Olvastuk

Eredmények megjelenítése 1501-től 1520-ig 1641 találatból.

Kósa Lajos, mint az ellenzék titkos vezetője

Olvastuk - 2007-10-25

A magyar ellenzék titkos vezetője címmel Kósa Lajosról közölt fényképes portrét csütörtökön a Süddeutsche Zeitung. A liberális német napilap az írás bevezetőjében arra emlékeztetett, hogy egy évvel ezelőtt Kósa - mint az újság fogalmazott - még a kemény vonalat képviselte.

Michiel de Ruyter és Magyarország konferencia

Olvastuk - 2007-10-25

A Debreceni Egyetem Néderlandisztika Tanszékének szervezésében, a Debreceni Egyetem Reformációkutató és Kora Újkori Művelődéstörténeti Műhelyének közreműködésével és a Debreceni Református Kollégium támogatásával  október 26-án pénteken lesz a  "Michiel de Ruyter és Magyarország" című konferencia, mellyel a holland admirális születésének 400. évfordulójára emlékeznek.

Dzsudzsák Balázs: Eindhoven! 

Olvastuk - 2007-10-24

Váratlan és meglepő hírrel szolgál a DVSC hivatalos honlapja, ugyanis Dzsudzsák Balázs  Eindhovenben tartózkodik Szilágyi Sándor klubigazgatóval.

Veres János: az IMF a reformok végigvitelére biztat

Olvastuk - 2007-10-23

A Nemzetközi Valutaalap részéről (IMF) semmifajta aggodalom nem fogalmazódott meg a magyar konvergenciaprogram kapcsán, "kifejezetten biztattak bennünket, hogy végig kell csinálni a reformokat" - tájékoztatta Veres János pénzügyminiszter az MTI-t hétfőn Washingtonban, ahol a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és a Világbank őszi tanácskozásán vett részt.

Buddhista szerzetesek és rendőrök csaptak össze Tibetben

Olvastuk - 2007-10-22

Buddhista szerzetesek több alkalommal összecsaptak rendőrökkel az utóbbi napokban Tibet székhelyén, Lhászában, mert a karhatalom meg akarta akadályozni, hogy nyilvánosan ünnepeljék a dalai lámának, Tibet vallási vezetőjének amerikai kitüntetését - jelentette vasárnap egy hongkongi lap

Népszabadság: a 21-ből 16 MÁV-vonalat leállítanak

Olvastuk - 2007-10-20

Tizenhat vasúti szárnyvonalon szabad utat adtak a személyszállító vonatok decemberi leállításának a Regionális Közlekedésszervező Irodák. A szakértők a MÁV által kiválasztott 21 vonalból ötnél tartanák indokoltnak a forgalom legalább átmeneti fenntartását - írta szombaton a Népszabadság.

Népszabadság: Európai keretből is jutott Zuschlagéknak

Olvastuk - 2007-10-19
Az Európai Unió Ifjúság 2000-2006 nevű programjának magyarországi keretéből több mint húszmillió forint jutott azoknak a szervezeteknek, amelyek a Zuschlag-ügyben az ügyészség látókörébe kerültek - írta a tudomására jutott információkra hivatkozva a Népszabadság. Csaknem húszmillió forint uniós pénzt nyertek azok a civil szervezetek, melyek többségét a Zuschlag-üggyel összefüggésben vizsgálja az ügyészség.

Az EU tagállamoknak 221 millió eurós illetékkel kell számolniuk a tejkvóták túllépéséért

Olvastuk - 2007-10-18

Az Európai Bizottság előzetes számítása szerint a tagállamoknak csaknem 221 millió eurós illetékkel kell számolniuk a tejtermelési kvóta túllépéséért a 2006-2007-es kvótaévben - közölte a brüsszeli bizottság. A múlt évben az összes illeték 355 millió eurót tett ki. Az idén hét tagállam - Ausztria, Ciprus, Dánia, Olaszország, Németország, Luxemburg és Hollandia - lépte túl a szállítási kvótáit.

Népszava: Rendőrségi eljárás a Nemzeti Őrsereg ellen

Olvastuk - 2007-10-18

Gyülekezési joggal való visszaélés miatt indult eljárás Nyíregyházán a Nemzeti Őrsereg nevű szervezet tagjai ellen - írta a Népszava. Az állítólag még tavasszal alapított őrsereg a hét végén újabb hatszáz gárdistát avató Magyar Gárda bajtársi szervezete, s alakulatuk részt is vett a gárda ­augusztusi zászlóbontóján. A lap úgy tudja, hogy a Nemzeti Őrsereg azóta is hetente menetel Nyíregyháza utcáin.

