Pro...

Eredmények megjelenítése 1481-től 1500-ig 1643 találatból.

Prodi: szabályok kellenek, nem xenofób túlkapások

Pro... - 2007-11-05

A közbiztonságot fenyegető európai uniós állampolgárok kitoloncolására vonatkozó dekrétum igazságos, de kötelezettségekkel is jár a hatóságok számára. Szükség van szabályokra, de nem xenofób túlkapásokra - írta Romano Prodi olasz kormányfő az Il Messaggero című római lap hétfői számában megjelent nyílt levelében.

Ismét ellopták Antall József pestújhelyi fejszobrát

Pro... - 2007-11-03

Ismét ellopták Antall József néhai miniszterelnök fejszobrát a XV. kerületi Pestújhelyi térről - közölte a rendőrség szombaton. Hajdu László polgármester az MTI-nek nyilatkozva megdöbbenésének adott hangot, és úgy vélte, feltehetően nem politikai indíték állhat a háttérben. A BRFK weboldalán az áll, hogy a bronzból készült, életnagyságú fejszobrot október 26. és november 2. között tulajdonították el.

Kanada megszüntette a csehek vízumkötelezettségét

Pro... - 2007-11-01

Kanada november elsejével megszüntette a cseh állampolgárok vízumkötelezettségét - jelentette be Karel Schwarzenberg cseh külügyminiszter szerdán Prágában.

10%-kal több lakásra adtak ki használatbavételi engedélyt

Pro... - 2007-10-31

Az év első kilenc hónapjában 20.500 befejezett lakás kapott használatbavételi engedélyt és mintegy 33 ezer új lakásra adtak ki építési engedélyt. A használatba vett lakások száma 10 százalékkal, az új engedélyeké 5 százalékkal nőtt az egy évvel korábbi időszakhoz képest a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdai tájékoztatója szerint.

Csádban vádat emeltek tizenhat európai ellen gyermekrablás címén

Pro... - 2007-10-30

Vádat emelt egy csádi bíróság tizenhat európai ellen hétfő este többek között amiatt, hogy állítólag gyermekeket próbáltak meg elrabolni az afrikai országból. Az európaiakat - 9 francia és 7 spanyol állampolgárt - múlt csütörtökön vették őrizetbe a csádi hatóságok.

A Fidesz 250 milliárdot csoportosítana át a 2008-as költségvetésben

Pro... - 2007-10-29

A Fidesz 250 milliárd forint átcsoportosítását javasolja a 2008. évi költségvetésben - jelentette be Varga Mihály, az Országgyűlés költségvetési bizottságának fideszes elnöke hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón. A politikus elmondta: ebben a 250 milliárd forintban szerepel az önkormányzatokon keresztül az oktatási és a szociális ágazat támogatása, ez mintegy 100 milliárd forintos csomag lesz.

Kötelező lesz az iraki szolgálat az amerikai diplomatáknak

Pro... - 2007-10-27

A bagdadi betöltetetlen állások növekvő száma miatt az amerikai külügyminisztérium úgy döntött, hogy kötelezővé teszi a diplomaták számára az iraki szolgálatot - jelentette be pénteken Harry Thomas, a tárca személyzeti igazgatója. 2008 nyarán 250 posztot kell betölteni Bagdadban, s ebből 50-re még nincs jelentkező - tette hozzá sajtótájékoztatóján Harry Thomas.

A Fidesz elfogadhatatlannak tartja a hídlezárás kísérletét

Pro... - 2007-10-26

A Fidesz tökéletesen egyetért Rogán Antal belvárosi polgármesterrel, aki tegnap arra hívta fel a figyelmet, hogy az Erzsébet híd lezárására való felhívás törvénytelen cselekedetre buzdít.

Bakonyi: az APEH nem dolgozik politikai megrendelésekre

Pro... - 2007-10-25

Az APEH nem dolgozik politikai megrendelésekre - tájékoztatta az APEH sajtófőnöke az MTI-t; Bakonyi Ágnes ezt annak kapcsán hangsúlyozta, hogy a Fidesz csütörtöki sajtótájékoztatóján Szijjártó Péter bejelentette: az adóhatóság vagyonosodási vizsgálatot rendelt el Orbán Viktorral, a Fidesz elnökével és Kubatov Gáborral, a Fidesz pártigazgatójával szemben.

Németországban módosítják a VW-törvényt

Pro... - 2007-10-24

A német kormány gyorsan meg fogja változtatni azt a törvényt, amely védelmet nyújt a Volkswagen cégnek a felvásárlási szándékokkal szemben azután, hogy az Európai Bíróság törvénytelennek minősítette a német rendelkezéseket - jelentette be szerdán a berlini igazságügy-minisztérium szóvivője.

