Pro...

Eredmények megjelenítése 1541-től 1560-ig 1674 találatból.

Bajnai: a kunfehértói Rózsa Motel nem kért uniós támogatást

Pro... - 2007-09-29

Bajnai Gordon, az önkormányzati tárca vezetője szerint a minisztériumát ért vádak megalapozatlanok, a kunfehértói Rózsa Motel nem kért és nem is kapott uniós támogatást.

Feljelentést tett Weiszenberger László ellen az ÖTM

Pro... - 2007-09-28

Feljelentést tett Weiszenberger László ellen az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium (ÖTM) a Fővárosi Főügyészségen péntek délelőtt - közölte az MTI megkeresésére Bajnai Gordon önkormányzati és területfejlesztési miniszter sajtótitkára.

Az ügyészség már korábban elrendelte a nyomozást a Weiszenberger-ügyben

Pro... - 2007-09-27

A Zuschlag-ügy nyomozása során találta meg az ügyészség Kiskunhalason a HírTV-ben bemutatott kazettát és egy héttel ezelőtt elrendelték a nyomozást - közölte az MTI-vel Szabó Ferenc.

Gyurcsány: nem titokban hallgatott meg az ügyészég

Pro... - 2007-09-26

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a TV2 szerda reggeli műsorában úgy fogalmazott: őt nem titokban, csak nem nyilvánosan hallgatta meg előző este a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség Zuschlag Jánosnak és társainak ügyében.

Szlovákia "nyomásmegelőző lépést" tesz Pötteringnél a Benes-dekrétumok ügyében

Pro... - 2007-09-25
Találkozót kért Hans-Gert Pötteringtől, az Európai Parlament (EP) elnökétől a szlovák küldöttség egyik képviselője, hogy "semlegesítse" a szlovák parlamentnek a Benes-dekrétumokat újraszentesítő határozata nyomán várható nyomást.

MSZP: megyénként legyenek egészségbiztosítási pénztárak

Pro... - 2007-09-24

Az MSZP azt szeretné, ha minden megyében lenne egészségbiztosítási pénztár - közölte Göndör István, az MSZP frakcióvezető-helyettese, a frakció ülése után az esti koalíciós egyeztetés kapcsán. A szocialista frakció áldását adta arra, hogy megyénként legyenek pénztárak, ami lényeges eltérés a képviselőcsoport korábbi álláspontjához képest - mondta a kormánypárti politikus.

Szavazati jogot adna a 15 éveseknek az iráni kormány

Pro... - 2007-09-23

Tizenöt évre szállítaná le a választójog alsó korhatárát az iráni kormány - közölte vasárnap Mahmúd Ahmadinezsád elnök. "A kormány hamarosan előterjeszt egy törvényjavaslatot, amelyben a szavazati jog korhatárának 15 évre történő csökkentését indítványozza a jelenlegi 18 év helyett.

Fico megerősítette a Benes-dekrétumok érinthetetlenségét

Pro... - 2007-09-22

Robert Fico szlovák kormányfő pénteken, a Gyurcsány Ferenccel folytatott telefonbeszélgetése során "kormánya nevében is megerősítette a Benes-dekrétumok érinthetetlenségét". Ezt Fico szóvivője órákkal azután közölte a TASR szlovák hírügynökséggel, hogy a magyar kormányfő a saját kezdeményezése nyomán telefonon beszélt szlovák kollégájával.

Mandur László: ne számítson az MSZP-re, aki törvénytelenül jár el

Pro... - 2007-09-21

Nem számíthat az MSZP segítségére, aki törvénytelen és etikátlan módon jár el - jelentette ki Mandur László csütörtökön Egerben. Ha bárki magánvagyonná tenné, ami egyébként nem illeti meg, akkor ne számítson arra, hogy a párt bármit is tesz annak érdekében, hogy meg lehessen úszni az olyan ügyeket, ami nem helyénvaló, törvénytelen, etikátlan és erkölcstelen - fogalmazott a Zuschlag-üggyel kapcsolatos kérdésre az Országgyűlés szocialista alelnöke az MSZP Heves megyei szervezetének ülését megelőző sajtótájékoztatón.

A szlovák parlament határozatban szentesítette a Benes-dekrétumok érinthetetlenségét

Pro... - 2007-09-20

Határozatban szentesítette csütörtökön a szlovák parlament a felvidéki magyarok és a németek II. világháború utáni meghurcoltatását törvényesítő Benes-dekrétumok érinthetetlenségét.

