csatlakoznak Debrecenhez. A két település útja, közelségük miatt mindig is azonos vágányon kellett, hogy haladjon.

Napjainkra Józsa dinamikusan növekvő településsé vált. A nyugodt környezet és a családias légkör sok embert vonzott ide. Ezen családok házaikkal, gondosan művelt kertjeikkel hozzájárultak a település folyamatos szépüléséhez.

Ifjítják a tölgyeket

Olvastuk - 2008-02-05

A debreceni Bethlen utca helyi védettség alatt álló mindkét oldalán – a Hunyadi utca és Hatvan utca közötti szakaszon –, valamint a Déri Múzeum mellett található piramistölgyek ifjító metszési munkálatait 2008. február 6-ától – folytatja a pályázaton nyertes AKSD Kft. közreműködésével – Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának Városfejlesztési Főosztálya.

Az ellopott bankkártya buktatta le!

Olvastuk - 2008-01-26

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály Betörési Alosztálya eljárást folytat a mellékelt - ATM automata által rögzített - képen látható ismeretlen elkövetővel szemben betöréses lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt.