Olvastuk

Eredmények megjelenítése 1421-től 1440-ig 1597 találatból.

Reakció Cser-Palkovics András és Balsai István sajtótájékoztatójára

Olvastuk - 2008-01-12

Kár nincs, ingatlanbefektetés van, új városközpont pedig lesz: a fővárosi és a kerületi önkormányzattal közösen dolgozzák ki a szakértők, hogy hogyan újuljon meg a Nyugati pályaudvar mögötti, jelenleg parlagon heverő terület.

25 CSEKKÉRT EGY MOSOLY!

Olvastuk - 2007-12-31

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány 2007. évben a gazdálkodók részére közel 28 milliárd Ft összegben értékesített kedvezményes üdülési csekket. A csekk forgalmazásából keletkező eredményt az alapítvány a szociálisan rászorultak támogatására fordítja. Minden megvásárolt 25 csekk forgalmazása 1 mosolyt eredményez, hiszen 1 hátrányos helyzetű honfitársunk üdülésének feltételeihez járul hozzá a vásárló.

A kormányszóvivő szerint változások várhatók az adózásban

Olvastuk - 2007-12-28

Jövőre folytatódik a szigorú, feszes költségvetési gazdálkodás, de a reáljövedelmek már nem csökkennek, sőt egyes területeken némileg emelkednek is - mondta Daróczi Dávid. A kormányszóvivő hozzátette: a jövő évi büdzsé továbbra is az egyensúly, a stabilitás és a kiszámíthatóság szempontjait tartja szem előtt, de már megszorítások nélkül.

Szaúd-Arábiában őrizetbe vették az al-Kaida 28 tagját

Olvastuk - 2007-12-23

A hatóságok őrizetbe vették az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet 28 tagját vasárnap Szaúd-Arábiában. A belügyminisztérium közlése szerint Mekka, Medina és Rijád városokban, valamint a sivatagi ország északi határterületén fogták el őket. Az őrizetbe vett személyek között egy külföldi is van.

Fidesz: brutálisan csökkentek a reálbérek

Olvastuk - 2007-12-20

A frissen napvilágot látott statisztikai adatok bizonyítják, hogy a tavalyi év hasonló időszakához képest több mint öt százalékkal csökkentek a reálbérek - mondta szerdai budapesti sajtótájékoztatóján Mádi László. A fideszes politikus a csökkenést brutálisnak nevezte.

Az Electrolux megszünteti a tűzhelygyártást Nagy-Britanniában

Olvastuk - 2007-12-15

A világ sokáig legnagyobb háztartásigép-gyártója, a svéd Electrolux folytatja a kivonulást Nyugat-Európából: pénteken nagy-britanniai, spennymoori tűzhelygyártásának megszüntetését jelentette be. A termelés egy részét - a beépített tűzhelyek gyártását - átviszik a lengyelországi Swidnicába.

Nem csak az utazás olcsóbb vele - diákigazolvány

Olvastuk - 2007-12-14

Az utazási kedvezményeket sokan, az egyéb előnyöket azonban nem minden diák használja ki, mégis, számítások szerint a hazai diákok évente 70 milliárd forintot takarítanak meg a diákigazolvány segítségével. Országszerte már 1700 diákigazolvány-elfogadóhely van- írja a decemberi Felvi magazin.

 A kedvezményekkel járó előnyöket a diákok többsége, azonban mégsem mindenki veszi igénybe.

Csintalan Sándor szerint rasszista támadás érte

Olvastuk - 2007-12-13

Csintalan Sándor szerint rasszista irányú is volt a kedden ellene elkövetett támadás; erről a HírTv műsorvezetője a  Klubrádiónak beszélt szerdán este. "Rasszista irányú" támadás is volt - mondta a volt szocialista országgyűlési képviselő, aki újságírói közbevetésre közölte: egyetért a Fidesz közleményével is, amely szerint megveretése egyben újságíró elleni támadás és a sajtószabadság elleni támadás is volt.

A Miniszterelnöki Hivatal Nemzetbiztonsági Irodájának a közleménye

Olvastuk - 2007-12-07

A Magyar Nemzet december 7-i száma Kinek dolgozik Laborc? címmel olyan írást közöl, amely nem csak a Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgatói posztjára kijelölt Laborc Sándor dandártábornokot támadja. Ez a cikk, a Bába Iván főszerkesztő - volt államtitkár -  által jegyzett Budapest Analyses web-lapot idézve, olyan vádaskodásoknak ad teret a demokratikus nemzetbiztonsági szolgálatokkal szemben, amelyekre szinte nincs példa a rendszerváltozás óta.

Gates: Irak hamarosan biztonságos és stabil lesz

Olvastuk - 2007-12-05

Irak hamarosan biztonságos és stabil ország lesz - jelentette ki szerdán Bagdadban Robert Gates amerikai védelmi miniszter. A Pentagon vezetője hozzátette viszont, hogy még sok teendő van az erőszakos cselekmények visszaszorítása, valamint annak terén, hogy az iraki erők készek legyenek átvenni a katonai feladatokat az amerikai csapatoktól.

