Pro...

Eredmények megjelenítése 1581-től 1600-ig 1674 találatból.

Debreceni strandfejlesztés: a FIDESZ szerint

Pro... - 2007-07-30

A megvalósíthatósági tanulmány hiánya miatt utasították el a kiemelt programok között az Aquaticum Termál Strand korszerűsítésére beadott debreceni pályázatot – közölte a sajtó munkatársaival Papp László, a Fidesz frakció vezetője.

Népszabadság: az OMV nyilvános ajánlatot tesz a Molra

Pro... - 2007-07-27

Az OMV nyilvános felvásárlási ajánlatot tesz a Mol-ra - írta pénteki számában a Népszabadság, több megbízható forrásra hivatkozva. A lap informátorai úgy tudják, hogy az osztrák cég többet kínál majd a részvényekért, mint a jelenlegi tőzsdei ár.

MSZP: többmilliárdos értékű pályázatok indulnak az egészségügyben

Pro... - 2007-07-26

Több egészségügyi témájú európai uniós pályázatot is meghirdetnek az év végéig: augusztusban 30 milliárd forintos programok indulhatnak a járóbeteg-szakellátás területén - hangzott el Varju László és Kökény Mihály szocialista politikusok sajtótájékoztatóján.

Magyar Hírlap: Újabb három kórház összevonását tervezi a kormány

Pro... - 2007-07-25

Újabb három kórház - az ORFI, az Országos Rehabilitációs Intézet és a Sportkórház - összevonását tervezi az Egészségügyi Minisztérium - írja szerdai számában a Magyar Hírlap. Az újság kérdésére Ari Lajos, a rehabilitációs intézet főigazgatója sem cáfolni, sem megerősíteni nem kívánta az értesülést, azt azonban elismerte, hogy a minisztérium elrendelte a három intézmény átvilágítását.

Osztrák gazdasági miniszter: értelmes dolog lenne az OMV-Mol egyesülés

Pro... - 2007-07-24

Martin Bartenstein osztrák gazdasági miniszter egyre inkább politikai dimenziót lát azokban a vitákban, amelyek akörül folynak, hogy az OMV esetleg átvenné a magyar Mol olajtársaságot.

Súlyos vádak a rendőrség ellen a tábornoki jelentésben

Pro... - 2007-07-07

Felkészületlenség, szakszerűtlenség, rossz tervezés jellemezte az október 23-i ünnepségek, köztük a Fidesz Astoriánál tartott nagygyűlésének rendőri biztosítását - szögezte le a Papp Károly dandártábornok által vezetett bizottság jelentése. A bizottság szerint a nagygyűlésen részt vevők gyülekezési jogát nem biztosította a rendőrség.

SZDSZ: határozat az azonos nemű párok jogi emancipációjáról

Pro... - 2007-07-06

Az SZDSZ törvénymódosítást kezdeményez, hogy az azonos nemű párokat is ugyanazok a jogok illessék meg, mint amelyeket jelenleg a házastársak élveznek - olvasható az SZDSZ Ügyvivői Testületének határozatában, amelyet a párt juttatott el az MTI-hez.

MSZP: ingatlan panama gyanúja Debrecenben

Pro... - 2007-07-04

Ingatlan panamát gyanít az MSZP debreceni szervezete egy, a közgyűlés elé kerülő előterjesztés kapcsán - közölte Bákonyi László és Csedrik Katalin szocialista önkormányzati képviselő szerdán sajtótájékoztatón Debrecenben.  Tájékoztatásuk szerint a város olyan ingatlancserére készül, amelyet nem előzött meg pályáztatás, verseny.

Mi alapján állítsanak szobrot Wass Albertnek Debrecenben?

Pro... - 2007-07-04

A város fideszes vezetése szisztematikusan építi ki a Horthy-rendszer reinkarnációját Debrecenben:

•          Trianon-szindróma

•          Tisza István kultusz

•          Összefonódás a történelmi egyházakkal

•          Türelmetlenség a politikai ellenfelekkel szemben, főleg a liberalizmus eszméinek  szisztematikus lejáratása

•          Szélsőjobboldali hőzöngők támogatása(Kossuth tér, áramellátás stb)

•          Konzervatív szellemi körök támogatása (kitüntetések, megrendelések, Őrváros szerep)

•          MOST BETÖRT Wass Albert!(már eddig is volt emlékhelye Pallagon)

Fidesz: újabb pénzbehajtás a koalíciós szerződés

Pro... - 2007-07-03

A Fidesz szerint a hétvégén aláírt koalíciós szerződés újabb kormányzati pénzbehajtást jelent - mondta Varga Mihály, az ellenzéki párt alelnöke keddi sajtótájékoztatóján, Budapesten.

A Klubrádió ügyről - Kósa Lajos szerint:

Pro... - 2007-07-01

A politikai véleménynyilvánítás szabadságát az egyik legfontosabb alkotmányos alapjognak tekintem. A politikai vélemények nyilvános és – természetesen a törvényes keretek között – esetenként mégoly meghökkentő kinyilvánítása, az egymással szembenálló vélemények kölcsönös tiszteletben tartása magától értetődő társadalmi elvárás.

Veres: az állam nem vásárol Mol részvényt

Pro... - 2007-06-28

Veres János pénzügyminiszter csütörtökön Budapesten az Európai Beruházási Bankkal kötött szerződést követően kijelentette: "az állam nem vásárol a tőzsdén Mol részvényt". A pénzügyminiszter ezt arra a kérdésre válaszolta, hogy az állam mit tervez a Mol-lal szembeni ellenséges kivásárlás megakadályozására.

Fidesz: Bene László nem lehet rendészeti szakállamtitkár

Pro... - 2007-06-27

A Fidesz szerint elfogadhatatlan, hogy Bene László egykori országos rendőrfőkapitány rendészeti szakállamtitkár legyen - mondta Kontrát Károly, a Fidesz országgyűlési képviselője.

SZDSZ: támogatás a kompromisszumos koalíciós javaslatoknak

Pro... - 2007-06-25

 Egyhangúlag támogatja az SZDSZ parlamenti frakciója a koalíciós pártok vasárnap elfogadott kompromisszumos javaslatait - közölte Gusztos Péter, frakcióvezető-helyettes, a Kóka János pártelnökkel közösen tartott sajtótájékoztatón.

Kihallgatták Kármán Irént

Pro... - 2007-06-24

Befejezte Kármán Irén kihallgatását a Szent János Kórházban a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK), az ügyet a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) vette át. Unger Pál az MTI-nek elmondta a megvert újságírót több mint három órán át kérdezték. Hozzátette, a teljes ügyet, így a kihallgatásról készült jegyzőkönyvet is átadták az NNI-nek.

Féljen a tényfeltáró újságíró?

Pro... - 2007-06-23
A Magyar Katolikus Újságírók Szövetsége megdöbbenését és egyben együttérzését fejezi Kármán Irén újságíró kolléga megveretése miatt. A demokrácia hiányának súlyos jele, hogy a köz érdekében tevékenykedő újságírót maffaiamódszerek, illetve erőszak fenyegetheti.

Gyurcsány: túl sok a gyanú a Gripen-ügyben

Pro... - 2007-06-20
Túl sok a kétely és a gyanú Magyarország szerepével kapcsolatban a Gripen-beszerzés ügyében, hogy ott és akkor milyen motiváció alapján született meg a döntés - mondta a miniszterelnök az MTI-nek adott interjúban, annak indoklásaként, miért kezdeményez vizsgálatot a kormány saját hatáskörben a témában.

Korrupcióellenes testületet alakít a kormány

Pro... - 2007-06-19

Korrupcióellenes testület létrehozásáról döntött a kormány - jelentette be a kormányszóvivő. Emellett az igazságügyi és rendészeti miniszternek az év végéig el kell készítenie a korrupcióelleni küzdelemről szóló hosszú távú stratégiát, illetve ehhez kapcsolódóan egy rövid távú cselekvési programot a 2008-2010 közötti időszakra" - mondta Daróczi Dávid.

Sarkozy: a franciák egyértelműen és koherensen választottak

Pro... - 2007-06-18

A franciák egyértelmű és koherens választással lehetőséget adtak a köztársasági elnöknek, hogy végrehajtsa programját - jelentette ki Francois Fillon francia kormányfő a nemzetgyűlési választások második fordulójának becsült ismeretében a France 2 közszolgálati televízióban közvetített beszédében.

Fidesz: a kormány koalíciós marakodás helyett az ország helyzetével foglalkozzon

Pro... - 2007-06-13

Koalíciós marakodás helyett, az ország helyzetével foglalkozzon a kormány, ez lenne ma Gyurcsány Ferenc legfontosabb feladata - jelentette ki Varga Mihály, a Fidesz alelnöke szerdai sajtótájékoztatóján.