Olvastuk

Eredmények megjelenítése 1521-től 1540-ig 1613 találatból.

Auschwitzos kép Szeteyről: a Lánchíd rádió kirúgta két szerkesztőjét

Olvastuk - 2007-08-30

Azonnali hatállyal elbocsátották Pásztor Zoltánt, a lanchidradio.hu internetes oldal főszerkesztőjét és Veress Gabriella ügyeletes szerkesztőt. A konzervatív rádió honlapjára egy olyan kép került fel, amely Szetey Gábort államtitkárt auschwitzi háttérrel, zakóján pedig rózsaszín háromszöggel ábrázolja.

Legközelebb szeptember 4-én ülésezik a magyarországi kisebbségek parlamenti képviseletét vizsgáló munkacsoport

Olvastuk - 2007-08-29

A kormány kiemelt kisebbségpolitikai feladatának tekinti a magyarországi kisebbségek parlamenti képviseletének megoldását. A sok éve húzódó, kétharmados parlamenti támogatást igénylő kérdés szakmai előkészítése érdekében a Miniszterelnöki Hivatal Kisebbség- és Nemzetpolitikáért Felelős Szakállamtitkársága 2007 első felében közjogi munkacsoportot hozott létre.

Elítélte a Magyar Gárda létrehozását az Európai Szocialisták Pártja

Olvastuk - 2007-08-28

Elítélte az Európai Szocialisták Pártja (PES) a Magyar Gárda megalapítását hétfőn Brüsszelében kiadott közleményében.

A nemzetközi sajtó a Jobbik által létrehozott félkatonai alakulatról

Olvastuk - 2007-08-27

A demokratikus, az antifasiszta, a nemzetközi és a magyarországi zsidó, valamint roma szervezeteknek a Magyar Gárda megalakulása elleni tiltakozásáról tudósított tegnap  több európai lap és más tömegtájékoztatási eszköz.

Vágatlan / Vágott ?!

Olvastuk - 2007-08-24

A Hír Tv. Csatornáján először 2007. augusztus 17-én a Célpont c. műsorban, azt követően többször más műsorban is lejátszott "Veres János fiai megzsaroltak egy büfést" c. rejtett kamerás és manipulált filmjük közlése ellen tiltakozásunkat fejeztük ki, majd kértük a teljes felvétel nyilvánosságra hozatalát. A Hír Tv először cáfolta, hogy lenne másik felvétel, azt állítva, hogy "Nem volt vágott a Veres fiukról szóló felvétel".

PARKOLÓ ÜGY

Olvastuk - 2007-08-23

A mai napon újabb megbeszélést folytatott az Egészségügyi Minisztériumban az egészségügyi miniszter és az V. kerületi polgármester.

Az egészségügyi miniszter a kölcsönösség jegyében - a jogszabályi kereteket figyelembe véve -nyitott minden olyan javaslatra, amely a bíróság végleges döntéséig megnyugtatóan rendezi a vitát.

A Népszabadság szerint ügyvédeké lesz az energiapénz nagy része

Olvastuk - 2007-08-21

A gazdasági tárca "az energiapiaci liberalizáció előkészítésére" kapott pénzt főképp azokra a perekre költi, amelyeket múltbeli sérelmeik miatt erőművi befektetők indítottak a magyar állam ellen - írta kedden a Népszabadság.

Szavazzon a pénzével! Ne vásároljon az Auchan áruházakban!!

Olvastuk - 2007-08-17

Ne vásároljon az Auchan áruházakban, amíg bocsánatot nem kérnek a magyar emberek megalázása miatt és fel nem hagynak emberi méltóságunk megsértésével, a magyarokkal szembeni diszkriminációval.

Für: Az IMF kreálta Antallt

Olvastuk - 2007-08-13

"Antall József az MDF ellen cselekedett...", "Göncz Árpádot felépítették...", "Diktatúrából diktatórikus eszközökkel kellett volna demokráciát csinálni..." - így emlékeztek az Echo TV Elátkozott szabadság című műsorában csütörtök este a rendszerváltásra az MDF egykori meghatározó politikusai, Bíró Zoltán, Csurka István és Für Lajos.

A román pártok bírálják Basescu román nyelvoktatásra vonatkozó ötletét

Olvastuk - 2007-08-10
A román pártok többsége bírálta Traian Basescu államfőnek azt a javaslatát, hogy a romániai magyar gyerekeknek idegen nyelvként tanítsák a románt - írja a pénteki romániai sajtó.

MEASZ:gyalázatos Ságvári emléktáblájának újabb összetörése

Olvastuk - 2007-08-09

A Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége és további 17 társadalmi szervezet megdöbbenésének ad hangot, hogy Ságvári emléktábláját ismét meggyalázták, összetörték.

