A Vadkakasok új, névadó szponzora lett a UPC

Sport - 2006-10-10

2000 nyara óta most sikerült az első alkalommal névadó szponzori szerződést kötnie a vezetőségnek, így új, anyagilag biztosabb szakasz kezdődhet a Debreceni Vadkakasok élvonalbeli férfi kosárlabdacsapatának életében.

A 2006/2007-es szezonban Debreceni Vadkakasok-UPC néven indul a gárda a különböző csatározásokban. És ha minden a terveknek megfelelően alakul, akkor a szurkolók óhaja is teljesülhet, vagyis, végre olyan idényt tudhatnak le a debreceniek, amelyben az anyagi természetű problémákról keletkező hírek nem nyomják el az eredményeket. A megállapodás egyelőre 1+1 évre szól. Az eredményességi feltétel:a hajdúságiaknak mind a magyar bajnokságban, mind a Magyar Kupában a legjobb négy között kell(ene) végezniük. A névszponzori bejelentés apropóján tartott keddi, debreceni sajtótájékoztatón Takács László, a csapatot működtető részvénytársaság igazgatótanácsának elnöke elmondta, régi vágyuk teljesült azzal, hogy egy komoly cég, komoly tőkével állt melléjük.

Az elnök a támogatás pontos összegét nem árulta el. Az idei – 150-200 millió forint közötti költségvetésre tervezett- szezont anyagi gondok nélkül tudják majd átvészelni,a névadó szponzor támogatásának köszönhetően. A régebbről datálódó tartozásokat a terveik szerint december 31-ig, teljes egészében szeretnék rendezni. (Az elnök állítása szerint erről minden érintettel megállapodtak, szerkesztőségünknek más, ettől eltérő értesülései is vannak)

 

A   debreceni kosárlabda-utánpótlás helyzetének változtatása,  az egységes alapokra helyezés érdekében a klub mögött álló gazdasági társaság, a Debreceni Sportiskolát magába foglaló Debreceni Sportcentrum Kht. és a Vadkakasok legfőbb utánpótlásbázisának számító DEKE között köttetett meg egy háromoldalú megállapodás.

 

Szakmai oldalról nézve ennek a legfontosabb célja az, hogy a korosztályos sikereket a jövőben alárendeljék a végcélnak. felnőtt korba lépve akár hazai akár nemzetközi szinten bevethető játékosokat neveljenek ki. A célok teljesítése érdekében az önálló költségvetéssel működő egységek közös erőforrásokat mozgatnak meg. Az is elhangzott, hogy a rendszer csúcsán lévő szakmai vezetőt négyévente, pályázat útján választják majd meg, egyelőre azonban két évig a DEKE vezetőedzője, Boros Gábor tölti majd be.

H.I.