Olvastuk

Eredmények megjelenítése 1381-től 1400-ig 1429 találatból.

A magyar rendőrségi botrányokról számolt be a Die Presse

Olvastuk - 2007-05-29

A magyar rendőrség háza táján történt botrányokról, rendőri vezetők leváltásáról és az igazságügyi és rendészeti miniszter lemondásáról számolt be Rendőrök mint erőszaktevők és pénztolvajok című cikkében kedden a Die Presse.

A pozsonyi Új Szó szerint két feljelentője volt Malina Hedvignek

Olvastuk - 2007-05-26

Két feljelentője volt Malina Hedvignek - számolt be szombaton a Pozsonyban megjelenő Új Szó a magyar diáklány ügyének legújabb fejleményéről.

Wolfowitz lehetséges utódjai a Világbank élén

Olvastuk - 2007-05-24

A Fehér Ház bejelentése szerint rövid időn belül kijelöli a Világbank új elnökét, miután a nemzetközi pénzügyi intézet eddigi vezetője, Paul Wolfowitz lemondásra kényszerült, mert pozícióját felhasználva járt közben élettársának előmenetele és fizetésemelése ügyében a banknál.

Az ázsiai intézmények megelőzhetik az európaiakat

Olvastuk - 2007-05-22

Hamarosan a kínai és indiai felsőoktatási intézmények veszik majd át a vezető szerepet és megelőzik az európai intézményeket, ha azok nem fejlődnek elég gyorsan. Ennek gazdasági következményei is lehetnek - jelentette ki a The Times-nak adott interjújában Ján Figel az EU oktatási biztosa - adja hírül az InfoRádió.

A brit külügyminiszter állta útját a vádemelésnek a Litvinyenko-ügyben?

Olvastuk - 2007-05-21

A brit külügyminiszter állta útját a vádemelésnek a Litvinyenko-gyilkosság ügyében, féltve a "jó" brit-orosz kapcsolatokat - adta hírül vasárnap a londoni News of the World.

Brit lap: Busht figyelmeztették, hogy Brown nem lesz háborúpárti

Olvastuk - 2007-05-20
Fordulat várható az iraki katonai jelenlét melletti, eddig feltétlen brit elkötelezettségben, amikor Tony Blair néhány hét múlva esedékes távozása után Gordon Brown veszi át a brit miniszterelnöki tisztséget - vasárnapi londoni sajtóértesülés szerint tanácsadói erre figyelmeztették George Bush amerikai elnököt.

A magyar egészségügyi reform nehézségeiről írt a Die Presse

Olvastuk - 2007-05-18

A magyar egészségügyi reform nehézségeiről közölt beszámolót gazdasági mellékletében pénteken a Die Presse című osztrák lap. A konzervatív újság budapesti tudósítója, Peter Bognar szerint a magyar egészségügy jelenleg olyan, mint egy építkezési helyszín.

A Fidesz és az MSZP közösen lép fel Malina Hedvig ügyében

Olvastuk - 2007-05-17
A külügyi bizottság fideszes elnöke és szocialista alelnöke csütörtökön közös sajtótájékoztatón jelentette be, hogy független, politikai befolyástól mentes igazságszolgáltatást kérnek Szlovákiától Malina Hedvig ügyében.

Támogatás a szőlőültetvények kivágásához

Olvastuk - 2007-05-16

Aki ki akarja vágni a szőlőültetvényét, az június 22-ig adhatja be a kérelmet, a támogatás hektáronként 1.450-12.300 euró - az erről szóló földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszteri rendelet a Magyar Közlöny legújabb számában jelent meg. A szőlőültetvény kivágásához támogatás csak akkor igényelhető, ha a terület meghaladja a 0,1 hektárt

Eltűnhetnek a reklámszatyor szeméthegyek

Olvastuk - 2007-05-15

Budapesten a  képviselői irodaházban találkozott hazai bolthálózatok és hipermarket-láncok vezetőivel dr. Oláh Lajos szocialista országgyűlési képviselő, a Környezetvédelmi Bizottság tagja. Az egyeztetésen a résztvevők áttekintették a vállalatok eddigi, a környezet védelme érdekében folytatott tevékenységét, és felmérték a lehetőségeket, a gazdasági szereplők és a jogalkotás mozgásterét.

