Pénzügyek

Eredmények megjelenítése 901-től 920-ig 944 találatból.

GVH: 3 milliós bírság az Union Biztosítónak

Pénzügyek - 2007-03-13

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megállapította, hogy az Union Biztosító Zrt. 2006 áprilisától a fogyasztók megtévesztésére alkalmas magatartást tanúsított az "Union-Smaragd"-termékről adott tájékoztatásával.

 A Monetáris Tanács nem változtatott az alapkamaton

Pénzügyek - 2007-01-23

A Monetáris Tanács változatlanul 8 százalékon hagyta a jegybanki alapkamatot hétfői ülésén - közölte a Magyar Nemzeti Bank. A döntés megegyezett az elemzők várakozásával. A Monetáris Tanács a jegybanki alapkamatot legutóbb október 25-i hatállyal emelte 25 bázisponttal 8 százalékra.

Húszmilliárdos adókülönbözetet tárt fel az APEH Észak-Alföldön

Pénzügyek - 2007-01-16

Húsz milliárd  forintos adókülönbözetet tárt fel az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési  Hivatal az Észak-Alföldi Régió három megyéjében 2006-ban - közölte  az APEH régió igazgatója sajtótájékoztatón Nyíregyházán hétfőn.   

Mire készül az adóhivatal?

Pénzügyek - 2007-01-05

Az államháztartási bevételek beszedése érdekében legfontosabb cél az önadózási rendszer korszerű módszerekkel való működtetése, az adózási hajlandóság erősítése, az adókikerülő magatartások minél szélesebb körű feltárása.

Évértékelő és burkolt dicsekvés

Pénzügyek - 2007-01-04

Ez az év fantasztikus befektetési lehetőségeket hozott. Így év végén nem kis büszkeséggel áttekintem mi minden is történt 2006-ban.

Számlatömb- szabályok

Pénzügyek - 2006-12-27

Januártól csak az APEH-től kapott sorszámokkal készülhetnek a nyugták és számlák. A régi tömbök még fél évig forgalmazhatók és egy teljes évig használhatók is. Nyugtákat, számlákat, illetve egyszerűsített számlákat januártól csak olyan sorszámmal lehet előállítani, amelyet az adóhatóság ad. A nyomtatványokat előállítóknak ehhez kérelmet kell beadniuk, az APEH honlapján megtalálható, milyen formában.

Szemét alak vagyok. Bevállalom.

Pénzügyek - 2006-12-21

Bizony nem könnyű a pénzügyi tanácsadó élete. Gyakran olyan dolgokra kell rávennem ügyfeleimet, ami nagyon nem kellemes. Sőt. Gondolom a sportolók sem rajonganak az edzőjükért a felkészítés kemény munkája során. Aztán persze könnyes szemmel mondanak neki köszönetet az aranyéremmel a nyakukban. A vért, verítéket meg a könnyeket villámgyorsan elfelejtik.

dr. Tóth András pénzügyi tanácsadó hírlevele 

Pénzügyek - 2006-12-13

Itt a tél eleje, havazni ugyan még nem havazik, de a Mikulás is már elment, a Jézuska meg még azért messzebb van (bár azt hiszem nem az én gyerekeim az egyetlenek, akik már lelkesen számolják vissza a napokat). A december különleges hónap. Egyrészt ez az év utolsó hónapja, de ettől függetlenül is rengeteg érdekességgel rendelkezik, amik miatt ebben a hírlevélben külön is foglalkoznék vele.

GFK: a lakosság 81 százalékának nincs pénzügyi befektetése

Pénzügyek - 2006-12-09

Magyarországon a lakosság mintegy 81 százaléka semmilyen pénzügyi befektetéssel nem rendelkezik, akiknek van azok leggyakrabban rövid lejáratú bankbetétben tartják pénzüket - áll a GFK piackutató intézet legfrissebb felmérésében.

Újabb adathalász-támadás: most a Raiffeisen, az Erste és az OTP ellen

Pénzügyek - 2006-12-08

A Raiffeisen, a Szigetvári Takarékszövetkezet és a Budapest Bank után az Erste Bank nevében, továbbá az OTP Bank ügyfeleinek is küldtek más pénzintézet nevében adatkérő e-maileket ismeretlenek - derül ki a bankok honlapjáról.

Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete - Tájékoztató: védekezés a banki "adathalászok" ellen

Pénzügyek - 2006-12-07

Ismeretlen elkövetők elektronikus levelekben próbálják rávenni a számlatulajdonosokat, hogy adják ki számukra bizalmas banki adataikat. Az "adathalászat" során a csalók e-mailben kérik a számlatulajdonostól, hogy - a levél mellékletéből, elektronikus alkalmazásából elérhető, s az eredetihez hasonlító banki álhonlapot megnyitva - árulja el jelszavát, egyéb azonosítóit.

PSZÁF: mérséklődik a bankok növekedése és jövedelmezősége

Pénzügyek - 2006-12-07

A harmadik negyedévben jelentősen lassult a bankrendszer eszközállományának növekedési üteme, az előző két negyedévi 6,26, illetve 6,61 százalékról 1,8 százalékra. Ez a hitelezési ciklusban trendváltásra utal, bár a hosszú távú dinamika még nem változott markánsan.

A magyar fiataloknak csak 20 százaléka érti a pénzügyi információkat

Pénzügyek - 2006-12-03

A fiatalok bár fontosnak és hasznosnak tartják a pénzügyi információkat, nem igazán érdeklődnek a téma iránt, a Magyar Nemzeti Bank által készíttetett felmérés szerint a 18-30 év közötti korosztálynak csak 20 százalékát foglalkoztatják a pénzügyek részletei. A 14-17 évesek mindössze 10 százaléka, míg a 18-30 évesek 20 százaléka érdeklődik a pénzügyi világ hírei, valamint a pénzügyi szolgáltatások iránt.

Nem született még kormánydöntés házipénztáradó-ügyben

Pénzügyek - 2006-11-17

Sem a Pénzügyminisztérium, sem a kormány nem hozott még döntést a házipénztáradó szabályait illetően, de a kérdést az alkotmánybírósági döntés indoklásával együtt vizsgálják - mondta el Pichler Ferenc, a tárca szóvivője az MTI kérdésére csütörtökön az államháztartásról tartott sajtótájékoztatón.

Változások a jelzáloghitelezésben

Pénzügyek - 2006-11-15

A jelzáloghitelezési törvény tervezett változásai kedvezően érintik a hiteligénylőket: az új szabályozás lehetővé teszi, hogy a hitelezés folyamata egyszerűbbé és gördülékenyebbé váljon - áll a Magyar Országos Közjegyzői Kamara közleményében.

Államháztartás, X.: -52,4 milliárd, I-X.: -1.509,6 milliárd forint

Pénzügyek - 2006-11-08

Az államháztartás önkormányzatok nélküli hiánya októberben 52,4 milliárd forint volt - közölte a Pénzügyminisztérium (PM) az előzetes számok alapján kedden. Így az első tízhavi pénzforgalmi deficit 1.509,6 milliárd forintot tett ki, az éves előirányzat 86 százalékát.

Öt és fél havi csúcson a forint az euróhoz képest

Pénzügyek - 2006-11-02

A forint öt és fél havi csúcsra erősödött az euróhoz képest szerdán délután a bankközi devizapiacon. Kereskedők azt mondták, hogy a forgalom alacsony volt a magyarországi Mindenszentek ünnepe miatt, de londoni piaci szereplők részéről komolyabb vásárlás mutatkozott.

A devizaadósok csak később érzékelik a forinterősödést

Pénzügyek - 2006-10-16

A forint hitelkamatainak lassú növekedése miatt továbbra is devizában érdemes eladósodni. Így volt ez akkor is, amikor 282 forintig gyengült az euró árfolyama, ugyanis azok, akik akkor vették fel a hiteleiket jól jártak.

Demográfiai bomba ketyeg az EU-ban az Európai Bizottság szerint

Pénzügyek - 2006-10-14

A társadalom egésze számára eddig példa nélküli kihívást jelent Európa elöregedő népessége, \"de ez olyan kihívás, amellyel meg kell birkóznunk és amellyel most kell megbirkóznunk\" - vélte csütörtökön kiadott állásfoglalásában az Európai Bizottság.

Pénztárgéppel történő nyugtaadásra kötelezett üzletben történő előlegfizetés elszámolása

Pénzügyek - 2006-10-13

Az áfa törvény szerinti előlegfizetés esetén számlát kell kibocsátani, amelyen az előlegfizetés ténye feltüntetésre kerül. Ez a számlaadási kötelezettség a törvény rendelkezéséből ered, független a vevő kérésétől és az eladó szándékától. E gazdasági eseményt tehát nyugtával nem elegendő bizonylatolni