A Vadkakasok közleménye

Sport - 2006-08-14

A Debreceni Városi-Egyetemi Kosárlabda Zrt. Igazgatósága az alábbi közleményt adja ki a múlt héten megjelent hír kapcsán

A Férfi Kosárlabda Liga (továbbiakban Liga) Versenybizottsága 2006. augusztus 7-én határozatban első fokon, nem jogerősen elutasította a Debreceni Városi – Egyetemi Kosárlabda Zrt. sportszervezetének a 2006/2007. évi nevezését. A Debreceni Városi – Egyetemi Kosárlabda Zrt. Igazgatósága értetlenül áll a döntés kapcsán.

A Debreceni Városi – Egyetemi Kosárlabda Zrt. Igazgatósága értetlenül áll a döntés kapcsán. és megteszi a szükséges jogi lépéseket, hogy a Vadkakasok ott legyenek a remélhetőleg jelentős késedelem nélkül kezdődő NB I. „A” bajnoki rajtnál.

Ugyanakkor a csapatunkért aggódó debreceni szurkolók, minden Vadkakasok rajongó és más sportszerető ember megnyugtatására szükségesnek látjuk az alábbi, tényszerű tájékoztatást adni.

1. A Vadkakasok menedzsmentje a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége Elnöksége június 15-i tájékoztatása alapján nyújtotta be nevezését a MKOSZ irodájához (az előző időszakban a Férfi Kosárlabda Liga szervezte a bajnokságot, melyre valójában – a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége alapszabálya, valamint a Sporttörvény 25. §-ának (2) bekezdése alapján – csak a Tagozatok jogosultak, melyek nem azonosak az érdekvédelmi Ligával és az Alszövetséggel):

Tisztelt Sporttársak!

Az MKOSZ Elnöksége értesíti a klubokat, hogy a korábbi állásfoglalásában foglaltaknak megfelelően a 2006-2007. bajnoki évre a nevezésekhez szükséges okmányokat az MKOSZ irodájához kell eljuttatni, valamint a nevezési díjat ugyanoda – továbbiakban Versenyiroda – kell befizetni.

- Férfi csapatok számára a befizetési határidő: 2006. június 30.

2. A nevezést követően a Liga NB I. Versenybizottsága által hozott határozat szerint a Debreceni Városi – Egyetemi Kosárlabda Zrt-nek több dokumentumokat kellett pótolnia, melyet kollégáink – átvételi bizonylattal elismerve – eljuttattak ismételten az Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége irodájához.

3. Bodrogváry Iván Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége főtitkár 2006. június 12-i írásos tájékoztatása alapján a Debreceni Városi – Egyetemi Kosárlabda Zrt. – a 2006. évi tagdíj levonása után is – túlfizetéssel, követeléssel bír az Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségével szemben.

4. A Debreceni Városi – Egyetemi Kosárlabda Zrt. írásban kérte a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségét, hogy nyilatkozzon a nevezési díj befizetésének helyéről, melyre azóta sem kaptunk hivatalos írásbeli választ.

5. A Debreceni Városi – Egyetemi Kosárlabda Zrt. Igazgatósága szerint a Vadkakasok megfelelnek a versenykiírásban szereplő feltételeknek, valamennyi szükséges dokumentum a rendelkezésünkre állt és áll (és benyújtásra került az MKOSZ irodájába), illetve megválaszolásra került valamennyi további kérdés. Az egyetlen pont a nevezési díj befizetésének elmaradása, mely az 1-es pontban szereplő tájékoztatáshoz kapcsolódó, tisztázó válasz hiánya miatt maradt el.

6. Megdöbbentőnek tartjuk ugyanakkor, hogy míg más csapatok 2006. augusztus 3-át követően hiányosságaik miatt hiánypótlásra felszólítást, addig a Vadkakasok csapata egyedüliként elsőfokú elutasítást tartalmazó határozatot kapott a Ligától.

7. Meg kívánjuk ugyanakkor jegyezni, hogy a Legfőbb Ügyészség Bartha Ferenc úrnak 2006. július 18-án címzett levele szerint a Liga nem jogosult a magyar kosárlabda bajnokság szervezésére, ennek kapcsán folytatott tevékenysége törvénysértő, így döntései sem érvényesek. A Debreceni Városi – Egyetemi Kosárlabda Zrt. szabályosan járt el nevezésével, amikor a dokumentumokat az MKOSZ irodájába juttatta el.

8. Kollégáink haladéktalanul tisztázzák a félreértéseket és megnyugtató módon rendezik ezen vitás ügyet.

 

Szeretnénk tájékoztatni továbbá a Tisztelt Szurkolóinkat és értünk aggódókat, hogy a Vadkakasok csapatának kerete összeállt. A tavalyi csapatból 6 játékos maradt meg, míg az új szerzemények között debreceni születésű és nevelésű játékos is szerepel. Várhatóan a már magyarnak tekinthető Sejo Bukva (Papa) mellett 3 külföldi játékos kap szerepet, köztük a már Debrecenben megkedvelt Terry Williams.

A csapatnak sikerült névadó sponzorral is szerződést kötnie, így a városi támogatásokon túl erre a bajnoki évre eddig megkötött sponzori szerződések meghaladják a 80 mFt-t.

A csapat ezen a héten gyűlik össze és várhatóan kedden délelőtt el is kezdi a felkészülését, annak dacára, hogy a bajnoki év a tervezetthez képest legalább 1 héttel csúszik és néhány kulcsjátékosunk – válogatottbeli szereplése miatt – csak később tud bekapcsolódni a munkába. A Kedves Szurkolóinkat legkésőbb a Pipelife Kupa előtti bemutatkozó sajtótájékoztatón avatjuk be a pontos részletekbe.

 

 

Debreceni Városi – Egyetemi Kosárlabda Zrt. Igazgatósága

 

2006. augusztus 14