Mol: az OMV vessen véget a kettős beszédnek

Olvastuk - 2007-08-08

A Mol szerint az OMV a Mol feletti kontroll megszerzésére törekszik, együttműködésről beszél, de ezzel csak valódi szándékát leplezi - szögezi le a magyar olajipari társaság közleményében, amelyben felszólítják az OMV-t, hogy vessen véget a kettős beszédnek.

Javul a Sziget fesztivál kényelme

Olvastuk - 2007-08-07

Lényeges változások ugyan nem várhatók, a kényelmi szolgáltatásokon azonban javítottak a nulladik nappal már ma elkezdődő Sziget fesztiválon - tudtuk meg a tegnap tartott sajtóbejáráson. Az augusztus 15-ig tartó mulatságra összesen négyszázezer látogatót várnak. Idén különböző blokkokra osztották fel a szigetet, lesz folk-, és világzenei rész, elektromos-zenei rész, de a "magas kultúra" számára külön, csendesebb szekciót is kialakítottak.

Közgazdászok vándorgyűlése

Olvastuk - 2007-08-06

Felzárkózásunk a kibővült Európában” címmel 2007. szeptember 20–22-én Debrecenben, a Kölcsey Központban rendezi meg a 45. Közgazdász-vándorgyűlést az idén 113 éves Magyar Közgazdasági Társaság. A közgazdász szakma legnagyobb hagyományú és legrangosabb tanácskozásán mintegy nyolcvan előadó és sok száz résztvevő vitatja meg a régiónk gazdaságának aktuális kérdéseit.

Népszabadság: Állambiztonsági iratok feltárása kötött kezekkel

Olvastuk - 2007-08-02

Kérdéses, milyen érdemi munkát végezhetnek az állambiztonsági iratok egyesítésének törvényességét felügyelő szakértői testület tagjai szeptember 30-ig: a testület munkáját szabályozó kormányrendeletben ugyanis kétértelmű annak megfogalmazása, hogy az elnök betekinthet-e az úgynevezett szupertitkos iratokba, vagy csak az azokról készült listát tanulmányozhatja - írta a csütörtöki Népszabadság

Vészesen apad a Garda-tó Olaszországban

Olvastuk - 2007-08-01

Vészesen apad a Garda-tó, Olaszország legnagyobb tava, olyannyira, hogy le kellett állítani a szárnyashajók közlekedését, és valószínű, hogy napokon belül megszűnik minden hajó- és kompforgalom - jelentette szerdán a La Repubblica című olasz lap.

A fogyasztók érdekeit szolgálja-e az esetleges benzinpiaci koncentráció?

Olvastuk - 2007-07-31

Az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület (OFE) elkötelezett híve a piaci versenynek, amely ugyan önmagában nem orvosol minden problémát, de hozzájárulhat a fogyasztók kiszolgáltatottságának csökkenéséhez, a megalapozott fogyasztói döntések meghozatalához. Éppen ezért fokozott figyelemmel kísérjük a hazai benzinpiacon zajló legújabb történéseket, kétségeinknek is hangot adva.

Pazarlás, blöff és gesztusok

Olvastuk - 2007-07-30

Pazarlás, blöff, tevékenységek kiszervezése, gesztusok a balliberális holdudvarnak. Ekként jellemezhető a gazdasági tárca pénzosztó gyakorlata az utóbbi években az ötmillió forint alatti kifizetések alapján. Ez az az összeghatár, amely alatt a tárcáknak nem kötelező nyilvánosságra hozniuk a szerződéseket honlapjaikon az üvegzsebtörvény szerint. Lapunk kérésére azonban kénytelen volt rendelkezésünkre bocsátani az adatokat a Kóka János (SZDSZ) vezette minisztérium.

Magán-okirat hamisításának gyanúja a pécsi püspökség ellen

Olvastuk - 2007-07-27

Mayer Mihály pécsi megyéspüspök és a Szent Mór Katolikus Iskolaközpont közötti konfliktus újabb fordulathoz érkezett. A püspök rossz gazdálkodással vádolta meg az iskola igazgatónőjét, Uzsalyné dr. Pécsi Ritát, akit el is bocsátott állásából. Egy könyvvizsgálat szerint azonban, hogy a felmondást mintegy igazoló szakmai jelentés nemcsak megalapozatlan, hanem egy a közelmúltban hamisított magán-okiraton nyugszik.

 

A Magyar Hírlap szerint ajtótól ajtóig szervezi kampányát a Fidesz

Olvastuk - 2007-07-26

A Fidesz "ajtótól ajtóig" szervezi meg népszavazási kampányát, az aláírásgyűjtést több tízezer aktivista segíti majd - írta csütörtöki számában a Magyar Hírlap. A Fidesz arra számít, hogy már szeptemberben megkezdheti az aláírásgyűjtést a hatkérdéses népszavazás ügyében - értesült a lap.