A Bayern már örülhet, de ki lesz a második?

Sport - 2006-11-01

Az Inter amilyen jól áll a Serie A-ban - a hétvégi városi derbin 4-3-ra nyert az AC Milan ellen, és 21 ponttal, veretlenül vezeti a tabellát -, olyan rosszul áll a szénája a Bajnokok Ligájában.

 A legrangosabb európai kupa első két körében a Sporting otthonában és a Bayern vendéglátójaként is kikaptak Roberto Mancini tanítványai, míg az előző játéknapon végre begyűjtötték a három pontot Milánóban, a Szpartak Moszkva ellen.

 

Az olaszok kezdték a találkozót, és úgy tűnik, a 0 fokos hideg nem zavarta őket, hiszen rögtön vezetéshez jutottak. Egy előrevágott labdát - a lyukat rúgó Stranzl mellett - Ibrahimovic kaparintott meg, a jobbösszekötő helyén megiramodott, a középen üresen érkező Cruzhoz passzolt, az argentin csatár pedig - aki az előző BL-meccsen duplázott - 6 méterről a léc alá bombázott. Az Inter a vezetés után kicsit visszahúzódott, de kontrákból veszélyes volt, Figo fejessel próbálkozott, Cruz pedig nagy helyzetben, 14 méterről gurított nem sokkal mellé.

 

A második játékrészt is a kék-feketék kezdték jobban, a 48. percben Figo jobb oldali beadását Ibrahimovic 5 méterről fejelte centikkel a kapu mellé. Ezt követően rákapcsoltak a hazaiak, többet birtokolták a labdát, és majdnem egyenlítettek is: szűk negyedórával a meccs vége előtt Siskin 38 méterről irtózatos kapufát lőtt. A hajrában Stankovic kis híján növelte a vendégek előnyét, s végül a több ziccert kialakító, de abból csak egyet értékesítő Inter 1-0-s sikerrel gyűjtötte be a továbbjutáshoz nélkülözhetetlen három pontot.

 

Bajnokok Ligája-csoportkör, 4. forduló:

B csoport:

Szpartak Moszkva (orosz) - Internazionale (olasz) 0-1 (0-1)

Szpartak: Kowalewski - Siskin, Jiranek, Stranzl, Rodriguez (Cavenaghi, 46.) - Kovac, Mozart, Bisztrov (Kovalcsuk, 54.), Tyitov - Bojarincev, Pavljucsenko.

Inter: J. César - Maicon, Córdoba, Materazzi, Burdisso - Zanetti, Figo (Grosso, 72.), Dacourt, Stankovic - Ibrahimovic, Cruz (Solari, 84.).

gól: Cruz (1.)

 

A Bayern München egy nem túl látványos meccsen ikszelt a Sporting Lisboával, ám a bajorok nincsenek túlságosan elkeseredve, hiszen a 0-0-s döntetlennel már biztosan bejutottak a legjobb 16 közé. A Sporting egy ponttal van lemaradva az Inter mögött, így a luzitánok is bizakodhatnak még.

 

Bayern München (német) - Sporting Lisboa (portugál) 0-0

Bayern: Kahn - Sagnol, Demichelis, Van Buyten, Lahm - Lell (Dos Santos, 46.), Ottl, Salihamidzic - Cruz (Karimi, 80.) - Pizarro, Makaay.

Sporting: Ricardo - Caneira, Tonel, Polga, Tello - Paredes (Farnerud, 52.), Costudio, Martins (Nani, 46.) - Moutinho - Yannick (Alecsandro 78.), Liedson.