Vadkakasok-Utánunk Pusztuljon a Club?  Rövidítve: Vadkakasok-UPC

Sport - 2006-10-18

Az alacsony vérnyomású debrecenieknek új természetes gyógymódot javallt Dr.Takács László orvos, civilben a Debreceni Városi Egyetemi Kosárlabda Rt. elnöke. A garantáltan hatékony eljárás a Vadkakasok UPC mérkőzéseinek látogatásakor fejti ki vérnyomásemelő hatását

Az idén is összevissza és felforgatott csapatnak nevezett alakulat a Nyíregyháza elleni bajnoki mérkőzésen remek műsort adott elő. Az altatóorvost kettős szereposztásban Fodor Márton és Greg Harris adta elő, csak az ellenfél elaltatása helyett a nézők idegeit sikerült felborzolniuk. Ebbéli minőségükben időnként megközelítették a kompánia erre a célra  szerződtetett centerét(bonvivánját) Davorin Skornik urat.

       Fentnevezett elszórt labdáival és rosszkor beütött faultjaival vetette magát észre. Ez utóbbi alakításai közül a leginkább emlékezetre méltó, amikor 66:63  arányú, kínkeservesen megszerzett hazai vezetésnél, egy perccel a mérkőzés vége előtt, a vendégek palánkja alatt beütött, a legszebb napjaira emlékeztető, addig több, mint 20 pontot szerző Sitku Ernőnek. ( Büntetődobási százalék: 88)

       A hazai társulat mellékszereplői közül említhetném az egyelőre segédszínész Likár Pétert,( 5 pont 8 perc alatt) vagy a  távoli dobó szerepében máskor jobban domborító Tóth Gabeszt, a hazai közönség egyik kedvencét.( 5 pont 25 perc alatt). Bár az előbbiről a színházigazgató – Rajko Toroman – igen dícsérőleg nyilatkozott korábban.

      Molnár András művész urat is láttuk már jobban feszíteni az örökmozgó, tehetséges fiatal szerepében, mostani produkciója – 7 pont 35 perc játékidő alatt – nem éppen kiemelkedő. Bár ebben a társulatban….

      Hozzájuk képest a kompánia lassan örökös tagja, Sejo Bukva 10 pontja, 16 perc alatt, a rutinos mester ujjgyakorlatának tűnt. A színpadon izzadó színészkar legjobbja a kissé szertelen de nagyon bizonyítani akaró Miro  Vranjic volt a hétvégi előadáson, aki jókor dobott pontjaival majd élénk gesztikulálásával csak felélesztgette az addigra már a rosszullétbe  süllyedő közönséget.

   A Horváth Pipi-féle – egyébként egyre jobb - vendégtársulat 3 sztárral is sziporkázott.  Brane Savic gyorsabbnak és tehetségesebbnek mutatkozott sok élcsapat irányítójánál, Laslo Robert csak 18 pontot dobott de 28 IBM pontja a második a legjobb a mérkőzésen. Sitku művész úr ettől egy IBM ponttal kevesebbet, de 10 ponttal többet ért el, közelről és távolról is bonviván volt a csarnok színpadán.

      Az ügyelők- Ádám, Király és Csősz sípmester urak- a kellő pillanatokban avatkoztak közbe, s nem váltak főszereplőkké.

      Ilyen előadás után csak szerényen summázza véleményét a kritikus: ettől csak jobb jöhet. Reméljük.

Hajdu István