Drogba nehéz helyzetbe hozta a Barcát

Sport - 2006-11-01

A labdarúgó Bajnokok Ligája keddi csúcsrangadóján a címvédő FC Barcelona az utolsó pillanatig vezetett a Chelsea ellen, a hajrában azonban Didier Drogba döntetlenre mentette a találkozót. Az A csoport másik meccsén a Werder Bremen idegenben kiütötte a Levszki Szófiát.

 

A játéknap rangadóján az FC Barcelona a Chelsea-t fogadta. Az "odavágón" a londoniak 1-0-ra nyertek, kedd este pedig a katalánok nagyon gyors góllal vezetést szereztek: a 3. percben Deco szépségdíjas, 16-ról leadott lövésénél Hilário tehetetlen volt.

 

Nem sokkal később Messi a büntetőterület jobbszélén kevergetett, bepasszolt labdáját Ronaldinho közelről vágta látványosan fölé. A Chelsea első nagy helyzete Michael Ballack nevéhez fűződik, a 30 éves német 17 méterről bombázott centikkel a keresztléc fölé. Ezután a hazaiak részéről Xavi szép kényszerítő után hibázott óriási helyzetben, míg a másik oldalon Drogba bivalyerős fejesénél Valdés volt résen, így 1-0-val fordultak a csapatok.

 

A második játékrész elején kis híján egalizált a Chelsea, Essien beadását Robben fejelte 10 méterről a bal alsó sarok felé, Valdés azonban bravúrral hárított. Pár pillanattal később megint a holland szélső került helyzetbe, de a balszélről a kapu elé lőtt labdát tiszta ziccerben, 9 méterről fölé rúgta. Az 52. percben viszont már nem volt kegyelem, a leshatárról meglóduló Lampard került a Barca-védelem mögé, elsőre kissé sután ért a labdához, így kisodródott az alapvonalig, onnan azonban briliáns technikával a hosszú sarokba pörgetett.

 

Nem tartott sokáig a Kékek öröme: az 58. percben Ronaldinho félpályás indítást kapott a balszélen, remek cselekkel elfutott az oldalvonal mellett, majd - immáron az ötös sarkához közeledvén - külsővel középre adott labdáját a korábbi Chelsea-csatár, az izlandi Gudjohnsen közelről a hálóba vágta. A rendes játékidő után, amikor már mindenki elkönyvelte a Barca-sikert, egyenlített a Chelsea: az előrelopakodó Terry balról középre fejelt labdájával Drogbát találta meg, az elefántcsontparti csatár mellel levette azt, majd pár lépésről, a védők és a kapus eszén is túljárván a kapuba gurított.

 

Bajnokok Ligája-csoportkör, 4. forduló

A csoport:

FC Barcelona (spanyol) - Chelsea (angol) 2-2 (1-0)

Barcelona: Valdés - Zambrotta, Marquez, Puyol, Van Bronckhorst - Xavi, Motta (Edmílson, 57.), Deco - Messi (Iniesta, 84.), Gudjohnsen (Giuly, 77.), Ronaldinho.

Chelsea: Hilário - Boulahrouz (J. Cole, 75.), Carvalho, Terry, A. Cole - Makelele, Essien, Lampard, Ballack - Robben (Kalou, 73.), Drogba.

gól: Deco (3.), Gudjohnsen (58.), illetve Lampard (52.), Drogba (93.)

 

A Barca ezzel, hogy nem nyert, nagy bajba kerülhet, a Werder Bremen ugyanis Európa egyik legjobb formában lévő csapata, és minden vágya, hogy kiejtse a címvédőt. A németek a csoportban másodikak, amihez az kellett, hogy Szófiában átlépjenek a Levszkin. Nem volt nehéz dolguk, főleg az első gólnál, mivel Mihajlov kapus - labdakezelési hiba miatt - a saját kapujába perdített. A brémaiak végül "rendes" gólokat is szereztek, és 3-0-ra simán győztek.

 

Levszki Szófia (bolgár) - Werder Bremen (német) 0-3 (0-3)

Levszki: Mihajlov (Mitrev, 46.) - Milanov, Topuzakov, Tomasic (E. Angelov, 57.), Lucio Vagner - Eromoigbe, Borimirov - Bardon, Telkijski (Dimitrov, 69.), S. Angelov - Yovov.

Werder: Wiese - C. Fritz, Mertesacker, Naldo, Womé (Pasanen, 85.) - Baumann (L. Andreasen, 79.) - Frings, Vranjes - Diego - Klose, Hunt (Klasnic, 74.).

gól: Mihajlov (33., öngól), Baumann (35.), Frings (37.)

(Forrás:origo.hu)