Pro...

Eredmények megjelenítése 1441-től 1460-ig 1591 találatból.

Fico: a Gyurcsánnyal folytatott lisszaboni megbeszélés egy volt a sok közül

Pro... - 2007-10-19

Robert Fico szlovák kormányfő a TASR hírügynökségnek pénteken azt nyilatkozta, hogy a Gyurcsány Ferenccel lezajlott csütörtök esti lisszaboni megbeszélése egy volt csupán az ottani informális találkozók közül.

Október 23-án a rendőrség következetesen lép fel a rendbontókkal szemben

Pro... - 2007-10-18

A rendőrség arányosan, következetesen és törvényesen fog fellépni azokkal szemben, akik az október 23-ai ünnep megzavarására készülnek - jelentette Budapest rendőrfőkapitánya. Tóth Gábor elmondta: szerdán egyeztettek a társszervekkel, és több forrás is megerősítette, hogy szélsőséges csoportok részéről vannak olyan tervek, amelyek október 23-án és az azt megelőző néhány napon különböző rendezvényeket kívánnak megzavarni és köztörvényes bűncselekményeket akarnak elkövetni.

Mosonyi: az európai versenyhivatal nem támogatná az OMV-Mol egyesülést

Pro... - 2007-10-17

Ha az OMV és a Mol egyesülne, olyan monopolhelyzetbe kerülne az új cég Magyarországon, Szlovákiában és Ausztriában, amihez az európai versenyhivatal sohasem járulna hozzá - mondta Mosonyi György, a Mol Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt. vezérigazgatója szerdán Budapesten háttérbeszélgetésen.

Japán Mianmar elleni szankció mellett döntött

Pro... - 2007-10-16

Japán kedden amellett döntött, hogy gazdasági büntetőintézkedésként nem folyósít Minmarnak (Burmának) pénzt egy egyetemi központ megvalósításához. Tokióban a döntést azzal indokolták, hogy szigetország azért nem utalja át a 3,4 millió eurónak megfelelő összeget, mert a mianmari katonai junta elleni szeptemberi tüntetéssorozat leverésére bevetett rendőrök támadásában életét vesztette egy japán újságíró is.

A Fidesz ismét Veres János távozását követeli a kormányfőtől

Pro... - 2007-10-15

A Fidesz ismételten felszólítja Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt, hogy ha komolyan gondolja a közélet megtisztításáért tett lépéseit, váljon meg pénzügyminiszterétől - mondta Balsai István vasárnap Budapesten.

Gore: az éghajlatváltozás nem "politikai ügy"

Pro... - 2007-10-12

Al Gore volt amerikai alelnök megtiszteltetésnek nevezte pénteken, hogy - az ENSZ Kormányközi Klímaváltozási Bizottságával (IPCC) megosztva - ő kaphatta meg az idei Nobel-békedíjat a globális felmelegedéssel kapcsolatos munkájáért, s azt mondta, a klímaváltozás erkölcsi és nem politikai ügy.

Európai Bíróság: a magyar iparűzési adó összeegyeztethető a közösségi joggal

Pro... - 2007-10-11

A magyar iparűzési adó olyan jellemzőkkel bír, amelyek megkülönböztetik a hozzáadottérték adótól (HÉA). A helyi adókról szóló törvény felhatalmazza Magyarország önkormányzatait, hogy illetékességi területükön helyi iparűzési adót (HIPA) vezessenek be - hangzik az Európai Közösségek Bíróságának álláspontja.

Kósa Lajos hallgat, Halász D. János hazudik, a debreceni pedagógusokat pedig ismét az orruknál fogva vezetik

Pro... - 2007-10-10

Halász D. János oktatásért felelős alpolgármester a pedagógusok minőségi bérpótlékával kapcsolatban adott válaszában szándékosan csúsztat, vagy szakterületén belüli tájékozatlansága folytán orruknál fogva vezeti Debrecen közvéleményét, és városunk kitűnő pedagógusait. Mindezt vélhetően nem másért, mint hogy saját felelősségét hárítsa.

Fico a magyar belpolitikát okolja a kialakult helyzetért

Pro... - 2007-10-10

Robert Fico szlovák kormányfő részben a bonyolult magyar belpolitikai helyzetet, részben Csáky Pál MKP-elnök agresszív magatartását okolta a szlovák-magyar viszony megromlásért a Die Presse osztrák napilap szerdai számában megjelent interjúban.