MDF: nem szabad felbontani a hosszú távú áramszerződéseket

Olvastuk - 2007-05-13

Az MDF szerint nem szabad felbontani a hosszú távra lekötött áramszerződéseket, s az áramot tőzsdén megvásárolni - mondta Katona Kálmán, a párt országgyűlési képviselője.

NY Times: naponta 100-300 ezer hordónyi olaj tűnik el Irakban

Olvastuk - 2007-05-12

Naponta 100-300 ezer hordónyi hivatalosan termelt olaj tűnik el nyomtalanul Irakban, feltehetően a korrupció és a csempészet útvesztőiben - írta a The New York Times internetes honlapja szombaton a washingtoni kormánynak készülő jelentésére hivatkozva.

Horváth Ágnes: felülvizsgálják a kórházak teljesítményvolumen-korlátját

Olvastuk - 2007-05-11

Az egészségügyi tárca két-három hónap múlva felülvizsgálja a teljesítményvolumenek elosztását, vagyis azt, mekkora teljesítményt finanszíroz egy-egy kórház esetében maximálisan - jelentette be Horváth Ágnes csütörtökön Szegeden.

Dávid Ibolya nyílt levele Semjén Zsolt KDNP-elnök részére

Olvastuk - 2007-05-10

Tisztelt Elnök Úr!

 

Mint bizonyára arról Ön is értesült, a Figyelő című hetilap április 26-i számában megjelent tényfeltáró cikkre alapozva a Magyar Demokrata Fórum parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezte a Centrum Parkoló Kft. szövevényes ügyeinek és gyanús pártkötődéseinek kivizsgálása céljából.

Az MTA új rendes, levelező, külső és tiszteleti tagjai

Olvastuk - 2007-05-09

Ádám Veronika (rendes tag) 

idegtudományok, neurokémia

Orvosi Tudományok Osztálya

 

  Arató Péter (rendes tag) 

digitális technika, logikai szintézis

Műszaki Tudományok Osztálya

Gyurcsány: költségvetési politikánk hitelessége lassan helyreállt

Olvastuk - 2007-05-08

A költségvetési és az államháztartási politikánk hitelessége lassan helyreállt Európában, a tőke- és pénzpiacokon. Ez mutatkozik meg abban is, hogy a magas infláció mellett a forint tartósan erős - olvasható Gyurcsány Ferenc miniszterelnök keddi internetes naplójában.

A reform folytatódik - a koalíciós pártok elnökeinek közleménye

Olvastuk - 2007-05-07

A 2007. május 6-i, lovasberényi koalíciós egyeztetésen - egyéb témák mellett - a kormánypártok képviselői értékelték az egészségügyi reform első szakaszát is. Az eddigi lépések indokoltságában egyetértettek és hitet tettek a reform következetes folytatása mellett. Ez a biztosítási oldal megújítása mellett magában foglalja a háziorvosi és járóbeteg, illetve sürgősségi betegellátás fejlesztésén túl a kórházi infrastruktúra fejlesztését, valamint a népegészségügyi programok bővítését is.

Lovasberényben még meglevő törzsbázisát védi az MSZP  

Olvastuk - 2007-05-06
Gyurcsány Ferenc kormányfő mögül mára kihátráltak az MSZP "erős emberei" – értesült lapunk –, s s a pártelnök mindkét pozíciójában elszigetelődött. Szekeres Imre és Szili Katalin (akit eddig sem sorolhatott hívei táborába) már nyíltan szemben áll a pártelnökkel, Kiss Péter csendes ellenállást tanúsít.

FAZ: Gyurcsány kételyeket ébreszt a saját külpolitikai irányvonalával kapcsolatban

Olvastuk - 2007-05-05

Kételyeket ébreszt saját külpolitikai irányvonalával kapcsolatban Gyurcsány Ferenc magyar miniszterelnök a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) szombati kommentárja szerint.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza