Egygólos zöld-fehér siker az NB II nyitófordulójában

Sport - 2006-08-13

A Ferencváros labdarúgócsapata az NB II Keleti csoportjának nyitófordulójában 1-0-ra nyert az Üllői úton az előző idényben bronzérmes Jászapáti ellen. Eredmény: Ferencváros-Jászapáti 1-0 (0-0) Üllői út, 13 ezer néző gól: Laczkó (83.).

A szurkolók között

A találkozót 14 ezer szurkoló előtt rendezték, már fél órával a kezdés előtt, mintegy 8 ezer néző üdvözölte a melegíteni érkező csapatokat. A köszöntésből ezúttal a Jászapátinak is jutott, a hazai drukkerek és a vendégek (200 néző) mindkét együttes futballistáit óriási tapssal köszöntötték. A ferencvárosi rajongók transzparenseken mondtak köszönetet Gellei Imre vezetőedzőnek és a játékosoknak azért, hogy nem hagyták el a klubot.

 

A találkozó előtti békés hangulat a játékosokra is átragadt, akik kényelmes tempóban futballoztak, a hazaiaknál volt többet a labda, de a rengeteg pontatlan átadás miatt alig tudtak végigvezetni támadást, a vendégek pedig azzal tűntek ki az első félidőben, hogy átlagban negyed óránként valamelyik védő "lyukat rúgott" a saját kapuja előtt. Ez azonban mindig váratlanul érte a ferencvárosi támadókat is, akik nem tudtak mit kezdeni az így kapott ajándéklabdákkal. A második játékrészben a 60. percben Laczkó talált be a kapuba, azonban a játékvezető les miatt a vendégek javára ítélt közvetett szabadrúgást. 

 

A 83. percben már szabályos gólt fejelt a fiatal játékos, ezzel ő szerezte a Ferencváros történetének első NB II-es gólját. A fővárosiak végig óriási mezőnyfölényben játszottak, de rendkívül pontatlanok voltak. A lefújás után mindkét együttes szurkolótábora vastapssal búcsúzott kedvenceitől. (forrás: MTI)