Pro...

Eredmények megjelenítése 1521-től 1540-ig 1559 találatból.

EURO-2012: a Fidesz sajnálja a döntést

Pro... - 2007-04-18

A Fidesz nagyon sajnálja, hogy nem Magyarország és Horvátország rendezheti a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokságot - jelentette ki Szijjártó Péter szóvivő az MTI-nek szerdán, miután Michel Platini, az UEFA elnöke bejelentette, hogy a lengyel-ukrán pályázat nyert.

Fidesz: mennyi állami megbízást kaptak a reklámcégek?

Pro... - 2007-04-17

A Fidesz arra szólítja fel Szilvásy György kancelláriaminisztert, hogy mondja meg, mennyi állami megbízást kapott, illetve kap az az öt reklámcég, amelytől nemrégiben a kormányzati kommunikációs stábhoz igazoltak szakemberek - közölte Cser-Palkovics András, az ellenzéki párt helyettes szóvivője.

A Fidesz a népszavazásról szóló jogszabályok módosítását kezdeményezi

Pro... - 2007-04-16

A Fidesz a választási eljárásról szóló törvény népszavazásra vonatkozó szabályainak módosítását kezdeményezi - jelentette be Orbán Viktor pártelnök, a Fidesz elnökségi ülését követő sajtótájékoztatón. A módosítás lényege, hogy ha az Országos Választási Bizottság (OVB) döntésével szemben ugyanabban a népszavazási ügyben másodszor fordulnak az Alkotmánybírósághoz (Ab), a testület megváltoztathassa az OVB döntését - mondta.

Csongrádi betegtragédia: az elhunyt beteg testvérét még senki nem kereste meg

Pro... - 2007-04-13

A mentőautóban - két kórház között - elhunyt mindszenti beteg testvérét idáig egyetlen intézmény, politikus sem kereste fel, hogy részvétét nyilvánítsa, netán felajánlja segítségét - közölte az elhunyt testvére.

MSZP: a hódmezővásárhelyi polgármester kérjen bocsánatot!

Pro... - 2007-04-12
Bocsánatkérésre szólította fel Lázár Jánost, Hódmezővásárhely fideszes polgármesterét a mindszenti beteg halálával összefüggésben tett kijelentései miatt Mesterházy Attila, az MSZP parlamenti frakcióvezető-helyettese csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

Fidesz-formanyomtatvány az egészségügyi perekhez

Pro... - 2007-04-11

A Népszabadság információi szerint központilag szervezi a Fidesz a kórházak akcióját az egészségügyi reformmal szemben. A Népszabadság birtokában levő dokumentumban az szerepel, hogy a párt egészségügyi kabinetje bírósági keresetlevél-mintát készített az önkormányzatoknak.

Irán 50 ezer urándúsító centrifugát kíván üzembe helyezni

Pro... - 2007-04-10

Irán 50 ezer centrifugát kíván üzembe helyezni natanzi urándúsító üzemében - közölte kedden Golamreza Agazadeh iráni alelnök, az iszlám köztársaság atomenergetikai szervezetének vezetője.

MÖSZ: a kormány kizárta az önkormányzatokat az érdemi döntésekből

Pro... - 2007-04-06

A Regionális Fejlesztési Tanácsok jelenlegi összetétele miatt az önkormányzatokat az érdemi döntésekből teljesen kizárta a kormány, amit a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége (MÖSZ) elnökei egyöntetűen kifogásolnak - áll a szervezet legutóbbi üléséről  közreadott összegzésében.

A KDNP szerint vészhelyzet alakult ki az egészségügyben.

Pro... - 2007-04-05

 A kereszténydemokraták csak akkor hajlandóak részt venni a „kármentésben", ha a kormány visszatér az április 1-je, tehát a kórházbezárások előtti állapothoz, és a több-biztosítós modell lekerül a napirendről – mondta Nagy Kálmán és Soltész Miklós, a párt két országgyűlési képviselője sajtótájékoztatóján szerdán, nem sokkal Molnár Lajos lemondása után.

Mikola István: "Innen már nem lehet visszafordulni"

Pro... - 2007-04-03

Nemzeti tragédiát okoz a profitorientált, több-biztosítós egészségügyi rendszer kiépítése Magyarországon - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában az Országgyűlés egészségügyi bizottságának fideszes alelnöke. Mikola István szerint a liberálisok már a modell bevezetésén dolgoznak.