Őrizetben Zuschlag János

Pro... - 2007-09-19

Őrizetbe vették Zuschlag János szocialista politikust szerdán, miután a Kecskeméti Városi Ügyészségen kihallgatáson jelent meg - közölte az MTI-vel Kopasz Zsolt városi vezető ügyész. Indítványozzák előzetes letartóztatását.

IRM: biztosított a képviselők biztonsága

Pro... - 2007-09-18

Biztosítva van az Országházat elhagyó képviselők biztonsága - mondta Takács Albert igazságügyi és rendészeti miniszter az MTI-nek hétfőn az MSZP képviselőcsoportjának rendkívüli ülése után az Országházban.

Gyurcsány: a reformok ügyét nemzeti üggyé kell tenni

Pro... - 2007-09-15

Nemzeti üggyé kell tenni a reformok ügyét, mert nemzeti sorskérdés az, hogy képes-e legyőzni az ország a sok millió ember félelmét az élet megváltozásától - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, pártelnök a Magyar Szocialista Párt politikai évadnyitó rendezvényén szombaton, Budapesten.

Fidesz-rendezvény az őszödi beszéd egyéves évfordulója kapcsán

Pro... - 2007-09-14

A Fidesz az őszödi beszéd egyéves évfordulója kapcsán tartandó jövő keddi rendezvényen azt akarja számba venni, hogy az emberek milyen árat fizettek Gyurcsány Ferenc hazugságai miatt, és ebben a helyzetben mik a Fidesz lehetőségei - mondta Szijjártó Péter, az ellenzéki párt szóvivője pénteken az MTI-nek.

Egyházi intézményekben is népszerűsíti magát a Magyar Gárda

Pro... - 2007-09-13

Országjáró körútja során több egyházi intézményben is népszerűsíteni tervezi magát a Magyar Gárda. Az első "nyilvános lakossági fórumot" Salgótarjánban tartják majd - közölte Vona Gábor, a Jobbik Magyarországért Mozgalom és a Magyar Gárda Egyesület elnöke a távirati iroda Nógrád megyei tudósítójával.

 Gyűlöletbeszéd: az SZDSZ a ptk-módosítást támogatja

Pro... - 2007-09-12
A gyűlöletbeszéd kapcsán az SZDSZ továbbra is ellenzi a büntető törvénykönyv módosítását, de támogatja a polgári törvénykönyv kormány által javasolt változtatását - közölte a liberális párt frakcióvezető-helyettese szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Gyurcsány: ne grasszáljanak árpádsávos zászlóval Budapest utcáin

Pro... - 2007-09-11

Gyurcsány Ferenc szerint, Sólyom László szavaival ellentétben, nem félelemkeltés, vagy a félelmekre való rájátszás, ha azt mondják: "ne grasszáljanak árpádsávos zászlóval, náci szimbólumokra emlékeztető jelvényekkel Budapest utcáin". A miniszterelnök erről a Magyar Televízió Este című műsorában beszélt hétfőn.

Egészségbiztosítási reform: három liberális feltétel

Pro... - 2007-09-10

Az egészségbiztosítás átalakításával ne legyen monopolhelyzet a biztosítók között, a biztosítási egységek már működő rendszerhez igazodjanak és a magánbiztosítóknak megérje befektetni; az SZDSZ ehhez a három feltételhez ragaszkodik - közölte Horn Gábor, koalíciós koordinációért felelős államtitkár.

MSZP: szeptember közepéig meg kell állapodni a biztosítási rendszerről

Pro... - 2007-09-06

Szeptember közepéig meg kell tudni állapodni a koalíciós partnereknek az egészségbiztosítási rendszerről - mondta Kökény Mihály szocialista országgyűlési képviselő. Az MSZP arra törekszik, hogy a legfontosabb jogszabályokat megalkossák az év végéig, azonban lehetnek olyan részletkérdések, amelyeket nem az első törvénycsomagba kell betenni - fogalmazott az Országgyűlés Egészségügyi Bizottságának elnöke.

Az SZDSZ támogatja a privatizációt

Pro... - 2007-09-05

Debrecen érdeke egy működő, életképes repülőtér. Ezért támogatja a helyi SZDSZ  a repülőtér privatizációját. A párt szerint ehhez az szükséges, hogy legalább kétfordulós, nyílt, nemzetközi pályázat előzze meg az eladást.