Európa-bajnoki selejtező, C csoport: Málta-Magyarország 2-1 (1-1)

Sport - 2006-10-11

A magyar labdarúgó-válogatott Európa-bajnoki selejtezőn 2-1-es vereséget szenvedett idegenben Málta csapatától. A magyarok eddigi négy selejtezőjükből hármat elveszítettek. A házigazdák megérdemelt győzelmet arattak.

A magyarok birtokolták többet a labdát, de veszélyes helyzetet nem sikerült kialakítaniuk, ezzel szemben a házigazdák első támadásukat góllal fejezték be. A nagyon bizonytalanul védő máltai kapus hibáját is kihasználva gyorsan egyenlített Bozsik Péter együttese, amely továbbra is fölényben játszott, de a vendéglátók valamennyi támadásában benne volt a gól lehetősége, elsősorban Mifsud révén, akit se lefutni, se szerelni nem tudtak a védők. A magyarok nagy szerencsével zárták döntetlennel az első félidőt.

       A második 45 percben is a magyaroknál volt többet a labda, de a házigazdák sokkal szervezettebben, tudatosabban játszottak.    

      A vendégek akciói Czvitkovics révén valamivel veszélyesebbekké váltak, de gólszerzésre továbbra is inkább a hazaiaknak volt esélyük, elsősorban azért, mert Király többször is feleslegesen jött ki a kapujából és ezzel saját védőit hozta nehéz helyzetbe. Ha a máltaiak kicsit jobban koncentrálnak a befejezéseknél, nagyobb különbséggel is győzhettek volna.

 

A magyarok a következő selejtező mérkőzésüket jövőre, március 27-én vagy 28-án játsszák hazai pályán Moldovával.

 

 

Ta′Qali, 4000 néző

Játékvezető: Ver Eecke (belga)

Góllövők: Schembri (13., 52.), illetve Torghelle (19.)

Kiállítva: Vanczák (38.)

Sárga lap: Sammut (87.)

Málta: Justin Haber - Kenneth Scicluna, Stephen Wellman, Brian Said, Luke Dimech - Gilbert Agius (Peter Pullicino, 82.), George Mallia (Andrew Cohen, 65.), Kevin Sammut, Jaime Pace - Andre Schembri (Terence Scerri, 72.), Michael Mifsud

Magyarország: Király Gábor - Fehér Csaba (Halmosi Péter, 77.), Juhász Roland, Vanczák Vilmos, Leandro de Almeida (Kiss Zoltán, a szünetben) - Gera Zoltán, Tóth Balázs, Dárdai Pál, Huszti Szabolcs - Szabics Imre (Czvitkovics Péter, 60.), Torghelle Sándor

(MTI)