Olvastuk

Eredmények megjelenítése 1381-től 1400-ig 1504 találatból.

Financial Times: Gyurcsány szerint Magyarország nem akar konfliktust Brüsszellel

Olvastuk - 2007-10-06

Gyurcsány Ferenc szerint Magyarország el akarja kerülni a konfliktust Brüsszellel a Mol védelmét is szolgáló, készülő törvény ügyében. A magyar miniszterelnök a szombati Financial Timesnak azt mondta: nyilvánvaló, hogy a szabályozásnak összhangban kell lennie az Európai Unió szabványaival.

29 festményt foglaltak le Sopronnál

Olvastuk - 2007-10-05

Huszonkilenc XIX-XX. századi festményt foglaltak le a vámosok a magyar-osztrák határon Sopronnál - tájékoztatta a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága az MTI-t. A 29 festmény csütörtökön délután került elő egy Nagy-Britanniába tartó magyar teherautóból. A sofőr azt mondta az ellenőrzésen, hogy Kecskemétről szállít használt szekrényeket, egyéb használati tárgyakat és festményeket.

Az Országgyűlés elé viszi a haláladó ügyét az MDF

Olvastuk - 2007-10-04

Országgyűlési határozati javaslatot nyújtott be az MDF az örökösödési illeték eltörléséért - jelentette be Dávid Ibolya, a Magyar Demokrata Fórum elnöke. A javaslat kötelezné a kormányt, hogy az év végéig terjessze a parlament elé a "haláladó" megszüntetéséről szóló törvénymódosítást.

Sólyom László fogadta Orbán Viktort

Olvastuk - 2007-10-03

Sólyom László köztársasági elnök szerdán fogadta Orbán Viktort, a Fidesz elnökét - tájékoztatta szerdán a Köztársasági Elnöki Hivatal az MTI-t. "Sólyom László köztársasági elnök a mai napon megbeszélésen fogadta Orbán Viktort, a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség elnökét" - olvasható a Köztársasági Elnöki Hivatal Stratégiai és Kommunikációs Főosztályának közleményében.

Átadják pénteken a mohácsi határkikötőt

Olvastuk - 2007-10-02

Átadják pénteken a mintegy 3 milliárd forintból épült, a schengeni követelményeknek megfelelő határkikötőt Mohácson - közölte a Közlekedésfejlesztési Integrált Közreműködő Szervezet kommunikációs főtanácsadója.

Közlemény az átutalási megbízásról

Olvastuk - 2007-10-01

A Magyar Társasházkezelők Országos Szakmai Szövetsége tiltakozik a banki átutalások visszautasítása miatt.  Szeptember elsejétől a bankok nem fogadják el az átutalási megbízást, hivatkozva arra, a márciusi  MNB utasításra, mely szerint 2007 szeptemberétől csak a módosított banki átutalások fogadhatóak el.

Nagyobbak lesznek a hegyközségek

Olvastuk - 2007-09-29

Az önálló hegyközségek szőlőterületének nagysága 50-ről 500 hektárra emelkedik, a kötelező hegyközségi tagság feltétele pedig nem 500, hanem 1.000 négyzetméternyi szőlőterület lesz - egyebek mellett ezt tartalmazza a hegyközségi törvényt módosító javaslat, amely pénteken került a parlament elé.

Az EU rövid távon semmit sem tehet a Lex Mol ellen

Olvastuk - 2007-09-28

Még ha az Európai Unió szorosan figyeli is az OMV-Mol ügy fejleményeit, rövidtávon semmit sem tehet a Lex Mol néven emlegetett törvény ellen, írta pénteki számában a Die Presse osztrák lap.

Magyarország a régió legeredményesebb reformere

Olvastuk - 2007-09-27

21 helyet, a 66-ikról a 45-ik helyre lépett előre Magyarország a Világbank üzleti környezetet vizsgáló "Doing Business" listáján, mely a világ 178 országát 10 szempont alapján elemzi. A jelentés Magyarországot a kelet-európai és közép-ázsiai régió legeredményesebb reformerei közé sorolja. Az uniós országok közül Magyarország lépett a legtöbbet előre a ranglistán, megelőzve több régiós országot, köztük Csehországot, Szlovéniát, Bulgáriát és Romániát.

Brüsszellel kerülhet szembe a magyar kormány, ha védi a Molt

Olvastuk - 2007-09-26

Magyarország az EU-bizottsággal találhatja magát szemben amiatt, hogy kitart a Mol védelme mellett, írta szerdai elemzésében a Financial Times, amely szerint a két cég csatája jó eséllyel Brüsszelben dől el.

