Olvastuk

Eredmények megjelenítése 1521-től 1540-ig 1679 találatból.

Eltűnt 25 millió brit adóadata, lemondott az adóhivatal elnöke

Olvastuk - 2007-11-21

Nyoma veszett Nagy-Britanniában két számítógépes adathordozó lemeznek, amelyeken a brit felnőtt lakosság felének minden adó- és bankszámla-adata rajta van; az eset miatt lemondott a királyi adó- és vámhivatal (HMRC) elnöke.

Az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára közleménye

Olvastuk - 2007-11-20

1990. február 14-e előtt keletkezett állambiztonsági iratoknak az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára részére történő átadása értékelésére a Kormány a 190/2007. (VII. 23.) Korm. rendeletével Bizottságot hozott létre.

Egyoldalas összeállítás Magyarországról a német Handelsblattban

Olvastuk - 2007-11-19

Egyoldalas összeállítást közölt hétfőn Magyarországról a Handelsblatt című német politikai és üzleti napilap. A három cikkből álló összeállítás kiemelte, hogy a budapesti reformok kevés megértésre találnak a lakosság körében, a gazdaság azonban jó úton halad. Gyurcsány miniszterelnökről lepereg a bírálat - állapította meg a magyar belpolitikával foglalkozó írásában a szerző.

Több ezren vettek részt a SZ.É.P. - Szűréssel az Életért Program debreceni rendezvényén

Olvastuk - 2007-11-17

Több ezren vettek részt november 10-én a Miniszterelnöki Hivatal által kezdeményezett SZ.É.P. - Szűréssel az Életért Program debreceni rendezvényén. Az elvégzett mintegy 15 ezer szűrésből 1 545 esetben javasoltak további vizsgálatot a szakemberek. A debreceni SZ.É.P. szombatot a színpadi programok mellett a város két középiskolájának vetélkedése tette izgalmassá: a diákok egy hét alatt közel ezer felnőttet győztek meg arról, hogy végeztessék el a számukra ajánlott szűrővizsgálatokat.

Szili: zsoldosaim nincsenek, politikai barátaim igen

Olvastuk - 2007-11-15

Nekem zsoldosaim nincsenek, politikai barátaim viszont nem csak egy oldalról vannak, mert a politikámat nem konfrontációra, hanem kooperációra és kompromisszumokra építem - mondta Szili Katalin, az Országgyűlés szocialista elnöke. Az interjú a Heti Válasz csütörtöki számában olvasható.

Financial Times : Magyarországé lenne a legkeményebb költekezési korlát az EU-ban

Olvastuk - 2007-11-14

A kormányzati költekezés jogszabályi korlátozására tervezett "drákói" magyar törvény a legkeményebb lenne a maga nemében egész Európában, áll a Financial Times szerdai kiadásában, amely interjút közöl Gyurcsány Ferenc kormányfővel a kérdésről. A miniszterelnök - aki a hét elején tárgyalt Londonban - a londoni gazdasági napilapnak azt mondta: a tervezet célja annak biztosítása, hogy Magyarország "ne kóboroljon el megint" a költségvetési fegyelem szabályaitól.

Zalai Hírlap: Illegális szeméttelepet hozott létre az önkormányzat Nagykanizsán

Olvastuk - 2007-11-13

Több ezer köbméter építési törmeléket és veszélyes anyagokat halmoztak fel az önkormányzat jóváhagyásával Nagykanizsán, az ipari park területén - írta kedden a Zalai Hírlap. Az illegális szeméttelepet még 2005-ben hozta létre az önkormányzat, a város fizetett is az út és járda felújítását végző cégeknek a törmelék lerakásáért - olvasható a lapban.

Integrált szakképző központokat hoznak létre szeptembertől

Olvastuk - 2007-11-12

A szakközépiskolák úgynevezett Térségi Integrált Szakképző Központokba csoportosulnak jövő szeptembertől, így a fővárosi diákok a következő tanévet egy teljesen új szakképzési struktúrában kezdhetik meg- adta hírül a Figyelőnet. Budapest vezetése szerint az új rendszer sokkal átláthatóbb és egységesebb lesz az eddiginél, nem lesz szükség további iskolabezárásokra.

Francia vizsgálóbizottság hallgatta meg a bolgár ápolónőket

Olvastuk - 2007-11-09

A bolgár ápolónők és a palesztin orvos meghallgatásával megkezdte működését a francia nemzetgyűlés azon bizottsága, amely azt vizsgálja, hogy milyen esetleges ellenszolgáltatásért cserébe engedte szabadon Líbia az életfogytiglanra ítélt egészségügyi dolgozókat.

Ismét a Vatera lett az év internetes kereskedése

Olvastuk - 2007-11-08

"Az év internetes kereskedője díj 2007" verseny győztese a tavalyi első helyezett Vatera.hu lett, a legígéretesebb kereskedés a Netpincér.hu - jelentette be Starcz Ákos az Inter-Európa Bank Zrt. ebusiness és befektetési üzletág vezetője a díjkiosztó ünnepségen.

Emberi jogi bizottság: nem a melegek házasságkötését lehetővé tévő javaslatra

Olvastuk - 2007-11-07

Az Országgyűlés emberi jogi bizottsága nem vette tárgysorozatba az azonos neműek házasságkötésének lehetőségét megteremtő törvényjavaslatot - mondta a testület ülése után Gusztos Péter (SZDSZ) az MTI-nek. A javaslatot még szeptemberben nyújtotta be nyolc szabad demokrata képviselő.

Húszezer vizsgálat a szűrési program budapesti rendezvényén

Olvastuk - 2007-11-06

Több mint húszezer vizsgálatot végeztek el ingyenesen a Szűréssel az Életért Program (SZ.É.P) november 3-i rendezvényén, mely része annak a hét hetes programnak, amit a Miniszterelnöki Hivatal kezdeményezett, és civil, valamint állami egészségügyi szervezetek összefogásában jött létre.

Emelkedik az üzemanyagok ára

Olvastuk - 2007-11-05

Emeli bruttó 6 forinttal gázolaj és 4 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán az Mol Nyrt. - értesült piaci forrásokból hétfőn az MTI.

Tölgyessy lejtős kényszerpályát lát

Olvastuk - 2007-11-01

Tölgyessy Péter szerint Gyurcsány Ferenc médiapolitizálást folytat, inkább beszél, mint kormányoz. Az elemző az Élet és Irodalomnak adott interjújában azt mondja, hogy a kormányfő immár nem a kockázatos reformok sikerétől, inkább az EU pénzéből megvalósuló fejlesztésektől reméli népszerűsége visszaszerzését.

140 százalékos fizetésemelést szavaztak meg Sarkozynek

Olvastuk - 2007-10-31

A franciák normálisnak tartják, hogy a köztársasági elnök annyit keressen, mint a miniszterelnök - jelentette ki szerdán Claude Guéant a francia elnöki hivatal vezetője, miután a nemzetgyűlés előző este megszavazta Nicolas Sarkozy államfő jelenlegi bruttó 8300 eurós fizetésének 19300 euróra való emelését.

Egy nappal meghosszabbították a Discovery útját

Olvastuk - 2007-10-30

 Egy nappal meghosszabbította az amerikai űrkutatási hivatal (NASA) a Discovery űrrepülőgép útját, hogy az ausztronauták megvizsgálhassák a Nemzetközi Űrállomás (ISS) egyik akadozva működő, az energiaellátás szempontjából kulcsfontosságú alkatrészét. 

Monetáris Tanács: nem változott az alapkamat

Olvastuk - 2007-10-29

A Monetáris Tanács változatlanul 7,50 százalékon hagyta a jegybanki alapkamatot hétfői ülésén - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB). Az elemzők többsége a kamat 25 bázispontos csökkenésére számított, de az utóbbi napokban már a változatlan alapkamatot is egyre többen jósolták.

A brit titkosszolgálatnak dolgozott Litvinyenko

Olvastuk - 2007-10-27

A tavaly Londonban meggyilkolt orosz titkos ügynök, Alekszandr Litvinyenko az Mi6 brit titkosszolgálatnak dolgozott - írta a szombati Daily Mail. Az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) ügynöke 2006. november 23-án halt meg, miután polónium-210 izotóppal megmérgezték.

Kósa Lajos, mint az ellenzék titkos vezetője

Olvastuk - 2007-10-25

A magyar ellenzék titkos vezetője címmel Kósa Lajosról közölt fényképes portrét csütörtökön a Süddeutsche Zeitung. A liberális német napilap az írás bevezetőjében arra emlékeztetett, hogy egy évvel ezelőtt Kósa - mint az újság fogalmazott - még a kemény vonalat képviselte.

Michiel de Ruyter és Magyarország konferencia

Olvastuk - 2007-10-25

A Debreceni Egyetem Néderlandisztika Tanszékének szervezésében, a Debreceni Egyetem Reformációkutató és Kora Újkori Művelődéstörténeti Műhelyének közreműködésével és a Debreceni Református Kollégium támogatásával  október 26-án pénteken lesz a  "Michiel de Ruyter és Magyarország" című konferencia, mellyel a holland admirális születésének 400. évfordulójára emlékeznek.