Pro...

Eredmények megjelenítése 1501-től 1520-ig 1576 találatból.

Sarkozy: a franciák egyértelműen és koherensen választottak

Pro... - 2007-06-18

A franciák egyértelmű és koherens választással lehetőséget adtak a köztársasági elnöknek, hogy végrehajtsa programját - jelentette ki Francois Fillon francia kormányfő a nemzetgyűlési választások második fordulójának becsült ismeretében a France 2 közszolgálati televízióban közvetített beszédében.

Fidesz: a kormány koalíciós marakodás helyett az ország helyzetével foglalkozzon

Pro... - 2007-06-13

Koalíciós marakodás helyett, az ország helyzetével foglalkozzon a kormány, ez lenne ma Gyurcsány Ferenc legfontosabb feladata - jelentette ki Varga Mihály, a Fidesz alelnöke szerdai sajtótájékoztatóján.

Fidesz: morálisan és szakmailag is alkalmatlan a miniszterelnök

Pro... - 2007-06-11

Rossz gazdasági mutatók, hibás kormányzati lépések, morális értelemben és szakmailag is alkalmatlan miniszterelnök - így jellemezte a helyzetet a Fidesz és a KDNP frakcióvezetője Gyurcsány Ferenc hétfői napirend előtti felszólalására reagálva.

Bizonyíték vagy bocsánatkérés

Pro... - 2007-06-11
Itt lenne az ideje, hogy Dávid Ibolya bizonyítékokkal álljon elő, vagy ha ilyenek nincsenek, akkor kérjen bocsánatot azoktól, akiket megvádolt - mondta Léderer András, az SZDSZ Új Generációjának elnöke az MTI-nek vasárnap.

Az SZDSZ bocsánatkérésre szólítja fel az MDF elnökét

Pro... - 2007-06-09

Az SZDSZ megdöbbenéssel és felháborodással értesült arról, hogy  MDF-közeli körök információira hivatkozva olyan híresztelések láttak napvilágot, amelyek áfa-csalással hozzák összefüggésbe Kóka János nevét. A vád szerint Kóka János 2007. március 31-én, elnökké választásának estéjén adómentesen, számla nélkül rendezte tartozását.

Fidesz: megingott a gyógyítás iránti közbizalom

Pro... - 2007-06-07

A Fidesz szerint a kormányzat tevékenységének eredményeképpen veszélybe került az egészségügyi ellátás, megingott a gyógyításba iránti közbizalom. "Igen nagy a baj az ágazatban, szétverték a rendszert, káosz van" - fogalmazott Mikola István, a parlament Egészségügyi Bizottságának fideszes alelnöke.

Szilvásy: nem volt az NBH fedőszerve az Egymásért Egy-Másért Alapítvány

Pro... - 2007-06-05

A Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) és az Egymásért Egy-Másért Alapítvány közötti kapcsolat kivizsgálása során egyértelművé vált, hogy nem volt az NBH fedőszerve az alapítvány - jelentette ki Szilvásy György kancelláriaminiszter, miután tájékoztatta az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságát kedden.

Mit akarunk a trianoni tragédiától 2007-ben? Mi alapján szervez a város hivatalos megemlékezést Trianonról?

Pro... - 2007-06-04

A liberálisok tisztában vannak Trianon jelentőségével:

·        Magyarország  területének 2/3-át vesztette el,

·        Az ország Trianon előtti lakosságának több mint fele határon kívülre került,

·        A kisebbségbe került magyarságot minden tekintetben hátrányos megkülönböztetés érte,

·        Közép-Európában kialakított mesterséges határok miatt kiéleződött a nemzetközi hangulat,

·        Kérdés hogy tudunk-e és ha igen akkor mit változtatni ezen a XXI. században?

Fidesz-KDNP: ne nevezzék ki Bencze Józsefet

Pro... - 2007-06-04

A Fidesz és a KDNP arra kéri a kormányt és a miniszterelnököt, hogy ne nevezze ki országos rendőrfőkapitánynak Bencze Józsefet - mondta Lázár János, az Országgyűlés rendészeti bizottságának fideszes elnöke a Fidesz-KDNP frakciószövetség hétfői budapesti ülésén.

Moszkva közös NATO-orosz rakétapajzsról akar tárgyalni

Pro... - 2007-06-03

Az orosz külügyminiszter újabb tárgyalásokat szorgalmazott egy közös NATO-orosz rakétaelhárító rendszerről. Szergej Lavrov, akit az Interfax hírügynökség idézett, kijelentette: "Következtetéseink világosan jelzik, hogy semmi értelme nem létező fenyegetésekkel szemben védekezni.

Simicskó kezében az Egy-Másért alapítványról szóló jelentés

Pro... - 2007-06-01

Simicskó István, a Nemzetbiztonsági Bizottság kereszténydemokrata elnöke kézhez kapta Szilvássy Györgytől az Egy-Másért alapítványról szóló jelentést. Az ellenzéki politikus elmondta, hogy bizottsági ülés lesz majd ebben az ügyben.

Konferencia a konvergenciaprogramról

Pro... - 2007-05-30

Legalább 2010-ig tartani kell a jelenlegi elvonási szintet a konvergenciaprogram teljesítéséhez, így Magyarország 2012-ben csatlakozhat az ERM II. rendszerhez - fejtette ki Kupa Mihály volt pénzügyminiszter a témában rendezett konferencián.

Nem hajlandó az állam az utasok jogainak erősítésére

Pro... - 2007-05-24

    Megdöbbenve értesültem arról, hogy a mai napon a gazdasági bizottság kormánytöbbsége elutasította a vasúti késések utáni kártérítések biztosításáról szóló javaslatomat. Szakmai koncepciómat, pártpolitikai megfontolásokból söpörte le a kormányoldal, s így a "MÁV-fogyasztó" polgárok járnak rosszul.

Civil cég őrzi júniustól a rendőrség fővárosi objektumait

Pro... - 2007-05-23

Külső cégre bízza a rendőrség a fővárosi objektumok védelmét - erősítette meg szerdán az MTI-nek a Magyar Nemzet információját a BRFK helyettes szóvivője. A BRFK objektumainak fegyveres őrzésére kiírt közbeszerzési eljárás ajánlati felhívását a Közbeszerzési Értesítő 2007. március 19-ei számában tették közzé.

Kósa Lajos: Kádár itt van közöttünk

Pro... - 2007-05-21

Kósa Lajos szerint jelenleg posztkádári Magyarországon élünk, ahol nem polgári, hanem szocialista demokrácia van - mondta a Fidesz egyik alelnök-jelöltje, Debrecen polgármestere a párt tisztújító kongresszusán.

Fidesz kongresszus: megtartották kortesbeszédeiket az alelnök-jelöltek

Pro... - 2007-05-20

A Fidesz alelnökjelöltjei közül Pelczné Gáll Ildikó a kormány hitelvesztéséről, Pokorni Zoltán a mértéktartás fontosságáról, míg Varga Mihály a gazdaság, az állam szerepéről szólt kortesbeszédében a Fidesz XXII. tisztújító kongresszusán vasárnap, Budapesten. Pelczné Gáll Ildikó fontosnak tartotta kiemelni, hogy arra, amit a kormány ma tesz, nem kapott felhatalmazást a tavalyi országgyűlési választásokon.

A Fidesz a rendőri vezetés lemondását követeli

Pro... - 2007-05-18

A Fidesz azonnali lemondásra szólítja fel az igazságügyi és rendészeti minisztert, valamint az országos és a budapesti rendőr-főkapitányt az utóbbi időszak rendőrséget érintő bűncselekményei miatt - erről Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője és Kontrát Károly, a Fidesz-KDNP rendészeti munkacsoportjának vezetője tartott pénteken sajtótájékoztatót.

 Fidesz: a kormány vonja a vissza az újabb privatizációkról szóló javaslatát!

Pro... - 2007-05-17

A Fidesz arra  szólítja fel a kormányt, hogy a vonja vissza az újabb  privatizációkról szóló javaslatát - mondta Márton Attila, az  ellenzéki párt gazdasági kabinetjének tagja

Mulasztott a hódmezővásárhelyi kórház

Pro... - 2007-05-15

Mulasztott a hódmezővásárhelyi Erzsébet kórház, a mentőautóban elhunyt mindszenti férfi nem kapta meg a megfelelő ellátást az intézményben; a kórháznak hárommillió forint bírságot kell fizetnie - mondta az Egészségbiztosítási Felügyelet vizsgálatáról a szervezet elnöke kedden Budapesten.

Gyurcsány: túl vagyunk a kiigazítás legnehezebb szakaszán

Pro... - 2007-05-14

Gyurcsány Ferenc szerint az ország lassan túl van a kiigazítás legbonyolultabb és legnehezebb részén. A kormányfő erről napirend előtti felszólalásában beszélt hétfőn a parlamentben.