Jó játékkal bár, de korán búcsúzott a Loki

Sport - 2007-08-09

Korán búcsúzott a magyar bajnok a nemzetközi kupából. A DVSC-TEVA két mérkőzésen sem tudott gólt rúgni a nem igazán erős játékerőt képviselő Elfsborgnak. Bár Kouemaha betalált az első játékrész végén, a bíró érvénytelenítette a gólt.

Apróbb változtatást eszközölt Miroslav Beránek a debreceni összeállításban a borasi visszavágóra. Nem kapott helyet a kezdő csapatban Dombi Tibor, akinek helyére kikerült középről a jobb szélre Demjén Gábor, míg Leandro a bal oldali védő szerepköréből egy sorral előrébb léphetett.

 

További változás, hogy az Elfsborg elleni mérkőzés kezdetekor Szűcs István is ott toporgott a stadion műfüves pályáján. A találkozó előtt egyébként valamennyi debreceni labdarúgó egyöntetű véleménye volt, hogy csak abban az esetben lehet esélyük a továbbjutásra, ha több párharcot nyernek a test-test elleni összecsapásokban.

 

Nos, a Debrecen cseppet sem kezdte megilletődötten a találkozót, ám az Elfsborg támadásaiban sem volt sok elképzelés. Igaz, gólt, illetve gólokat a hajdúságiaknak kellett volna szerezniük, hiszen az egy héttel korábbi első mérkőzésen Daniel Mobaeck góljával a skandináv együttes nyert Debrecenben.

 

A svéd edző is tudta, azzal, hogy nyertek Magyarországon, közel sem dőlt el a továbbjutás. A DVSC nem állt be védekezni, próbált támadásokat vezetni, elsősorban Dzsudzsák Balázs és Leandro volt játékban. Az első játékrészben mégis Dorge Kouemaha szerzett gólt a Lokinak, ám a játékvezető kapus támadása miatt érvénytelenítette a találatot.

 

A folytatásban Stefan Ishizaki kissé ráijesztett a hajdúságiakra, miután előbb 14 méterről rúgta a labdát Balogh Jánosba, majd egy perc elteltével kitűnő labdát adott Samuel Holménnak, aki azonban közelről sem tudott túljárni a DVSC kapusának eszén. Miután a piros-fehérek rendezték soraikat, újfent kiegyenlítetté vált a játék. Igazán nagy gólhelyzetet azonban nem sikerült kialakítaniuk.

 

Az idő egyre jobban sürgette Beránek csapatát, ám gólt nem tudtak szerezni, ráadásul a legveszélyesebb debreceni játékost, Kouemahát a játékvezető kiállította, így a Loki rúgott gól nélkül búcsúzott a Bajnokok Ligája selejtezőjéből.

 

(nso.hu)