A Mol együttműködési megállapodást kötött a Quatar Petroleum Internationallal

Pro... - 2007-10-09

A Mol Nyrt. és a Quatar Petroleum International (QPI) október 8-án együttműködési megállapodást írt alá - közölte az olajtársaság a BÉT honlapján kedden

A GDP 20 százaléka tűnik el a szürke-fekete gazdaságban

Pro... - 2007-10-08

Az GDP közel 20 százalékának megfelelő, 3.000- 5.000 milliárd forint összegű adózatlan jövedelem képződik a szürke-fekete gazdaságban - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök hétfőn, az Adó és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) országos értekezletén.

Dávid Ibolya: sok a nemzetmegosztó kísérlet Magyarországon és Romániában

Pro... - 2007-10-06

Ezernyi kísérletnek vagyunk ma tanúi a nemzet cselekvő egységének megbontására mind Magyarországon, mind Romániában - ezt a gondolatot fejtette ki szombaton Aradon Dávid Ibolya. A Magyar Demokrata Fórum (MDF) elnöke délelőtt beszédet mondott az 1848-as tábornokok kivégzésének színhelyén, a Vesztőhelyen.

A magyar és a szlovák külügyminiszter szerint is a jövőbe kell tekinteni

Pro... - 2007-10-05

A magyar és a szlovák külügyminiszter szerint is a jövőbe kell tekinteni, így lehet megoldani a két ország közötti konfliktusokat. A két tárcavezető erről csütörtökön este beszélt a Magyar Televízióban Az este című műsorában. Ján Kubis külügyminiszter hangsúlyozta: a kérdést nem úgy lehet megoldani, hogy egymás szemére hányjuk a történelmi sérelmeket, hanem úgy, hogy képesek vagyunk-e a jövőbe látni.

Lendvai: a frakció partner akar lenni a javaslatcsomag kidolgozásában

Pro... - 2007-10-04

Az MSZP-frakció a miniszterelnök partnere akar lenni a közélet tisztaságáról szóló 7 pontos javaslatcsomag kidolgozásában - mondta Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezetője a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában

Továbbra is a "narancsos" erők vezetnek az ukrán választásokon

Pro... - 2007-10-03

Továbbra is a 2004-es "narancsszínű forradalom" utódpártjai állnak győzelemre az ukrán választásokon, a szavazatok 99 százalékának összesítése után.

GKM: a hosszú távú fejlesztések kerülnek előtérbe

Pro... - 2007-10-02

Az idén elindult Új Magyarország Fejlesztési Program keretében elsősorban a hosszú távú fejlesztési terveket támogatják, szemben az első Nemzeti Fejlesztési Tervvel - mondta Garamhegyi Ábel, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium államtitkára.

A Mol egyik kisebbségi részvénytulajdonosa támogatja az OMV ajánlatát

Pro... - 2007-10-01

A Mol egyik kisebbségi részvénytulajdonosa vasárnap csatlakozott azoknak a részvényeseknek a növekvő számához, akik támogatják az OMV osztrák olaj- és gázipari cégnek a Mol-ra tett 19,6 milliárd eurós ajánlatát.

Bajnai: a kunfehértói Rózsa Motel nem kért uniós támogatást

Pro... - 2007-09-29

Bajnai Gordon, az önkormányzati tárca vezetője szerint a minisztériumát ért vádak megalapozatlanok, a kunfehértói Rózsa Motel nem kért és nem is kapott uniós támogatást.

Feljelentést tett Weiszenberger László ellen az ÖTM

Pro... - 2007-09-28

Feljelentést tett Weiszenberger László ellen az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium (ÖTM) a Fővárosi Főügyészségen péntek délelőtt - közölte az MTI megkeresésére Bajnai Gordon önkormányzati és területfejlesztési miniszter sajtótitkára.

Az ügyészség már korábban elrendelte a nyomozást a Weiszenberger-ügyben

Pro... - 2007-09-27

A Zuschlag-ügy nyomozása során találta meg az ügyészség Kiskunhalason a HírTV-ben bemutatott kazettát és egy héttel ezelőtt elrendelték a nyomozást - közölte az MTI-vel Szabó Ferenc.