Pro...

Eredmények megjelenítése 1541-től 1560-ig 1589 találatból.

A Fidesz a Legfőbb Ügyészséghez fordult a kormányzati negyed ügyében

Pro... - 2007-05-03

A Fidesz a Legfőbb Ügyészséghez fordult a kormányzati negyed ügyében- jelentette be Cser-Palkovics András, az ellenzéki párt helyettes szóvivője szerdai sajtótájékoztatóján.

Európa-szerte megemlékeztek a munka ünnepéről

Pro... - 2007-05-02

Hol derűs felvonulásokkal, hol tiltakozó tüntetésekkel, számos helyen rendőri fellépéssel kísért gyűlésekkel emlékeztek meg Európa-szerte a munka ünnepéről. A sokéves hagyományoknak megfelelően ezúttal is rendzavarásokkal kezdődtek a május elsejei ünnepségek Németországban.

Az MSZP szerint az unió elismeri Magyarország eddigi eredményeit

Pro... - 2007-04-29

Az Európai Unió ismeri és elismeri Magyarország eddigi eredményeit, jó példának tartja az újonnan csatlakozott országok között - közölte Mesterházy Attila, az MSZP frakcióvezető-helyettese.

Kende Péter szerint III/2-es informátor volt Martonyi János

Pro... - 2007-04-27

Kende Péter szerint Martonyi János volt külügyminiszter Marosvásárhelyi fedőnéven III/2-es informátorként írt jelentéseket külföldi útjairól. Az újságíró, szociológus erről csütörtökön beszélt az MTI-nek.

Digitális rádiózás és a televíziózás lesz 2012-től

Pro... - 2007-04-26

Digitális rádiózás és televíziózás lesz Magyarországon 2012-től, miután a kormány szerdán döntött arról, hogy a műsorterjesztésben az átállást meg kell valósítani - mondta Sarkady Ildikó a Miniszterelnöki Hivatal (MEH) politikai főtanácsadója a csütörtöki kormányszóvivői tájékoztatón, Budapesten.

Megállapodás a médiaügyeket érintő jogalkotási feladatokról

Pro... - 2007-04-25

    A kormány a mai ülésén elfogadta A rádiózásról és a televíziózásról szóló 1996. évi I. törvény jogharmonizációs célú módosításáról, valamint a műsorterjesztés és digitális átállás szabályairól szóló törvényjavaslatokat. A Miniszterelnöki Hivatal koordinálásával az elmúlt félév ötpárti tárgyalásai során az Országgyűlés képviselőcsoportjainak delegáltjai között – négy párt támogatásával – az alábbi megállapodás jött létre:

A miniszterelnök közleménye a rendőrök napja alkalmából

Pro... - 2007-04-24

    Tisztelt Rendőrök, Tisztelt Honfitársaim!

    Volt időszak Magyarországon, amikor a rendőrtől félni kellett. Mi, magyarok az évek alatt egy olyan országot építettünk fel, ahol a rendőrtől most már csak annak kell tartania, aki törvényt sértett vagy törvénysértésre készült. A rendőr és a rendőrség nem az államhatalom és az erőszak jelképe, hanem a törvényes rend szimbóluma.

Pálinkás József: A szakminiszter egyetért a felsőoktatás privatizációjával?

Pro... - 2007-04-23

A magyar nemzet még megmaradt közvagyonának egyik legjelentősebb része az állami felsőoktatási intézmények kezelésében lévő ingatlan és egyéb vagyona. Ez a kincstári vagyon 10 százaléka - mutatott rá Pálinkás József interpellációjában.

KDNP: ne használják politikai zsákmányszerzésre a környezetvédelmet!

Pro... - 2007-04-20

Nagy Andor, az Országgyűlés Környezetvédelmi Bizottságának KDNP-s alelnöke attól tart, az SZDSZ politikai zsákmányszerzésre kívánja használni a magyar környezetvédelem ügyét.

Gyurcsány: az eurót 2010-2014 között lehet bevezetni

Pro... - 2007-04-19

Magyarország 2010-2014 között vezetheti be az eurót - jelentette ki Gurcsány Ferenc miniszterelnök a Pénzügyminisztérium és a Magyar Nemzeti Bank "Út az euróhoz" című csütörtöki budapesti konferenciáján.

