Pro...

Eredmények megjelenítése 1461-től 1480-ig 1547 találatból.

MSZP: ingatlan panama gyanúja Debrecenben

Pro... - 2007-07-04

Ingatlan panamát gyanít az MSZP debreceni szervezete egy, a közgyűlés elé kerülő előterjesztés kapcsán - közölte Bákonyi László és Csedrik Katalin szocialista önkormányzati képviselő szerdán sajtótájékoztatón Debrecenben.  Tájékoztatásuk szerint a város olyan ingatlancserére készül, amelyet nem előzött meg pályáztatás, verseny.

Mi alapján állítsanak szobrot Wass Albertnek Debrecenben?

Pro... - 2007-07-04

A város fideszes vezetése szisztematikusan építi ki a Horthy-rendszer reinkarnációját Debrecenben:

•          Trianon-szindróma

•          Tisza István kultusz

•          Összefonódás a történelmi egyházakkal

•          Türelmetlenség a politikai ellenfelekkel szemben, főleg a liberalizmus eszméinek  szisztematikus lejáratása

•          Szélsőjobboldali hőzöngők támogatása(Kossuth tér, áramellátás stb)

•          Konzervatív szellemi körök támogatása (kitüntetések, megrendelések, Őrváros szerep)

•          MOST BETÖRT Wass Albert!(már eddig is volt emlékhelye Pallagon)

Fidesz: újabb pénzbehajtás a koalíciós szerződés

Pro... - 2007-07-03

A Fidesz szerint a hétvégén aláírt koalíciós szerződés újabb kormányzati pénzbehajtást jelent - mondta Varga Mihály, az ellenzéki párt alelnöke keddi sajtótájékoztatóján, Budapesten.

A Klubrádió ügyről - Kósa Lajos szerint:

Pro... - 2007-07-01

A politikai véleménynyilvánítás szabadságát az egyik legfontosabb alkotmányos alapjognak tekintem. A politikai vélemények nyilvános és – természetesen a törvényes keretek között – esetenként mégoly meghökkentő kinyilvánítása, az egymással szembenálló vélemények kölcsönös tiszteletben tartása magától értetődő társadalmi elvárás.

Veres: az állam nem vásárol Mol részvényt

Pro... - 2007-06-28

Veres János pénzügyminiszter csütörtökön Budapesten az Európai Beruházási Bankkal kötött szerződést követően kijelentette: "az állam nem vásárol a tőzsdén Mol részvényt". A pénzügyminiszter ezt arra a kérdésre válaszolta, hogy az állam mit tervez a Mol-lal szembeni ellenséges kivásárlás megakadályozására.

Fidesz: Bene László nem lehet rendészeti szakállamtitkár

Pro... - 2007-06-27

A Fidesz szerint elfogadhatatlan, hogy Bene László egykori országos rendőrfőkapitány rendészeti szakállamtitkár legyen - mondta Kontrát Károly, a Fidesz országgyűlési képviselője.

SZDSZ: támogatás a kompromisszumos koalíciós javaslatoknak

Pro... - 2007-06-25

 Egyhangúlag támogatja az SZDSZ parlamenti frakciója a koalíciós pártok vasárnap elfogadott kompromisszumos javaslatait - közölte Gusztos Péter, frakcióvezető-helyettes, a Kóka János pártelnökkel közösen tartott sajtótájékoztatón.

Kihallgatták Kármán Irént

Pro... - 2007-06-24

Befejezte Kármán Irén kihallgatását a Szent János Kórházban a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK), az ügyet a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) vette át. Unger Pál az MTI-nek elmondta a megvert újságírót több mint három órán át kérdezték. Hozzátette, a teljes ügyet, így a kihallgatásról készült jegyzőkönyvet is átadták az NNI-nek.

Féljen a tényfeltáró újságíró?

Pro... - 2007-06-23
A Magyar Katolikus Újságírók Szövetsége megdöbbenését és egyben együttérzését fejezi Kármán Irén újságíró kolléga megveretése miatt. A demokrácia hiányának súlyos jele, hogy a köz érdekében tevékenykedő újságírót maffaiamódszerek, illetve erőszak fenyegetheti.

Gyurcsány: túl sok a gyanú a Gripen-ügyben

Pro... - 2007-06-20
Túl sok a kétely és a gyanú Magyarország szerepével kapcsolatban a Gripen-beszerzés ügyében, hogy ott és akkor milyen motiváció alapján született meg a döntés - mondta a miniszterelnök az MTI-nek adott interjúban, annak indoklásaként, miért kezdeményez vizsgálatot a kormány saját hatáskörben a témában.

Korrupcióellenes testületet alakít a kormány

Pro... - 2007-06-19

Korrupcióellenes testület létrehozásáról döntött a kormány - jelentette be a kormányszóvivő. Emellett az igazságügyi és rendészeti miniszternek az év végéig el kell készítenie a korrupcióelleni küzdelemről szóló hosszú távú stratégiát, illetve ehhez kapcsolódóan egy rövid távú cselekvési programot a 2008-2010 közötti időszakra" - mondta Daróczi Dávid.

Sarkozy: a franciák egyértelműen és koherensen választottak

Pro... - 2007-06-18

A franciák egyértelmű és koherens választással lehetőséget adtak a köztársasági elnöknek, hogy végrehajtsa programját - jelentette ki Francois Fillon francia kormányfő a nemzetgyűlési választások második fordulójának becsült ismeretében a France 2 közszolgálati televízióban közvetített beszédében.

Fidesz: a kormány koalíciós marakodás helyett az ország helyzetével foglalkozzon

Pro... - 2007-06-13

Koalíciós marakodás helyett, az ország helyzetével foglalkozzon a kormány, ez lenne ma Gyurcsány Ferenc legfontosabb feladata - jelentette ki Varga Mihály, a Fidesz alelnöke szerdai sajtótájékoztatóján.

Fidesz: morálisan és szakmailag is alkalmatlan a miniszterelnök

Pro... - 2007-06-11

Rossz gazdasági mutatók, hibás kormányzati lépések, morális értelemben és szakmailag is alkalmatlan miniszterelnök - így jellemezte a helyzetet a Fidesz és a KDNP frakcióvezetője Gyurcsány Ferenc hétfői napirend előtti felszólalására reagálva.

Bizonyíték vagy bocsánatkérés

Pro... - 2007-06-11
Itt lenne az ideje, hogy Dávid Ibolya bizonyítékokkal álljon elő, vagy ha ilyenek nincsenek, akkor kérjen bocsánatot azoktól, akiket megvádolt - mondta Léderer András, az SZDSZ Új Generációjának elnöke az MTI-nek vasárnap.

Az SZDSZ bocsánatkérésre szólítja fel az MDF elnökét

Pro... - 2007-06-09

Az SZDSZ megdöbbenéssel és felháborodással értesült arról, hogy  MDF-közeli körök információira hivatkozva olyan híresztelések láttak napvilágot, amelyek áfa-csalással hozzák összefüggésbe Kóka János nevét. A vád szerint Kóka János 2007. március 31-én, elnökké választásának estéjén adómentesen, számla nélkül rendezte tartozását.

Fidesz: megingott a gyógyítás iránti közbizalom

Pro... - 2007-06-07

A Fidesz szerint a kormányzat tevékenységének eredményeképpen veszélybe került az egészségügyi ellátás, megingott a gyógyításba iránti közbizalom. "Igen nagy a baj az ágazatban, szétverték a rendszert, káosz van" - fogalmazott Mikola István, a parlament Egészségügyi Bizottságának fideszes alelnöke.

Szilvásy: nem volt az NBH fedőszerve az Egymásért Egy-Másért Alapítvány

Pro... - 2007-06-05

A Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) és az Egymásért Egy-Másért Alapítvány közötti kapcsolat kivizsgálása során egyértelművé vált, hogy nem volt az NBH fedőszerve az alapítvány - jelentette ki Szilvásy György kancelláriaminiszter, miután tájékoztatta az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságát kedden.

Mit akarunk a trianoni tragédiától 2007-ben? Mi alapján szervez a város hivatalos megemlékezést Trianonról?

Pro... - 2007-06-04

A liberálisok tisztában vannak Trianon jelentőségével:

·        Magyarország  területének 2/3-át vesztette el,

·        Az ország Trianon előtti lakosságának több mint fele határon kívülre került,

·        A kisebbségbe került magyarságot minden tekintetben hátrányos megkülönböztetés érte,

·        Közép-Európában kialakított mesterséges határok miatt kiéleződött a nemzetközi hangulat,

·        Kérdés hogy tudunk-e és ha igen akkor mit változtatni ezen a XXI. században?

Fidesz-KDNP: ne nevezzék ki Bencze Józsefet

Pro... - 2007-06-04

A Fidesz és a KDNP arra kéri a kormányt és a miniszterelnököt, hogy ne nevezze ki országos rendőrfőkapitánynak Bencze Józsefet - mondta Lázár János, az Országgyűlés rendészeti bizottságának fideszes elnöke a Fidesz-KDNP frakciószövetség hétfői budapesti ülésén.