Olvastuk

Eredmények megjelenítése 1401-től 1420-ig 1593 találatból.

„Egyenes Út Mindenkinek”

Olvastuk - 2008-07-21

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség „Egyenes Út Mindenkinek” napján több ezer résztvevő ismerkedhetett meg a fogyatékkal élők mindennapjaival, valamint a civil szervezetek működésével. A július 19-ei egész napos rendezvényen a sport és szórakoztató programok mellett az uniós pályázati lehetőségeket sikeresen felhasználó civil szervezetekkel és az akadálymentesítést szolgáló, európai uniós forrásból megvalósuló beruházásokkal ismerkedhettek meg az érdeklődők.

Lássunk hozzá a reformokhoz!

Olvastuk - 2008-06-28

Az ország sorsán tépelődő értelmiségi keresi a választ: hol rontottuk el. Mit is kellene tennünk a jelenlegi helyzet megváltoztatása érdekében. Az elmúlt 18 év történései alapján mindenesetre el kell felejtenünk a kiválóságunkról szóló dicshimnuszokat: jó sok időbe és erőfeszítésbe kerül, hogy a világban helyreállítsuk renoménkat.

Kötelező emelt szintű érettségi a leendő orvosok és állatorvosok számára

Olvastuk - 2008-06-19

Emelt szintű érettségit kell tennie egy tárgyból annak a diáknak, aki orvosi, vagy állatorvosi képzésben kívánja folytatni a tanulmányait, mondta el Manherz Károly felsőoktatási szakállamtitkár.

Rákapcsolt a kormány májusban

Olvastuk - 2008-06-03

Májusban felgyorsult a kormány munkája. A statisztikákból világosan kiderül, hogy az egypárti kormány több törvényjavaslatot fogadott el működése első hónapjában, mint előtte a koalíciós kabinet az első negyedévben összesen. A munka felgyorsításának köszönhetően a kormány a tervezett 37 helyett összesen 40 törvényjavaslatot fogadott el és nyújt be az Országgyűlésnek a tavaszi ülésszakhoz kapcsolódóan.

BiharArt II. Református Művészeti Fesztivál.

Olvastuk - 2008-05-31

Program:

Június 1. (vasárnap) 

10:00   NÖVENDÉKHANGVERSENY

Az intézmény növendékeinek hangversenye

(helyszín: Berekböszörmény - Református Templom)

Elkótyavetyélik Debrecen repülőterét?

Olvastuk - 2008-05-31

Ma tárgyal Debrecen város közgyűlése a helyi repülőtér hasznosítására kiírt pályázatra beérkezett ajánlatokról. Úgy tudjuk, ketten maradtak versenyben, ám egyiküknek sincs tapasztalata a légikikötő-üzemeltetésben, ráadásul mindketten a Kósa Lajos polgármester által mondott 10-12 milliárdos reménybeli árnak a töredékét ajánlják csak, azt sem azonnal. Az egyik jelentkező hazai képviselőjének pedig közös vállalata van a Debreceni Vagyonkezelővel.

A pénzügyi szervezetek is támogatják az Új Tulajdonosi Programot

Olvastuk - 2008-04-18

A munkaadók és munkavállalók országos szervezetei után, a hazai pénzügyi szervezetek és a civil szféra képviselői is támogatásukról biztosították az Új Tulajdonosi Programot, az Új Tulajdonosi Program Szakmai és Társadalmi Tanácsának mai ülésén.

Elindult a Zóna

Olvastuk - 2008-04-07

Egy évvel a portálról szóló első hírek után vasárnap éjjel elindult az ex-Magyar Hírlapos újságírók internetes magazinja, a Zóna.

Egy éve adtunk hírt arról, hogy Zóna Média Szolgáltató és Kiadói Kft. néven néhány korábbi munkatársával közös on-line kiadó céget alapított Szombathy Pál, a Magyar Hírlap korábbi főszerkesztője. A zona.hu címen elérhető portál hosszú vajúdás után vasárnap éjjel elindult.

Pár perc vidámság

Olvastuk - 2008-04-04

Két barát beszélget:

- Képzeld éppen a vasárnapi ebédet főztük, amikor az anyósom lement a pincébe krumpliért, a lépcsőn megbotlott, kitörte a nyakát és meghalt!

- Na és mit csináltatok?

- Rizst.

János és a szabad demokraták pusztulása

Olvastuk - 2008-03-29

Eddig azt gondoltam, és nem bírt meggyőzni senki az ellenkezőjéről, hogy a Szabad Demokraták Szövetsége olyan párt, amelynek minden körülmények között simán van sansza átlépni az ötszázalékos parlamenti küszöböt. Nem az ujjamból szoptam ezt, erre tanított a történelem. Soha nem számított, mi az állás ciklusok közben, milyen mélyre süllyed a magyarliberalizmus népszerűsége. Amikor eljött a pillanat, és négyévente az urnákhoz kellett járulni, a fővárosi-nagyvárosi értelmiség felvette pulóverét, elővette válltáskáját, ellenőrizte, fog-e a golyóstoll, ment-menetelt az urnák felé.

