Megbízott kapitány lett Várhidi

Sport - 2006-10-31

Várhidi Péter ül le ideiglenesen a magyar válogatott kispadjára. Kisteleki István őt bízta meg a nemzeti együttes felkészítésével és soron következő mérkőzésének irányításával.

Várhidi Péter vezeti ideiglenesen a magyar válogatottat, legalább a következő, Kanada elleni barátságos mérkőzésig. A szakembert Kisteleki István bízta meg a feladattal, amit a jelenleg az U19- es csapattal foglalkozó Várhidi elfogadott.

 

Kisteleki döntését az mlsz.hu- nak adott nyilatkozatában úgy indokolta: „Azért Várhidi Péterre esett a választásom, mert tehetséges fiatal edző, aki eredményes munkát végez a fiatalok mellett. (…) Azt várom Várhidi Pétertől, hogy olyan keretet rakjon össze, amelyre a későbbi kapitány is építhet majd. Tárgyaltam Détári Lajossal is, az ő szerződése szövetségi edzőként továbbra is él. Jövendőbeli feladatait az új, véglegesen kinevezett szövetségi kapitány határozza majd meg.”

 

„Nagy megtiszteltetés számomra a felkérés. Ilyen ajánlatot egy edző sem utasíthat vissza, hiszen a szövetségi kapitányság a szakma csúcsa, akkor is kitüntető feladat, ha a megbízás csak egy mérkőzésre szól”- mondta Várhidi. (forrás: OrientPress/mlsz.hu)