Máté Péter Angliába szerződött!

Sport - 2006-08-30

A DVSC-TEVA játékosát, Máté Péter, U21-es válogatottat a klub 2007. június 30-ig kölcsönadta az angol élvonalban szereplő Reading csapatának.

A Premier League 12. helyén álló gárdának május 1-ig kell nyilatkozni arról, hogy tovább is szerződteti-e a 22 éves belső védőt, akinek kölcsönadási díja 400 ezer font. Ha az angolok ezt követően is igényt tartanak a labdarúgóra, akkor 750 ezer fontot kap a klub. Ha a szerződés alatt a Readingből a játékos más csapatba igazol, akkor a DVSC további díjban részesedik.

Máté Péter augusztus 30-án érkezik vissza Angliából Debrecenbe, hogy elintézze a papírokat, majd utána csatlakozik újdonsült csapatához.

- Boldog vagyok, hogy valóra vált az álmom, hiszen az volt a célom, hogy egyszer Angliában futballozhassak – nyilatkozta a sportnapilapnak  Máté Péter. – Olyan ez a szerződés, mint egy tökéletes becsúszás: a megfelelő ütemben jött. Tapasztalatból mondom, hogy ebben a korban, amelyben én is vagyok, nem behozhatatlan egy magyar labdarúgó lemaradása az európai élvonalhoz képest.

Felfogtam, hogy itt folytatom a pályafutásomat, de magát az élményt még fel kell dolgoznom. Nem, nem azért hitetlenkedek, mert a szerződés nekem szóló példányát még nem tartom a kezemben… Beszélek valamelyest angolul, de azért a nyelvismeretet illetően is lesz mit tanulnom. Egyelőre keveset tudok új klubomról, bár néhány név ismerősen csengett a játékoskeretből. Bízom magamban, abban, hogy egy év múlva csupán formaság lesz az újabb megegyezés aláírása.

 (dvsc.hu)