Schmitt: úr lehetett volna

Olvastuk - 2007-09-25

Schmitt Pál még annyit se volt képes visszaszólni, hogy kösz. Nem várta senki, hogy ünnepeljen, meg azt sem, hogy fényezze Gyurcsányt, aki néhány perccel korábban 660 millió forintos extrajuttatással lepte meg a MOB-ot, mondván ennyi jut a magyar versenyzők olimpiai felkészítését elősegítendő. Ehelyett­ az ideiglenesen hazánkban tartózkodó- Schmitt annyit mondott: „Hiszem, ha látom”, meg azt, „Ez a támogatás a levegőben lóg”, aminek konkrét üzenete van. Öreg, bármennyit adhatsz, akkor sem mondhatom, hogy elég. Amiről persze mindenki tudja, nem hogy nem kevés, de éppenséggel 660 millióval több, mint amennyi eddig volt.

  Demokrácia jobboldali módra Debrecenben

Olvastuk - 2007-09-24

Debrecen Megyei Jogú Város Közgyűlésének Etikai Bizottsága még tárgyalni sem volt hajlandó a képviselői indítványomat, amely azt a célt szolgálta volna, hogy tisztázza a város által rendezett ünnepek kérdését.

Jól keresnek a szerb-magyar határon a szerb vámosok

Olvastuk - 2007-09-23

Tökéletesen természetesnek számít, s a külföldet már többször megjárt szerb utasok nem is ütköznek meg rajta, ha a horgosi, vagy kelebiai szerb-magyar határátkelő elérése előtt félórával a szerb turistákat szállító busz megáll, és a sofőr a járművön végigmenve személyenként 3-5 eurót gyűjt be, "megkönnyítendő" a határátkelést - írta a Blic című belgrádi lap.

A francia kormányfő szerint az állam csődhelyzetben van

Olvastuk - 2007-09-22

Francois Fillon francia kormányfő úgy véli, hogy egy "csődhelyzetben lévő állam élén" áll. Ezt gazdák előtt pénteken jelentette ki a miniszterelnök Korzikán, ahol először járt hivatalba lépése óta. Az utóbbi hónapokban több európai ország és Brüsszel is figyelmeztette Franciaországot, hogy nem tesz elég erőfeszítést a költségvetési hiány lefaragására, amely tavaly elérte a GDP 2,6 százalékát.

Die Presse: Magyarországon nem áll helyre a nyugalom

Olvastuk - 2007-09-20

Felhívás "valódi rendszerváltásra" címmel közölt cikket csütörtöki számában a Die Presse osztrák napilap a magyarországi belpolitikai helyzetről. A konzervatív újság írásának alcímében kiemelte, hogy egy évvel "hazugságbeszédének" elhangzása után továbbra is elkeseredetten támadják Gyurcsány miniszterelnököt. Magyarországon nem áll helyre a nyugalom.

Hatósági nyomásra nem lesz iskolai magyartanítás egy csángó faluban

Olvastuk - 2007-09-19

Nem indulhat be a hivatalos magyar nyelvű oktatás a Bákó megyei csángó faluban Gajdáron (Coman) az ottani polgármester, valamint a helyi iskola koordinálásával megbízott pedagógus aknamunkája miatt - írta szerdai számában az erdélyi Krónika.

I. díjat nyert egy magyar középiskolás az EU Fiatal Tudósok Versenyén Valenciában, egy másik különdíjban részesült

Olvastuk - 2007-09-18

 Az EU Fiatal Tudósok Versenyének 19. nemzetközi döntőjét 2007. szeptember 14. és 19. között rendezték meg Valenciában. A 30 ezer, 15-20 év közötti fiatalból kiválasztott 124 pályázó között Magyarországot a Magyar Innovációs Szövetség által, a 2006/2007. évben megrendezett 16. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny három első díjas pályázója képviselte.

A bíróság elutasította a Microsoft keresetét az Európai Bizottsággal szemben

Olvastuk - 2007-09-17

Elutasította az Európai Közösségek luxembourgi székhelyű Elsőfokú Bírósága a Microsoft számítástechnikai óriásvállalat keresetét, amelyet az Európai Bizottság ellen adott be, bírósági felülvizsgálatot kérve.

Az iraki al-Kaida vérdíjat tűz a svéd karikaturista fejére

Olvastuk - 2007-09-15

Vérdíjat tűzött az iszlámot megsértő svéd karikaturista fejére az al-Kaida terrorszervezet iraki részlegének vezére és a ramadán böjthónap idejére újabb offenzívát ígért egy iszlamista honlapokon szombaton hozzáférhetővé tett üzenetben.

Stagnált a szállodák kihasználtsága

Olvastuk - 2007-09-14

Január-augusztusban a három-, a négy- és az ötcsillagos szállodák a 2006 első nyolc havival megegyezően, átlagosan 59 százalékos szobakapacitás-kihasználtsággal működtek, a folyó áron számított bruttó szobaárbevétel 1 százalékkal nőtt, a nettó szobaárbevétel 3 százalékkal csökkent - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken.