Pro...

Eredmények megjelenítése 1501-től 1520-ig 1627 találatból.

Fico megerősítette a Benes-dekrétumok érinthetetlenségét

Pro... - 2007-09-22

Robert Fico szlovák kormányfő pénteken, a Gyurcsány Ferenccel folytatott telefonbeszélgetése során "kormánya nevében is megerősítette a Benes-dekrétumok érinthetetlenségét". Ezt Fico szóvivője órákkal azután közölte a TASR szlovák hírügynökséggel, hogy a magyar kormányfő a saját kezdeményezése nyomán telefonon beszélt szlovák kollégájával.

Mandur László: ne számítson az MSZP-re, aki törvénytelenül jár el

Pro... - 2007-09-21

Nem számíthat az MSZP segítségére, aki törvénytelen és etikátlan módon jár el - jelentette ki Mandur László csütörtökön Egerben. Ha bárki magánvagyonná tenné, ami egyébként nem illeti meg, akkor ne számítson arra, hogy a párt bármit is tesz annak érdekében, hogy meg lehessen úszni az olyan ügyeket, ami nem helyénvaló, törvénytelen, etikátlan és erkölcstelen - fogalmazott a Zuschlag-üggyel kapcsolatos kérdésre az Országgyűlés szocialista alelnöke az MSZP Heves megyei szervezetének ülését megelőző sajtótájékoztatón.

A szlovák parlament határozatban szentesítette a Benes-dekrétumok érinthetetlenségét

Pro... - 2007-09-20

Határozatban szentesítette csütörtökön a szlovák parlament a felvidéki magyarok és a németek II. világháború utáni meghurcoltatását törvényesítő Benes-dekrétumok érinthetetlenségét.

Őrizetben Zuschlag János

Pro... - 2007-09-19

Őrizetbe vették Zuschlag János szocialista politikust szerdán, miután a Kecskeméti Városi Ügyészségen kihallgatáson jelent meg - közölte az MTI-vel Kopasz Zsolt városi vezető ügyész. Indítványozzák előzetes letartóztatását.

IRM: biztosított a képviselők biztonsága

Pro... - 2007-09-18

Biztosítva van az Országházat elhagyó képviselők biztonsága - mondta Takács Albert igazságügyi és rendészeti miniszter az MTI-nek hétfőn az MSZP képviselőcsoportjának rendkívüli ülése után az Országházban.

Gyurcsány: a reformok ügyét nemzeti üggyé kell tenni

Pro... - 2007-09-15

Nemzeti üggyé kell tenni a reformok ügyét, mert nemzeti sorskérdés az, hogy képes-e legyőzni az ország a sok millió ember félelmét az élet megváltozásától - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, pártelnök a Magyar Szocialista Párt politikai évadnyitó rendezvényén szombaton, Budapesten.

Fidesz-rendezvény az őszödi beszéd egyéves évfordulója kapcsán

Pro... - 2007-09-14

A Fidesz az őszödi beszéd egyéves évfordulója kapcsán tartandó jövő keddi rendezvényen azt akarja számba venni, hogy az emberek milyen árat fizettek Gyurcsány Ferenc hazugságai miatt, és ebben a helyzetben mik a Fidesz lehetőségei - mondta Szijjártó Péter, az ellenzéki párt szóvivője pénteken az MTI-nek.

Egyházi intézményekben is népszerűsíti magát a Magyar Gárda

Pro... - 2007-09-13

Országjáró körútja során több egyházi intézményben is népszerűsíteni tervezi magát a Magyar Gárda. Az első "nyilvános lakossági fórumot" Salgótarjánban tartják majd - közölte Vona Gábor, a Jobbik Magyarországért Mozgalom és a Magyar Gárda Egyesület elnöke a távirati iroda Nógrád megyei tudósítójával.

 Gyűlöletbeszéd: az SZDSZ a ptk-módosítást támogatja

Pro... - 2007-09-12
A gyűlöletbeszéd kapcsán az SZDSZ továbbra is ellenzi a büntető törvénykönyv módosítását, de támogatja a polgári törvénykönyv kormány által javasolt változtatását - közölte a liberális párt frakcióvezető-helyettese szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Gyurcsány: ne grasszáljanak árpádsávos zászlóval Budapest utcáin

Pro... - 2007-09-11

Gyurcsány Ferenc szerint, Sólyom László szavaival ellentétben, nem félelemkeltés, vagy a félelmekre való rájátszás, ha azt mondják: "ne grasszáljanak árpádsávos zászlóval, náci szimbólumokra emlékeztető jelvényekkel Budapest utcáin". A miniszterelnök erről a Magyar Televízió Este című műsorában beszélt hétfőn.

Egészségbiztosítási reform: három liberális feltétel

Pro... - 2007-09-10

Az egészségbiztosítás átalakításával ne legyen monopolhelyzet a biztosítók között, a biztosítási egységek már működő rendszerhez igazodjanak és a magánbiztosítóknak megérje befektetni; az SZDSZ ehhez a három feltételhez ragaszkodik - közölte Horn Gábor, koalíciós koordinációért felelős államtitkár.

MSZP: szeptember közepéig meg kell állapodni a biztosítási rendszerről

Pro... - 2007-09-06

Szeptember közepéig meg kell tudni állapodni a koalíciós partnereknek az egészségbiztosítási rendszerről - mondta Kökény Mihály szocialista országgyűlési képviselő. Az MSZP arra törekszik, hogy a legfontosabb jogszabályokat megalkossák az év végéig, azonban lehetnek olyan részletkérdések, amelyeket nem az első törvénycsomagba kell betenni - fogalmazott az Országgyűlés Egészségügyi Bizottságának elnöke.

Az SZDSZ támogatja a privatizációt

Pro... - 2007-09-05

Debrecen érdeke egy működő, életképes repülőtér. Ezért támogatja a helyi SZDSZ  a repülőtér privatizációját. A párt szerint ehhez az szükséges, hogy legalább kétfordulós, nyílt, nemzetközi pályázat előzze meg az eladást.

 Szándéknyilatkozat a 2010. évi I. Nyári Ifjúsági Olimpiai Játékok megrendezéséről

Pro... - 2007-09-04

2007-ben a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (továbbiakban: NOB) egyhangúlag megszavazta, hogy 2010-től megrendezzék a Nyári Ifjúsági Olimpiai Játékokat.

A javaslattevő Jaques Rogge, a NOB elnöke volt, aki hangoztatta, hogy a Nyári Ifjúsági Olimpiai Játékok nem elsősorban a verseny, hanem az olimpiai nevelés egyik rendkívül fontos eszköze, mely megismerteti a fiatalsággal az olimpiai eszme értékeit, egészséges életmódra, megfelelő edzésre, felkészülésre nevel és egyben a dopping veszélyeire is figyelmeztet.

Elmarad a BKV-sztrájk

Pro... - 2007-09-03

Elmarad a budapesti tömegközlekedési dolgozók szeptember 4-re beharangozott sztrájkja, mert a szakszervezetek képviselőinek és a BKV Zrt vezetőségének vasárnap éjjel sikerült egyezségre jutniuk egymással - közölte Regőczi Miklós, a BKV Zrt vezérigazgató helyettese az MTI-vel.

"Zsidó Kurvaországiak" - a Fidesz informálódik

Pro... - 2007-08-31

A Fidesz egyelőre informálódik a leányfalui fideszes önkormányzati képviselő állítólagos sértő internetes bejegyzéseiről, melyről a Hírszerző csütörtökön számolt be. Amennyiben a vádak igaznak bizonyulnak, a párt határozottan és gyorsan jár el az ügy rendezéséért.

Navracsics: Gyurcsány hagyja abba a közhangulat hiszterizálását

Pro... - 2007-08-30

A Fidesz azt követeli a kormánytól és Gyurcsány Ferenctől, hogy hagyja abba a közélet hiszterizálásását, ehelyett a bűnösöket büntesse meg, a védteleneket védje meg, az ártatlanokat viszont hagyja békén - jelentette ki a Navracsics Tibor, az ellenzéki párt frakcióvezetője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

El a kezekkel a nyugdíjaktól!

Pro... - 2007-08-29
A kormány elismerte: csökkenteni akarja a nyugdíjakat. A Gyurcsány-kormány 8 százalékos nyugdíjcsökkentést akar végrehajtani a következő évtől. Vagyis a kormány január 1-jétől egy teljes havi nyugdíjat elvesz az idősektől.

Pokorni: a Magyar Gárda rossz az országnak

Pro... - 2007-08-28

Pokorni Zoltán szerint, ami ma Magyar Gárda címen történik, az rossz országnak, és kizárólag Gyurcsány Ferencnek jön jól; a Fidesz alelnöke ezért arra kérte a párt szimpatizánsait, hogy ne legyenek szereplői a Magyar Gárdával kapcsolatos "figyelemelterelő akciónak".

Letették esküjüket a Magyar Gárda tagjai

Pro... - 2007-08-27

Letették esküjüket a Magyar Gárda tagjai szombaton, a budapesti Szent György téren. A Budai Várban tartott rendezvényen 55 gárdista mondta el esküjét. Az esküt követően a felesketett gárdistáknak az okleveleket Für Lajos volt honvédelmi miniszter adta át.