Olvastuk

Eredmények megjelenítése 1561-től 1580-ig 1614 találatból.

Patikanap-megnyitó

Olvastuk - 2007-06-06

Június 6-án, tíz órakor a budai Nemere Patikában ünnepélyes keretek között nyílt meg a IV. Országos Patikanap. 2004-ben, amikor a Magyar Gyógyszerész Kamara először szervezte meg a nyílt napot az ország összes gyógyszertárában, az volt a cél, hogy a nyilvánosság előtt bemutassák a gyógyszerészi hivatást, a gyógyszertári munkát, és erősítsék a gyógyszerész-beteg kapcsolatot.

Sokkoló adatok az elhízott magyar gyerekekről

Olvastuk - 2007-06-05

Két uniós kutatás is foglalkozik a gyerekkori túlsúllyal. Magyarországról a Pécsi Tudományegyetem vesz részt a felmérésben, illetve programkidolgozásban. A gyerekek körében az utóbbi húsz évben hét-nyolcszororsára nőtt a súlyproblémával küzdők száma, ma már minden ötödik túlsúlyos, vagy elhízott. Molnár Dénes, a Pécsi Gyermekklinika anyagcsere osztályának vezetője kiemelte: olyan programot kell alkotni, amely hatásosan tud beavatkozni a gyermekek életmódjába.

Lapindító értekezlet leendő "rokkant" újságíróknak

Olvastuk - 2007-06-03

Népszabadság • Kácsor Zsolt   • 2007. június 1.

A Debrecenben szerkesztett Hajdú-Bihari Napló megyei napilap több munkatársa azt állítja: a lapot kiadó Inform Média Kft. értekezleteket hívott össze, ahol azt éreztették a dolgozókkal - újságírókkal, tördelőkkel és korrektorokkal -, hogy ha vannak egészségügyi problémáik, akkor rokkantnyugdíjaztassák magukat.

Leszakadás vagy felzárkózás?

Olvastuk - 2007-05-31

A gazdasági stabilitás helyreállítása elkerülhetetlen, ebben egyetértett tegnap a K&H Bank konferenciáján Bokros Lajos, a Közép-európai Egyetem vezérigazgatója, Karvalits Ferenc, az MNB alelnöke és Barcza György, a meghívó kereskedelmi bank vezető közgazdásza. A reformok szükségességéről, megvalósíthatóságáról, sorsáról azonban már kissé árnyaltabban fogalmaztak.

Itt a Surface, a kávézóasztal formájú Microsoft-számítógép

Olvastuk - 2007-05-30

Kávézóasztal formájú, egér és billentyűzet nélkül, érintőképernyővel működő számítógépet mutatott be a Microsoft, a világ első számú szoftvergyártója. A Surface (felszín, felület) nevű számítógépből leginkább a hatalmas, vízszintesen elhelyezett érintőképernyőt látható.

A magyar rendőrségi botrányokról számolt be a Die Presse

Olvastuk - 2007-05-29

A magyar rendőrség háza táján történt botrányokról, rendőri vezetők leváltásáról és az igazságügyi és rendészeti miniszter lemondásáról számolt be Rendőrök mint erőszaktevők és pénztolvajok című cikkében kedden a Die Presse.

A pozsonyi Új Szó szerint két feljelentője volt Malina Hedvignek

Olvastuk - 2007-05-26

Két feljelentője volt Malina Hedvignek - számolt be szombaton a Pozsonyban megjelenő Új Szó a magyar diáklány ügyének legújabb fejleményéről.

Wolfowitz lehetséges utódjai a Világbank élén

Olvastuk - 2007-05-24

A Fehér Ház bejelentése szerint rövid időn belül kijelöli a Világbank új elnökét, miután a nemzetközi pénzügyi intézet eddigi vezetője, Paul Wolfowitz lemondásra kényszerült, mert pozícióját felhasználva járt közben élettársának előmenetele és fizetésemelése ügyében a banknál.

Az ázsiai intézmények megelőzhetik az európaiakat

Olvastuk - 2007-05-22

Hamarosan a kínai és indiai felsőoktatási intézmények veszik majd át a vezető szerepet és megelőzik az európai intézményeket, ha azok nem fejlődnek elég gyorsan. Ennek gazdasági következményei is lehetnek - jelentette ki a The Times-nak adott interjújában Ján Figel az EU oktatási biztosa - adja hírül az InfoRádió.