A mostani állam a kiváltságok és a kiváltságosok állama

Pro... - 2007-04-01

A népszavazás az embereket vásárlónak tekintő "butikos állam" és az új magyar plebejus érzelmű állammodell közötti döntés lesz - jelentette ki Orbán Viktor, a Fidesz elnöke, a párt Jövőnk vitasorozatának közszolgáltatásokról szóló konferenciáján szombaton, Budapesten.

Rendkívüli egészségügyi bizottsági ülés összehívását kezdeményezte a Fidesz

Pro... - 2007-03-31

A szocialista kormány két nappal a határidő lejárta előtt küldte meg a szerződéseket a kórházaknak és a fenntartóknak - hívta fel a figyelmet Mikola Istvánnal tartott sajtótájékoztatóján Semjén Zsolt. A KDNP elnöke ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott: ez az eljárás méltánytalan az egészségügyi intézményekkel és méltatlan a betegekkel szemben.

Veres: a kormány pénteken benyújtja az adótörvény-javaslatokat

Pro... - 2007-03-29

A kormány pénteken benyújtja a parlamentnek azokat a törvényjavaslatokat, amelyek segítségével szélesíteni lehet az adóalapot, és be lehet vonni az adózásba, az abban eddig részt nem vevőket - mondta Veres János pénzügyminiszter a Pénzügykutató Zrt. és a Főváros Vízművek Zrt. által rendezett adózási konferencián.

Varga: a felzárkózást is biztosító gazdaságpolitika kell

Pro... - 2007-03-28
Varga Mihály, a Fidesz alelnöke szerint adócsökkentésre mindenképpen szükség van, de radikális adómérséklést a magyar államháztartás jelenlegi állapotában nem lehet megvalósítani.

 Fidesz: "reklám-leányvállalat" alakult a "Magyarország Rt.-ben"

Pro... - 2007-03-27

A Fidesz szóvivője szerint a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) öt új kommunikációs vezetői posztjával a "Magyarország Rt.-n belül létrejött a reklámozással foglalkozó leányvállalat". Szijjártó Péter erről keddi sajtótájékoztatóján beszélt.

Molesztáló titkosszolgák

Pro... - 2007-03-27

A titkosszolgálat olyan újságírókat molesztált - számon kérve rajtuk, hogy mit csináltak -, akik a kormánynak nem tetsző véleményt fogalmaztak meg - jelentette ki Demeter Ervin, hétfői sajtótájékoztatóján az Országgyűlés Piros Társalgójában.

Liberális Gazdasági Tanács: nem tetszik az elvárt adó

Pro... - 2007-03-25

Bár támogatja az adózók körének bővítését, az elvárt adó jelenlegi formájával nem ért egyet a Liberális Gazdasági Tanács - jelentette be szombati sajtótájékoztatóján Kóka János, a tanács elnöke. A testület azt javasolja, hogy kezdődjön egyeztetés társadalmi szervezetekkel - például a könyvelőkkel - arról, hogyan lehetne rábírni a vállalkozásokat az adófizetésre.

Gyurcsány Magyarország szavahihetőségét veszélyezteti

Pro... - 2007-03-24

Az önmagában örvendetes, ha a mindenkori magyar miniszterelnök Moszkvában tárgyal, és ez még akkor is igaz, ha a nemzetközi közvéleményben is némi feltűnést kelt a tény, hogy egy éven belül immár harmadszor találkozik az orosz elnökkel - jegyezte meg Németh Zsolt  sajtótájékoztatóján azzal kapcsolatban, hogy Gyurcsány Ferenc Moszkvába látogatott, és Vlagyimir Putyinnal folytatott eszmecserét.

Petrétei: jövő héttől ötpárti egyeztetés a gyülekezési törvényről

Pro... - 2007-03-22

A jövő héten kezdődik a gyülekezési törvényről szóló ötpárti egyeztetés. A jogszabály szabályozná a békés rendezvényeket, ahol a résztvevők nem takarhatják el az arcukat. A spontán gyülekezésre több elképzelést tartalmaz a tervezet.

Korrupciógyanús önfényezés

Pro... - 2007-03-20

A Fidesz arra szólítja fel a kormányt, hogy állítsa le az államreform előkészítésével kapcsolatos legújabb, 104 millió forintos tendert, mert az korrupciógyanús, és kizárólag a kormányfő PR-céljait szolgálja. Erről Szijjártó Péter, a Fidesz kommunikációs vezetője beszélt kedden, sajtótájékoztatón.