Magyar Nemzet: A TASZ képviseli Orbán Viktort

Olvastuk - 2007-12-04

A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) nevű szervezet elvállata Orbán Viktor jogi képviseletét az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium (IRM) elleni jogi perben, amelyet holnap tárgyal másodfokon a Fővárosi Ítélőtábla - írta kedden a Magyar Nemzet. Ismert, az akkor még Petrétei József vezette rendészeti minisztérium azért indított személyiségi jogi pert Orbán Viktor ellen, mert a Fidesz elnöke politikai nyomást és utasítást vélt felfedezni a rendőrség október 23-i brutális fellépése mögött.

GKI: a vártnál jobban javul a külső és belső egyensúly

Olvastuk - 2007-12-03

Az idén a magyar gazdaság belső és külső egyensúlya a vártnál jobban alakul, növekedése viszont nagyon lefékeződik és magas marad az infláció - áll a GKI Gazdaságkutató Zrt.-nek az Erste Bank együttműködésével készült legújabb előrejelzésében. A GKI szerint az államháztartási deficit az idén a GDP 6 százalékára csökken.

Konvergenciaprogram 2007-2011: gyorsuló infláció, javuló egyensúly jövőre

Olvastuk - 2007-11-30

A jövő évi gazdasági növekedést 2,6%-ról 2,8%-ra, az éves átlagos harmonizált fogyasztóiár-indexet 3,3%-ról 4,8%-ra, a GDP arányos eredményszemléletű (ESA′95) államháztartási hiányt 4,3%-ról 4%-ra módosította az egy évvel ezelőttihez képest a Brüsszelbe most eljutatott aktualizált konvergenciaprogramban a kormány.

Magyar Hírlap: Az államfő ismét önállóan jelöl ombudsmanokat

Olvastuk - 2007-11-29

Az államfő ismét önállóan jelöl ombudsmanokat - írta csütörtöki számában a Magyar Hírlap. A jövő hét elején együtt tesz javaslatot Sólyom László köztársasági elnök a jövő nemzedékek ombudsmanjának és az új adatvédelmi biztosnak a személyére - mondta a lapnak Kumin Ferenc, a Köztársasági Elnöki Hivatal főosztályvezetője.

Népszabadság: Minden ötödik szavazó esetleg új pártra voksolna

Olvastuk - 2007-11-28

Valamivel több mint minden ötödik szavazó elképzelhetőnek tartja, hogy a következő választáson egy újonnan alakult pártra voksoljon- ezt állapította meg a Medián legfrissebb kutatása, amelynek eredményét a Népszabadság tette közzé szerdán.

Spanyol etikett

Olvastuk - 2007-11-27

 Bombaként robbant a hír: a spanyol katolikus egyház bocsánatot kért a polgárháborúban a köztársaságiak ellen elkövetett bűnökért. Ez a tény már csak azért is érdekes, mert nem sokkal korábban XVI. Benedek pápa 500, a testvérgyilkolásban megölt egyházi személyt avatott boldoggá. Igaz, ezt szakértők szerint fricskának szánta a szocialista Zapatero-kormánynak, amiért törvénybe iktatták a melegek házasodási jogát. Ennek fényében még bátrabb volt a spanyol klérustól a gesztus.

NY Times: Fizettek a magyar pártoknak, hogy a Gripen gépek mellett döntsenek

Olvastuk - 2007-11-26

Amerikai lapértesülés szerint több millió dollárt fizetett a BAE Systems brit hadiipari csoport hat évvel ezelőtt magyarországi pártoknak azért, hogy Budapest a brit céggel kössön szerződést vadászgépek beszerzéséről.

Az Európai Központi Bank teljes mellszélességgel kiáll a magyar reformok mellett

Olvastuk - 2007-11-24

Az áldozatnak volt értelme, a kormány a helyes úton viszi előre az országot. Ezt igazolja az Európai Központi Bank elnökének elismerő nyilatkozata, ami rövid időn belül a hetedik egyértelmű visszajelzés. A szakemberek már tudják, amit hamarosan az ország polgárai is érezni fognak: Gyurcsány Ferenc programja vezet el az erős Magyarországhoz.

Eltűnt 25 millió brit adóadata, lemondott az adóhivatal elnöke

Olvastuk - 2007-11-21

Nyoma veszett Nagy-Britanniában két számítógépes adathordozó lemeznek, amelyeken a brit felnőtt lakosság felének minden adó- és bankszámla-adata rajta van; az eset miatt lemondott a királyi adó- és vámhivatal (HMRC) elnöke.

Az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára közleménye

Olvastuk - 2007-11-20

1990. február 14-e előtt keletkezett állambiztonsági iratoknak az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára részére történő átadása értékelésére a Kormány a 190/2007. (VII. 23.) Korm. rendeletével Bizottságot hozott létre.