A befogadó állomást nem fogadják be

Olvastuk - 2008-03-21

A debreceni menekülttábor kitelepítését kezdeményezi a cívisváros önkormányzata. A polgármester ezt a tábor szakmai feladatkörének változásával, a várható létszámnövekedéssel és a nagyobb közbiztonsági kockázattal indokolta.

Kulturális kitüntetések

Olvastuk - 2008-03-14

Dr. Hiller István oktatási és kulturális miniszter BÁNFFY MIKLÓS-DÍJAT adományoz a kultúra és a közművelődés érdekében hosszabb időn át kiemelkedő munkát végző minisztériumi, intézményi és egyéb dolgozók részére,

Mit kíván Józsa lakossága a 2008-as költségvetés kapcsán

Olvastuk - 2008-02-13

Immár több mint 25 éve annak, hogy a józsaiak úgy döntöttek, hogy véglegesen összekötik településük sorsát és életét azzal a döntéssel, hogy csatlakoznak Debrecenhez. A két település útja, közelségük miatt mindig is azonos vágányon kellett, hogy haladjon.

Napjainkra Józsa dinamikusan növekvő településsé vált. A nyugodt környezet és a családias légkör sok embert vonzott ide. Ezen családok házaikkal, gondosan művelt kertjeikkel hozzájárultak a település folyamatos szépüléséhez.

Ifjítják a tölgyeket

Olvastuk - 2008-02-05

A debreceni Bethlen utca helyi védettség alatt álló mindkét oldalán – a Hunyadi utca és Hatvan utca közötti szakaszon –, valamint a Déri Múzeum mellett található piramistölgyek ifjító metszési munkálatait 2008. február 6-ától – folytatja a pályázaton nyertes AKSD Kft. közreműködésével – Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának Városfejlesztési Főosztálya.

Az ellopott bankkártya buktatta le!

Olvastuk - 2008-01-26

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály Betörési Alosztálya eljárást folytat a mellékelt - ATM automata által rögzített - képen látható ismeretlen elkövetővel szemben betöréses lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt.

A hitel világának stádiuma

Olvastuk - 2008-01-15

Az alábbi gyöngyszemeket egy kereskedelmi bank hitelügyintézői jegyezték fel:     

- A munkaviszonyom folyamatos, de megszakításokkal.      - Lehetne úgy visszafizetni, hogy két nyár alatt és akkor, amikor én mondom?      - Kezes, meg ilyen hülyeségek kellenek?      - Most szűnt meg a munkanélküli viszonyunk.      - Van telefonos vezeték.      - Én az öcsém nővére vagyok.    

Reakció Cser-Palkovics András és Balsai István sajtótájékoztatójára

Olvastuk - 2008-01-12

Kár nincs, ingatlanbefektetés van, új városközpont pedig lesz: a fővárosi és a kerületi önkormányzattal közösen dolgozzák ki a szakértők, hogy hogyan újuljon meg a Nyugati pályaudvar mögötti, jelenleg parlagon heverő terület.

25 CSEKKÉRT EGY MOSOLY!

Olvastuk - 2007-12-31

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány 2007. évben a gazdálkodók részére közel 28 milliárd Ft összegben értékesített kedvezményes üdülési csekket. A csekk forgalmazásából keletkező eredményt az alapítvány a szociálisan rászorultak támogatására fordítja. Minden megvásárolt 25 csekk forgalmazása 1 mosolyt eredményez, hiszen 1 hátrányos helyzetű honfitársunk üdülésének feltételeihez járul hozzá a vásárló.

A kormányszóvivő szerint változások várhatók az adózásban

Olvastuk - 2007-12-28

Jövőre folytatódik a szigorú, feszes költségvetési gazdálkodás, de a reáljövedelmek már nem csökkennek, sőt egyes területeken némileg emelkednek is - mondta Daróczi Dávid. A kormányszóvivő hozzátette: a jövő évi büdzsé továbbra is az egyensúly, a stabilitás és a kiszámíthatóság szempontjait tartja szem előtt, de már megszorítások nélkül.

Szaúd-Arábiában őrizetbe vették az al-Kaida 28 tagját

Olvastuk - 2007-12-23

A hatóságok őrizetbe vették az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet 28 tagját vasárnap Szaúd-Arábiában. A belügyminisztérium közlése szerint Mekka, Medina és Rijád városokban, valamint a sivatagi ország északi határterületén fogták el őket. Az őrizetbe vett személyek között egy külföldi is van.