EURO-2012: a Fidesz sajnálja a döntést

Pro... - 2007-04-18

A Fidesz nagyon sajnálja, hogy nem Magyarország és Horvátország rendezheti a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokságot - jelentette ki Szijjártó Péter szóvivő az MTI-nek szerdán, miután Michel Platini, az UEFA elnöke bejelentette, hogy a lengyel-ukrán pályázat nyert.

Fidesz: mennyi állami megbízást kaptak a reklámcégek?

Pro... - 2007-04-17

A Fidesz arra szólítja fel Szilvásy György kancelláriaminisztert, hogy mondja meg, mennyi állami megbízást kapott, illetve kap az az öt reklámcég, amelytől nemrégiben a kormányzati kommunikációs stábhoz igazoltak szakemberek - közölte Cser-Palkovics András, az ellenzéki párt helyettes szóvivője.

A Fidesz a népszavazásról szóló jogszabályok módosítását kezdeményezi

Pro... - 2007-04-16

A Fidesz a választási eljárásról szóló törvény népszavazásra vonatkozó szabályainak módosítását kezdeményezi - jelentette be Orbán Viktor pártelnök, a Fidesz elnökségi ülését követő sajtótájékoztatón. A módosítás lényege, hogy ha az Országos Választási Bizottság (OVB) döntésével szemben ugyanabban a népszavazási ügyben másodszor fordulnak az Alkotmánybírósághoz (Ab), a testület megváltoztathassa az OVB döntését - mondta.

Csongrádi betegtragédia: az elhunyt beteg testvérét még senki nem kereste meg

Pro... - 2007-04-13

A mentőautóban - két kórház között - elhunyt mindszenti beteg testvérét idáig egyetlen intézmény, politikus sem kereste fel, hogy részvétét nyilvánítsa, netán felajánlja segítségét - közölte az elhunyt testvére.

MSZP: a hódmezővásárhelyi polgármester kérjen bocsánatot!

Pro... - 2007-04-12
Bocsánatkérésre szólította fel Lázár Jánost, Hódmezővásárhely fideszes polgármesterét a mindszenti beteg halálával összefüggésben tett kijelentései miatt Mesterházy Attila, az MSZP parlamenti frakcióvezető-helyettese csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

Fidesz-formanyomtatvány az egészségügyi perekhez

Pro... - 2007-04-11

A Népszabadság információi szerint központilag szervezi a Fidesz a kórházak akcióját az egészségügyi reformmal szemben. A Népszabadság birtokában levő dokumentumban az szerepel, hogy a párt egészségügyi kabinetje bírósági keresetlevél-mintát készített az önkormányzatoknak.

Irán 50 ezer urándúsító centrifugát kíván üzembe helyezni

Pro... - 2007-04-10

Irán 50 ezer centrifugát kíván üzembe helyezni natanzi urándúsító üzemében - közölte kedden Golamreza Agazadeh iráni alelnök, az iszlám köztársaság atomenergetikai szervezetének vezetője.

MÖSZ: a kormány kizárta az önkormányzatokat az érdemi döntésekből

Pro... - 2007-04-06

A Regionális Fejlesztési Tanácsok jelenlegi összetétele miatt az önkormányzatokat az érdemi döntésekből teljesen kizárta a kormány, amit a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége (MÖSZ) elnökei egyöntetűen kifogásolnak - áll a szervezet legutóbbi üléséről  közreadott összegzésében.

A KDNP szerint vészhelyzet alakult ki az egészségügyben.

Pro... - 2007-04-05

 A kereszténydemokraták csak akkor hajlandóak részt venni a „kármentésben", ha a kormány visszatér az április 1-je, tehát a kórházbezárások előtti állapothoz, és a több-biztosítós modell lekerül a napirendről – mondta Nagy Kálmán és Soltész Miklós, a párt két országgyűlési képviselője sajtótájékoztatóján szerdán, nem sokkal Molnár Lajos lemondása után.

Mikola István: "Innen már nem lehet visszafordulni"

Pro... - 2007-04-03

Nemzeti tragédiát okoz a profitorientált, több-biztosítós egészségügyi rendszer kiépítése Magyarországon - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában az Országgyűlés egészségügyi bizottságának fideszes alelnöke. Mikola István szerint a liberálisok már a modell bevezetésén dolgoznak.