Pro...

Eredmények megjelenítése 1521-től 1540-ig 1624 találatból.

Fidesz: a Tolna megyei embereknek jár az M6-os

Pro... - 2007-08-17

Az M6-os autópálya megépítését sürgették a Fidesz Tolna megyei országgyűlési képviselői szerdai sajtótájékoztatójukon, amelyet az M9-es gyorsforgalmi úton, a leendő M6-os tervezett csatlakozási pontjánál tartottak. "Nem engedhetjük meg, (...) nem hagyhatjuk szó nélkül, hogy a kormány a Tolna megyei emberekkel hazardírozzon, ez a Tolna megyei embereknek jár" - jelentette ki Horváth István országgyűlési képviselő, aki egyben Szekszárd polgármestere.

MDF: teljesítményelv helyett mégis a pozícióelv a fontos a közigazgatásban?

Pro... - 2007-08-16

A Magyar Demokrata Fórum megdöbbenve értesült arról, hogy a kormány saját közigazgatási reformintézkedéseit is felülírja. A fennen hangoztatott teljesítményelv alkalmazását sutba dobva ugyanis több minisztériumban minden pályáztatás nélkül további hat évre helyezte elmozdíthatatlan pozícióba főosztályvezetőit, vezető munkatársait. Az MDF ezért felszólítja Gyurcsány Ferencet, hogy haladéktalanul számoljon el a minisztériumok személyi döntéseiről, és tárja a nyilvánosság elé, a tárcák milyen szakmai megfontolások alapján döntöttek a pályáztatás mellőzése mellett.

Az MDF egy politikai feltétellel támogatja a Nemzetőrség megalakulását

Pro... - 2007-08-15
A Magyar Demokrata Fórum támogatja a Nemzetőrség, vagy más nevű, de ugyanolyan funkciójú testület létrejöttét.

Leszedik a szójaitalt a polcokról - A Fidesz véleménye

Pro... - 2007-08-13

    Egy külföldi élelmiszergyártó cég leszedette a boltok polcairól guargumit tartalmazó termékét, többek között Magyarországon is. Vagyis megtette azt, ami egy erős országban az állam feladata lett volna.

Varga László, a FIB elnökének nyílt levele Szijjártó Péternek, a Fidelitas elnökének

Pro... - 2007-08-10

Tisztelt Képviselő Úr!

 

Azzal, hogy a Jobbik félkatonai szervezetet épít ki, új fejezet kezdődött a magyarországi szélsőjobboldal történetében. De új fejezet kezdődött nemcsak a szélsőjobb, hanem a Fidesz és a KDNP történetében is, mert Önök többszöri követelésre sem voltak hajlandók elhatárolódni a fegyverkező szélsőségesektől. Csak mellébeszélés volt a válasz.

Fidesz: a kormány szüntesse meg a szükségtelen szerződéseket

Pro... - 2007-08-09

A Fidesz felszólítja a kormányt, hogy szüntesse meg azokat szerződéseket, amelyek alapján magáncégek közpénzből végeznek alapvetően minisztériumi vagy állami feladatokat - jelentette ki Cser-Palkovics András, az ellenzéki párt helyettes szóvivője.

Guargumi-vizsgálatok: 26 élelmiszer-tételt vizsgálnak

Pro... - 2007-08-08

Az élelmiszerlánc biztonságáért felelős szakemberek jelenleg 26 olyan, guargumit is tartalmazó élelmiszert vizsgálnak, amely esetleg szennyeződhetett dioxinnal - tájékoztatta Süth Miklós országos főállatorvos kedden az MTI-t.

Pénzügyminisztérium: jövőre nem lép még hatályba a komplex adócsomag

Pro... - 2007-08-07

A versenyképességi kerekasztal által megfogalmazott komplex adócsomag nem évekig, hanem jövőre nem lép még hatályba, az adóbevallásokkal kapcsolatos egyszerűsítési javaslatokat pedig még nem nyújtották be az Országgyűlésnek, a Pénzügyminisztérium csupán erre készül - közölte a tárca szóvivője, Pichler Ferenc az MTI-vel.

SZDSZ: meddig vállalhat közösséget a Fidesz a Jobbikkal?

Pro... - 2007-08-06

A Magyar Gárda megalakítása után vajon meddig vállalhatók a Fidesz és a Jobbik képviselőinek közös önkormányzati frakciói - erre a kérdésre vár választ Szabadai Viktor, az SZDSZ budapesti elnöke hétfői nyílt levelében. A levelet Fónagy Jánosnak, a Fidesz fővárosi elnökének címezte.

Fidesz: a kormány állítsa le a MÁV Cargo privatizációját

Pro... - 2007-08-01

A Fidesz felszólítja a kormányt és Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt, hogy haladéktalanul állítsa le a MÁV Cargo Zrt. privatizációját - mondta Fónagy János, a Fidesz országgyűlési képviselője kedden, sajtótájékoztatón, Budapesten.

