Pro...

Eredmények megjelenítése 1581-től 1600-ig 1624 találatból.

Megállapodás a médiaügyeket érintő jogalkotási feladatokról

Pro... - 2007-04-25

    A kormány a mai ülésén elfogadta A rádiózásról és a televíziózásról szóló 1996. évi I. törvény jogharmonizációs célú módosításáról, valamint a műsorterjesztés és digitális átállás szabályairól szóló törvényjavaslatokat. A Miniszterelnöki Hivatal koordinálásával az elmúlt félév ötpárti tárgyalásai során az Országgyűlés képviselőcsoportjainak delegáltjai között – négy párt támogatásával – az alábbi megállapodás jött létre:

A miniszterelnök közleménye a rendőrök napja alkalmából

Pro... - 2007-04-24

    Tisztelt Rendőrök, Tisztelt Honfitársaim!

    Volt időszak Magyarországon, amikor a rendőrtől félni kellett. Mi, magyarok az évek alatt egy olyan országot építettünk fel, ahol a rendőrtől most már csak annak kell tartania, aki törvényt sértett vagy törvénysértésre készült. A rendőr és a rendőrség nem az államhatalom és az erőszak jelképe, hanem a törvényes rend szimbóluma.

Pálinkás József: A szakminiszter egyetért a felsőoktatás privatizációjával?

Pro... - 2007-04-23

A magyar nemzet még megmaradt közvagyonának egyik legjelentősebb része az állami felsőoktatási intézmények kezelésében lévő ingatlan és egyéb vagyona. Ez a kincstári vagyon 10 százaléka - mutatott rá Pálinkás József interpellációjában.

KDNP: ne használják politikai zsákmányszerzésre a környezetvédelmet!

Pro... - 2007-04-20

Nagy Andor, az Országgyűlés Környezetvédelmi Bizottságának KDNP-s alelnöke attól tart, az SZDSZ politikai zsákmányszerzésre kívánja használni a magyar környezetvédelem ügyét.

Gyurcsány: az eurót 2010-2014 között lehet bevezetni

Pro... - 2007-04-19

Magyarország 2010-2014 között vezetheti be az eurót - jelentette ki Gurcsány Ferenc miniszterelnök a Pénzügyminisztérium és a Magyar Nemzeti Bank "Út az euróhoz" című csütörtöki budapesti konferenciáján.

EURO-2012: a Fidesz sajnálja a döntést

Pro... - 2007-04-18

A Fidesz nagyon sajnálja, hogy nem Magyarország és Horvátország rendezheti a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokságot - jelentette ki Szijjártó Péter szóvivő az MTI-nek szerdán, miután Michel Platini, az UEFA elnöke bejelentette, hogy a lengyel-ukrán pályázat nyert.

Fidesz: mennyi állami megbízást kaptak a reklámcégek?

Pro... - 2007-04-17

A Fidesz arra szólítja fel Szilvásy György kancelláriaminisztert, hogy mondja meg, mennyi állami megbízást kapott, illetve kap az az öt reklámcég, amelytől nemrégiben a kormányzati kommunikációs stábhoz igazoltak szakemberek - közölte Cser-Palkovics András, az ellenzéki párt helyettes szóvivője.

A Fidesz a népszavazásról szóló jogszabályok módosítását kezdeményezi

Pro... - 2007-04-16

A Fidesz a választási eljárásról szóló törvény népszavazásra vonatkozó szabályainak módosítását kezdeményezi - jelentette be Orbán Viktor pártelnök, a Fidesz elnökségi ülését követő sajtótájékoztatón. A módosítás lényege, hogy ha az Országos Választási Bizottság (OVB) döntésével szemben ugyanabban a népszavazási ügyben másodszor fordulnak az Alkotmánybírósághoz (Ab), a testület megváltoztathassa az OVB döntését - mondta.

Csongrádi betegtragédia: az elhunyt beteg testvérét még senki nem kereste meg

Pro... - 2007-04-13

A mentőautóban - két kórház között - elhunyt mindszenti beteg testvérét idáig egyetlen intézmény, politikus sem kereste fel, hogy részvétét nyilvánítsa, netán felajánlja segítségét - közölte az elhunyt testvére.

MSZP: a hódmezővásárhelyi polgármester kérjen bocsánatot!

Pro... - 2007-04-12
Bocsánatkérésre szólította fel Lázár Jánost, Hódmezővásárhely fideszes polgármesterét a mindszenti beteg halálával összefüggésben tett kijelentései miatt Mesterházy Attila, az MSZP parlamenti frakcióvezető-helyettese csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

Fidesz-formanyomtatvány az egészségügyi perekhez

Pro... - 2007-04-11

A Népszabadság információi szerint központilag szervezi a Fidesz a kórházak akcióját az egészségügyi reformmal szemben. A Népszabadság birtokában levő dokumentumban az szerepel, hogy a párt egészségügyi kabinetje bírósági keresetlevél-mintát készített az önkormányzatoknak.

Irán 50 ezer urándúsító centrifugát kíván üzembe helyezni

Pro... - 2007-04-10

Irán 50 ezer centrifugát kíván üzembe helyezni natanzi urándúsító üzemében - közölte kedden Golamreza Agazadeh iráni alelnök, az iszlám köztársaság atomenergetikai szervezetének vezetője.

MÖSZ: a kormány kizárta az önkormányzatokat az érdemi döntésekből

Pro... - 2007-04-06

A Regionális Fejlesztési Tanácsok jelenlegi összetétele miatt az önkormányzatokat az érdemi döntésekből teljesen kizárta a kormány, amit a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége (MÖSZ) elnökei egyöntetűen kifogásolnak - áll a szervezet legutóbbi üléséről  közreadott összegzésében.

A KDNP szerint vészhelyzet alakult ki az egészségügyben.

Pro... - 2007-04-05

 A kereszténydemokraták csak akkor hajlandóak részt venni a „kármentésben", ha a kormány visszatér az április 1-je, tehát a kórházbezárások előtti állapothoz, és a több-biztosítós modell lekerül a napirendről – mondta Nagy Kálmán és Soltész Miklós, a párt két országgyűlési képviselője sajtótájékoztatóján szerdán, nem sokkal Molnár Lajos lemondása után.

Mikola István: "Innen már nem lehet visszafordulni"

Pro... - 2007-04-03

Nemzeti tragédiát okoz a profitorientált, több-biztosítós egészségügyi rendszer kiépítése Magyarországon - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában az Országgyűlés egészségügyi bizottságának fideszes alelnöke. Mikola István szerint a liberálisok már a modell bevezetésén dolgoznak.

A mostani állam a kiváltságok és a kiváltságosok állama

Pro... - 2007-04-01

A népszavazás az embereket vásárlónak tekintő "butikos állam" és az új magyar plebejus érzelmű állammodell közötti döntés lesz - jelentette ki Orbán Viktor, a Fidesz elnöke, a párt Jövőnk vitasorozatának közszolgáltatásokról szóló konferenciáján szombaton, Budapesten.

Rendkívüli egészségügyi bizottsági ülés összehívását kezdeményezte a Fidesz

Pro... - 2007-03-31

A szocialista kormány két nappal a határidő lejárta előtt küldte meg a szerződéseket a kórházaknak és a fenntartóknak - hívta fel a figyelmet Mikola Istvánnal tartott sajtótájékoztatóján Semjén Zsolt. A KDNP elnöke ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott: ez az eljárás méltánytalan az egészségügyi intézményekkel és méltatlan a betegekkel szemben.

Veres: a kormány pénteken benyújtja az adótörvény-javaslatokat

Pro... - 2007-03-29

A kormány pénteken benyújtja a parlamentnek azokat a törvényjavaslatokat, amelyek segítségével szélesíteni lehet az adóalapot, és be lehet vonni az adózásba, az abban eddig részt nem vevőket - mondta Veres János pénzügyminiszter a Pénzügykutató Zrt. és a Főváros Vízművek Zrt. által rendezett adózási konferencián.

Varga: a felzárkózást is biztosító gazdaságpolitika kell

Pro... - 2007-03-28
Varga Mihály, a Fidesz alelnöke szerint adócsökkentésre mindenképpen szükség van, de radikális adómérséklést a magyar államháztartás jelenlegi állapotában nem lehet megvalósítani.

 Fidesz: "reklám-leányvállalat" alakult a "Magyarország Rt.-ben"

Pro... - 2007-03-27

A Fidesz szóvivője szerint a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) öt új kommunikációs vezetői posztjával a "Magyarország Rt.-n belül létrejött a reklámozással foglalkozó leányvállalat". Szijjártó Péter erről keddi sajtótájékoztatóján beszélt.