A brit külügyminiszter állta útját a vádemelésnek a Litvinyenko-ügyben?

Olvastuk - 2007-05-21

A brit külügyminiszter állta útját a vádemelésnek a Litvinyenko-gyilkosság ügyében, féltve a "jó" brit-orosz kapcsolatokat - adta hírül vasárnap a londoni News of the World.

Brit lap: Busht figyelmeztették, hogy Brown nem lesz háborúpárti

Olvastuk - 2007-05-20
Fordulat várható az iraki katonai jelenlét melletti, eddig feltétlen brit elkötelezettségben, amikor Tony Blair néhány hét múlva esedékes távozása után Gordon Brown veszi át a brit miniszterelnöki tisztséget - vasárnapi londoni sajtóértesülés szerint tanácsadói erre figyelmeztették George Bush amerikai elnököt.

A magyar egészségügyi reform nehézségeiről írt a Die Presse

Olvastuk - 2007-05-18

A magyar egészségügyi reform nehézségeiről közölt beszámolót gazdasági mellékletében pénteken a Die Presse című osztrák lap. A konzervatív újság budapesti tudósítója, Peter Bognar szerint a magyar egészségügy jelenleg olyan, mint egy építkezési helyszín.

A Fidesz és az MSZP közösen lép fel Malina Hedvig ügyében

Olvastuk - 2007-05-17
A külügyi bizottság fideszes elnöke és szocialista alelnöke csütörtökön közös sajtótájékoztatón jelentette be, hogy független, politikai befolyástól mentes igazságszolgáltatást kérnek Szlovákiától Malina Hedvig ügyében.

Támogatás a szőlőültetvények kivágásához

Olvastuk - 2007-05-16

Aki ki akarja vágni a szőlőültetvényét, az június 22-ig adhatja be a kérelmet, a támogatás hektáronként 1.450-12.300 euró - az erről szóló földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszteri rendelet a Magyar Közlöny legújabb számában jelent meg. A szőlőültetvény kivágásához támogatás csak akkor igényelhető, ha a terület meghaladja a 0,1 hektárt

Eltűnhetnek a reklámszatyor szeméthegyek

Olvastuk - 2007-05-15

Budapesten a  képviselői irodaházban találkozott hazai bolthálózatok és hipermarket-láncok vezetőivel dr. Oláh Lajos szocialista országgyűlési képviselő, a Környezetvédelmi Bizottság tagja. Az egyeztetésen a résztvevők áttekintették a vállalatok eddigi, a környezet védelme érdekében folytatott tevékenységét, és felmérték a lehetőségeket, a gazdasági szereplők és a jogalkotás mozgásterét.

MDF: nem szabad felbontani a hosszú távú áramszerződéseket

Olvastuk - 2007-05-13

Az MDF szerint nem szabad felbontani a hosszú távra lekötött áramszerződéseket, s az áramot tőzsdén megvásárolni - mondta Katona Kálmán, a párt országgyűlési képviselője.

NY Times: naponta 100-300 ezer hordónyi olaj tűnik el Irakban

Olvastuk - 2007-05-12

Naponta 100-300 ezer hordónyi hivatalosan termelt olaj tűnik el nyomtalanul Irakban, feltehetően a korrupció és a csempészet útvesztőiben - írta a The New York Times internetes honlapja szombaton a washingtoni kormánynak készülő jelentésére hivatkozva.

Horváth Ágnes: felülvizsgálják a kórházak teljesítményvolumen-korlátját

Olvastuk - 2007-05-11

Az egészségügyi tárca két-három hónap múlva felülvizsgálja a teljesítményvolumenek elosztását, vagyis azt, mekkora teljesítményt finanszíroz egy-egy kórház esetében maximálisan - jelentette be Horváth Ágnes csütörtökön Szegeden.

Dávid Ibolya nyílt levele Semjén Zsolt KDNP-elnök részére

Olvastuk - 2007-05-10

Tisztelt Elnök Úr!

 

Mint bizonyára arról Ön is értesült, a Figyelő című hetilap április 26-i számában megjelent tényfeltáró cikkre alapozva a Magyar Demokrata Fórum parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezte a Centrum Parkoló Kft. szövevényes ügyeinek és gyanús pártkötődéseinek kivizsgálása céljából.