A DK EP-képviselői megszavazzák az Európai Parlament orbáni rendszerszintű korrupciót megakadályozó határozatát

Az Orbán-kormány 12 év lopás után soha nem látott bajban van.

Az EU pénze nélkül a magyar gazdaság az összeomlás szélére került, ezért Orbán mindent elkövet, hogy megszerezze az uniós támogatásokat. Látszatintézkedések sorát vezeti be, amelyekre a DK képviselői mind nemmel szavaztak a magyar Országgyűlésben, mert ez mind üres szemfényvesztés, ami csak az Európai Bizottság átverését szolgálja.

Ha Orbán Viktor tényleg azt akarná, hogy az uniós pénzek ne csak az oligarcháinál és a családtagjainál landoljanak, akkor csatlakoztatná Magyarországot az Európai Ügyészséghez.

A Demokratikus Koalíció EP-képviselői megszavazzák az Európai Parlament orbáni rendszerszintű korrupciót megakadályozó határozatát, mert hazafiként, a magyar emberek érdekeit védő népképviselőkként ez a kötelességünk. Mert Orbán Viktor nem a jogállamot állítja vissza, hanem a jogállam látszatát szeretné megteremteni, hogy folytathassa a lopást. Ebben ránk ne számítson, senki sem lophatja el a magyarok pénzét, Orbán Viktor sem.

Mi, a DK európai képviselői a magyar emberek pártján állunk a korrupt kormányukkal szemben. Ezért szavazzuk meg az Európai Parlament határozatát.

dr. Molnár Csaba

Árnyék-kancelláriaminiszter, a DK EP-képviselője

MTI/OS