Debreceni strandfejlesztés: a FIDESZ szerint

Pro... - 2007-07-30

A megvalósíthatósági tanulmány hiánya miatt utasították el a kiemelt programok között az Aquaticum Termál Strand korszerűsítésére beadott debreceni pályázatot – közölte a sajtó munkatársaival Papp László, a Fidesz frakció vezetője.

Népszabadság: az OMV nyilvános ajánlatot tesz a Molra

Pro... - 2007-07-27

Az OMV nyilvános felvásárlási ajánlatot tesz a Mol-ra - írta pénteki számában a Népszabadság, több megbízható forrásra hivatkozva. A lap informátorai úgy tudják, hogy az osztrák cég többet kínál majd a részvényekért, mint a jelenlegi tőzsdei ár.

MSZP: többmilliárdos értékű pályázatok indulnak az egészségügyben

Pro... - 2007-07-26

Több egészségügyi témájú európai uniós pályázatot is meghirdetnek az év végéig: augusztusban 30 milliárd forintos programok indulhatnak a járóbeteg-szakellátás területén - hangzott el Varju László és Kökény Mihály szocialista politikusok sajtótájékoztatóján.

Magyar Hírlap: Újabb három kórház összevonását tervezi a kormány

Pro... - 2007-07-25

Újabb három kórház - az ORFI, az Országos Rehabilitációs Intézet és a Sportkórház - összevonását tervezi az Egészségügyi Minisztérium - írja szerdai számában a Magyar Hírlap. Az újság kérdésére Ari Lajos, a rehabilitációs intézet főigazgatója sem cáfolni, sem megerősíteni nem kívánta az értesülést, azt azonban elismerte, hogy a minisztérium elrendelte a három intézmény átvilágítását.

Osztrák gazdasági miniszter: értelmes dolog lenne az OMV-Mol egyesülés

Pro... - 2007-07-24

Martin Bartenstein osztrák gazdasági miniszter egyre inkább politikai dimenziót lát azokban a vitákban, amelyek akörül folynak, hogy az OMV esetleg átvenné a magyar Mol olajtársaságot.

Súlyos vádak a rendőrség ellen a tábornoki jelentésben

Pro... - 2007-07-07

Felkészületlenség, szakszerűtlenség, rossz tervezés jellemezte az október 23-i ünnepségek, köztük a Fidesz Astoriánál tartott nagygyűlésének rendőri biztosítását - szögezte le a Papp Károly dandártábornok által vezetett bizottság jelentése. A bizottság szerint a nagygyűlésen részt vevők gyülekezési jogát nem biztosította a rendőrség.

SZDSZ: határozat az azonos nemű párok jogi emancipációjáról

Pro... - 2007-07-06

Az SZDSZ törvénymódosítást kezdeményez, hogy az azonos nemű párokat is ugyanazok a jogok illessék meg, mint amelyeket jelenleg a házastársak élveznek - olvasható az SZDSZ Ügyvivői Testületének határozatában, amelyet a párt juttatott el az MTI-hez.

MSZP: ingatlan panama gyanúja Debrecenben

Pro... - 2007-07-04

Ingatlan panamát gyanít az MSZP debreceni szervezete egy, a közgyűlés elé kerülő előterjesztés kapcsán - közölte Bákonyi László és Csedrik Katalin szocialista önkormányzati képviselő szerdán sajtótájékoztatón Debrecenben.  Tájékoztatásuk szerint a város olyan ingatlancserére készül, amelyet nem előzött meg pályáztatás, verseny.

Mi alapján állítsanak szobrot Wass Albertnek Debrecenben?

Pro... - 2007-07-04

A város fideszes vezetése szisztematikusan építi ki a Horthy-rendszer reinkarnációját Debrecenben:

•          Trianon-szindróma

•          Tisza István kultusz

•          Összefonódás a történelmi egyházakkal

•          Türelmetlenség a politikai ellenfelekkel szemben, főleg a liberalizmus eszméinek  szisztematikus lejáratása

•          Szélsőjobboldali hőzöngők támogatása(Kossuth tér, áramellátás stb)

•          Konzervatív szellemi körök támogatása (kitüntetések, megrendelések, Őrváros szerep)

•          MOST BETÖRT Wass Albert!(már eddig is volt emlékhelye Pallagon)

Fidesz: újabb pénzbehajtás a koalíciós szerződés

Pro... - 2007-07-03

A Fidesz szerint a hétvégén aláírt koalíciós szerződés újabb kormányzati pénzbehajtást jelent - mondta Varga Mihály, az ellenzéki párt alelnöke keddi sajtótájékoztatóján, Budapesten.