A szocialisták a zavargásokról

Pro... - 2007-10-23

Az ünnep előestéjén két Magyarország mutatta meg magát: az igazi és a torz képe.

Az egyik ünnepel, a másik gyújtogat.

Míg Az igazi, a 10 milliós Magyarország békésen készült az ünnepre, addig egy már jól ismert pár ezres kisebbség ismét Magyarország torzképét mutatta fel a világnak.

Több száz Fidesz-aktivista lesz az Astoriánál 23-án

Pro... - 2007-10-20

Egy biztonsági cég és több száz aktivista figyel a rendre a Fidesz október 23-i nagygyűlésén az Astoriánál, ahova több tízezer embert várnak - mondta a párt operatív igazgatója szombaton Budapesten. Nyitrai Zsolt nem közölte a biztonsági cég nevét, csak azt, hogy a Fidesz már évek óta ezzel a társasággal dolgozik.

Fico: a Gyurcsánnyal folytatott lisszaboni megbeszélés egy volt a sok közül

Pro... - 2007-10-19

Robert Fico szlovák kormányfő a TASR hírügynökségnek pénteken azt nyilatkozta, hogy a Gyurcsány Ferenccel lezajlott csütörtök esti lisszaboni megbeszélése egy volt csupán az ottani informális találkozók közül.

Október 23-án a rendőrség következetesen lép fel a rendbontókkal szemben

Pro... - 2007-10-18

A rendőrség arányosan, következetesen és törvényesen fog fellépni azokkal szemben, akik az október 23-ai ünnep megzavarására készülnek - jelentette Budapest rendőrfőkapitánya. Tóth Gábor elmondta: szerdán egyeztettek a társszervekkel, és több forrás is megerősítette, hogy szélsőséges csoportok részéről vannak olyan tervek, amelyek október 23-án és az azt megelőző néhány napon különböző rendezvényeket kívánnak megzavarni és köztörvényes bűncselekményeket akarnak elkövetni.

Mosonyi: az európai versenyhivatal nem támogatná az OMV-Mol egyesülést

Pro... - 2007-10-17

Ha az OMV és a Mol egyesülne, olyan monopolhelyzetbe kerülne az új cég Magyarországon, Szlovákiában és Ausztriában, amihez az európai versenyhivatal sohasem járulna hozzá - mondta Mosonyi György, a Mol Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt. vezérigazgatója szerdán Budapesten háttérbeszélgetésen.

Japán Mianmar elleni szankció mellett döntött

Pro... - 2007-10-16

Japán kedden amellett döntött, hogy gazdasági büntetőintézkedésként nem folyósít Minmarnak (Burmának) pénzt egy egyetemi központ megvalósításához. Tokióban a döntést azzal indokolták, hogy szigetország azért nem utalja át a 3,4 millió eurónak megfelelő összeget, mert a mianmari katonai junta elleni szeptemberi tüntetéssorozat leverésére bevetett rendőrök támadásában életét vesztette egy japán újságíró is.

A Fidesz ismét Veres János távozását követeli a kormányfőtől

Pro... - 2007-10-15

A Fidesz ismételten felszólítja Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt, hogy ha komolyan gondolja a közélet megtisztításáért tett lépéseit, váljon meg pénzügyminiszterétől - mondta Balsai István vasárnap Budapesten.

Gore: az éghajlatváltozás nem "politikai ügy"

Pro... - 2007-10-12

Al Gore volt amerikai alelnök megtiszteltetésnek nevezte pénteken, hogy - az ENSZ Kormányközi Klímaváltozási Bizottságával (IPCC) megosztva - ő kaphatta meg az idei Nobel-békedíjat a globális felmelegedéssel kapcsolatos munkájáért, s azt mondta, a klímaváltozás erkölcsi és nem politikai ügy.

Európai Bíróság: a magyar iparűzési adó összeegyeztethető a közösségi joggal

Pro... - 2007-10-11

A magyar iparűzési adó olyan jellemzőkkel bír, amelyek megkülönböztetik a hozzáadottérték adótól (HÉA). A helyi adókról szóló törvény felhatalmazza Magyarország önkormányzatait, hogy illetékességi területükön helyi iparűzési adót (HIPA) vezessenek be - hangzik az Európai Közösségek Bíróságának álláspontja.

Kósa Lajos hallgat, Halász D. János hazudik, a debreceni pedagógusokat pedig ismét az orruknál fogva vezetik

Pro... - 2007-10-10

Halász D. János oktatásért felelős alpolgármester a pedagógusok minőségi bérpótlékával kapcsolatban adott válaszában szándékosan csúsztat, vagy szakterületén belüli tájékozatlansága folytán orruknál fogva vezeti Debrecen közvéleményét, és városunk kitűnő pedagógusait. Mindezt vélhetően nem másért, mint hogy saját felelősségét hárítsa.