A debreceni ellenzék szövetsége készen áll felszabadítani Debrecent

A debreceni ellenzék – DK, MSZP, Szolidaritás, Párbeszéd – szövetsége készen áll felszabadítani Debrecent a több mint 20 éve tartó Fidesz-uralom alól. Egy olyan nyüzsgő, modern, szabad és felvilágosult nagyvárost kívánunk teremteni, amely büszke múltjára, azt nem rombolja, hanem megóvja. Egy olyan európai régióközpontot, ahol nem csak az idelátogató turisták, de a város polgárai is jól érzik magukat, ahol nem annak vezető politikusai, azok családtagjai gazdagodnak szürreális módon, hanem az polgárainak, a város lakóinak boldogulását szolgálja.

Tudjuk, a feladat hatalmas.

Városunk minden választókerületében indulnak képviselőjelöltjeink, akik az ott élőkkel szövetkezve teremtik meg végre egy olyan polgári világ lehetőségét, ami támaszt nyújthat az ott élőknek, legyenek azok pályakezdő fiatalok, kisgyerekes családok, idős, elesett emberek, vagy akár kisvállalkozók is.

- Megbecsüljük saját polgárainkat, Debrecen-kártyát vezetünk be,

Programunk 6 fejezete, és 30 pontja reményeink szerint valós alternatívát jelenthet az itt élőknek az elmúlt 20 év lélekölő sokszor embertelen világával szemben, és az itt lakók mindennapjait, életét, boldogulását hivatott segíteni.

Ebben egy olyan gondoskodó, átlátható, korrupciómentes, egészséges, zöld, európai nagyváros lehetőségét nyújtjuk át a debreceni polgároknak, ahol többek között:

- Lényegesen több forrás jut a szociális gondozóhálózatnak,

- Bérlakás programunkkal lakhatást biztosítunk a fiatal házasoknak, az arra rászorulóknak,

- Debrecen legyen valóban iskolaváros! A most elkészülő, csak a Fideszes politikusok és milliárdos oligarchák számára megfizethető, sokmilliós tandíjú nemzetközi elitiskolában a mindenkori létszám legalább 30%-át jelentő, ingyenes ösztöndíjprogramot indítunk. Mindezek mellett visszavesszük az államtól iskoláinkat!

- A debreceni önkormányzat teljes ingatlangazdálkodását átvizsgáljuk, a korrupció-gyanús ügyleteket kiderítjük, a város vagyonának kezelését átláthatóvá, korrupciómentessé tesszük

- Megbecsüljük saját polgárainkat, Debrecen-kártyát vezetünk be,

- Debrecen polgárai nem rabszolgák! Ezért azonnali hatállyal vállaljuk, hogy a „rabszolgatörvényt” egyetlen önkormányzati cég sem alkalmazza a továbbiakban, és haladéktalanul megkezdjük a betelepülő multikkal is az ez irányú tárgyalásokat.

- A Fideszes pénzszivattyú, az intermodális központ koncepcióját szakemberek bevonásával újragondoljuk. A belvárosba a súlyosan környezetszennyező távolsági buszokat nem behozni, hanem egy új közlekedési terv mentén eltávolítani kell. A Petőfi tér nem a buszok zajától lesz hangos, hanem egy új közpark madarainak csicsergésétől.

- Debrecen belvárosának teljes parkolási rendszerét átalakítjuk. Az első 30 perc parkolást, a parkolás fluktuációjának felgyorsítása érdekében ingyenessé tesszük. A kórházi parkolási anomáliáknak, maffiaszerű pénzlenyúlásnak azonnal véget vetünk.

- Rehabilitáljuk a jelenleg haldokló, elhanyagolt Erdőspusztát, a Fancsikai tavakat.

- A város tömegközlekedését új alapokra helyezzük. Ösztönözzük a tisztán elektromos hajtású tömegközlekedés bevezetését.

- A fákat nem kivágni, hanem ültetni kell! Ezért zöld-forradalmat hirdetünk.

- Minden egy év alatti debreceni csecsemő adható védőoltásának teljes költségét átvállalja az önkormányzat.

Debrecen, 2019. augusztus 7.

Varga Zoltán

polgármesterjelölt

DK-MSZP-Párbeszéd-Szolidaritás

Madarasi István

debreceni elnök

MSZP

Dede Tamás

HBm-i elnök

Párbeszéd

Káposznyák István

alelnök

Szolidaritás