A Greenpeace elégedett a feldbachi bőrgyárnál végzett szennyvízvizsgálat eredményével

Olvastuk - 2007-10-17

A Greenpeace nemzetközi környezetvédő szervezet elégedett a Rába-habzás egyik fő felelősének tartott osztrák bőrgyár, a Boxmark feldbachi (stájerországi) üzeménél végzett szennyvízvizsgálat eredményével, amely azt mutatja, hogy a vállalat betartotta az ígéretét, és a habzást leginkább kiváltó naftalin-1,5-diszulfonát felhasználását 90 százalékkal csökkentette.

Privatizálja a NATO az afganisztáni háborút

Olvastuk - 2007-10-16

Privatizálja a NATO az afganisztáni háborút német sajtóértesülések szerint. A Financial Times Deutschland (FTD) kedden brüsszeli forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy a szövetség elsősorban a közép-keleti ország ostromlott déli körzeteiben harcoló csapatainak jobb ellátása, illetve mozgatása érdekében külföldi magánvállalatok bevonására kényszerül.

A nyilas korszak áldozataira emlékeztek a fővárosban

Olvastuk - 2007-10-15

A nyilas korszak áldozataira emlékeztek mintegy ezren vasárnap Budapesten, a Szent István parki Raoul Wallenberg-emlékműnél.

Frankfurter Allgemeine Zeitung: Gyurcsány szorult helyzetben

Olvastuk - 2007-10-12

A magyar belpolitikával, illetve elsősorban a Magyar Szocialista Párton belüli helyzettel foglalkozik pénteki írásában a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ). A Gyurcsány szorult helyzetben című elemzés írója, Reinhard Olt, a konzervatív napilap bécsi tudósítója a cikk alcímében arra mutat rá, hogy a pártján belüli botrányok komoly csapást jelentenek a kormányfőre.

Magyar Narancs: Gyurcsány tavasz óta tudott a Zuschlag-ügyről

Olvastuk - 2007-10-11

Idén tavasz óta tudott a Zuschlag-ügyről Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, aki a Magyar Narancs című hetilap csütörtöki számában megjelent interjújában azt is elismerte, hogy sok Zuschlag-ügy lehet még az országban.

Eltérő vélemények az OMV-Mol-ügyben

Olvastuk - 2007-10-10

Az OMV már "évek óta" tárgyal a Mollal az együttműködésről, és "elkerülhetetlennek" tartja az iparági konszolidációt a térségben, idézte a szerdai Financial Times az osztrák olajcég vezérigazgatóját, aki szerint a magyar cég független részvényesei támogatják az egyesülést.

9,5%-kal nőtt az ipari termelés

Olvastuk - 2007-10-09

Az ipari termelés az idén augusztusban az előző év azonos időszakához képest 9,5 százalékkal nőtt, munkanaphatástól megtisztítva és korrekciók nélkül pedig 12,2 százalékkal emelkedett - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden az előzetes adatok alapján. Az ipari termelés júliusban 12,1, munkanaphatástól megtisztítva 9,4 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest.

Gordon Brown "fontolgatta az előrehozott választásokat"

Olvastuk - 2007-10-08

Elismerte hétfőn a brit kormányfő, hogy fontolóra vette az előrehozott választások kiírását, amelyről a hétvégén végül hivatalosan letett. Gordon Brown közölte: minden felelősséget magára vállal a történtekért.

Financial Times: Gyurcsány szerint Magyarország nem akar konfliktust Brüsszellel

Olvastuk - 2007-10-06

Gyurcsány Ferenc szerint Magyarország el akarja kerülni a konfliktust Brüsszellel a Mol védelmét is szolgáló, készülő törvény ügyében. A magyar miniszterelnök a szombati Financial Timesnak azt mondta: nyilvánvaló, hogy a szabályozásnak összhangban kell lennie az Európai Unió szabványaival.

29 festményt foglaltak le Sopronnál

Olvastuk - 2007-10-05

Huszonkilenc XIX-XX. századi festményt foglaltak le a vámosok a magyar-osztrák határon Sopronnál - tájékoztatta a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága az MTI-t. A 29 festmény csütörtökön délután került elő egy Nagy-Britanniába tartó magyar teherautóból. A sofőr azt mondta az ellenőrzésen, hogy Kecskemétről szállít használt szekrényeket, egyéb használati tárgyakat és festményeket.

Az Országgyűlés elé viszi a haláladó ügyét az MDF

Olvastuk - 2007-10-04

Országgyűlési határozati javaslatot nyújtott be az MDF az örökösödési illeték eltörléséért - jelentette be Dávid Ibolya, a Magyar Demokrata Fórum elnöke. A javaslat kötelezné a kormányt, hogy az év végéig terjessze a parlament elé a "haláladó" megszüntetéséről szóló törvénymódosítást.