A DK polgármesterei rezsimenedéket nyújtanak az orbáni rezsiemelés miatt kiszolgáltatott lakóknak

A Demokratikus Koalíció polgármesterei az elmúlt években számtalan esetben segítettek a településükön élőknek, amikor szükség volt rá.

A polgárokat most, a megélhetési- és energiaválság közepén sem hagyja cserben a DK közössége. A DK polgármesterei rezsimenedéket biztosítanak a hideg idő beköszöntével azoknak, akik a megemelt rezsiárak miatt már nem tudnak nappal otthon fűteni.

- Dr. Bősz Anett humán területekért felelős főpolgármester-helyettes elmondta, hogy a fővárosban megnyitnák a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár központi épületeit és fiókhálózatát, a Budapesti Történeti Múzeumot és számos fővárosi kulturális intézményt azoknak, akik a brutális rezsiárakkal már nem tudják tartani a lépést

- Dr. Kiss László korábban már bejelentette, hogy novembertől márciusig havi 10 ezer forint támogatást biztosítanak azoknak a III. kerületieknek, akiknek az egy főre jutó havi átlagjövedelme nem éri el a 120 ezer forintot. Most pedig a kerület nappali rezsimenedéket hoz létre a Békásmegyeri Könyvtárban, de további óbudai helyszínek is szervezés alatt állnak.
- Niedermüller Péter idősek és gyermekek számára is igénybe vehető rezsimenedékek kialakítását jelentette be: a gyerekeket a nemrégiben átadott Varázsdoboz játszóházban várják, az idősebb korosztálynak pedig a kerület nappali klubjaiban biztosítanak rezsimenedéket napközben.

- Dr. László Imre elmondta, Újbudának is kötelessége segíteni a bajba jutottakon, ha már a kormány nem teszi. A kerületben öt helyszínen üzemel idősek klubja és két helyszínen 60+-os programközpont. Ez a hét helyszín alkalmas arra, hogy rezsimenedékként üzemelve befogadjuk azokat, akik ezt igénylik.
- Cserdiné Németh Angéla bejelentette: a XV. kerület is kijelöl rezsimenedéket a Csokonai Művelődési és Rendezvény Házban. "Így legalább napközben nem kell otthon fűteniük azoknak, akik hozzánk jönnek, ezzel is kicsit könnyebbé tudjuk tenni a hétköznapjaikat" - fogalmazott.
- Szaniszló Sándor elmondta: a XVIII. kerület is rezsimenedéket biztosít azoknak, akik az orbáni rezsiemelések miatt napközben a hideg lakásukban ülnének: három kerületi könyvtárat nyitnak meg, ahol nem csupán rezsimenedéket biztosítanak, hanem kulturális programokkal is kedveskednek a hozzájuk betérőknek.
- Baracskai József, Zalaszentgrót DK-s polgármestere is bejelentette: az önkormányzat megnyitja a város idősek otthonát mindenki előtt, akik melegre, néhány jó szóra vagy társaságra vágynának.
- Tóth József, Polgár város polgármestere elmondta: az önkormányzati fenntartású, polgárőrseg által használt irodát átalakítják melegedővé, de több helyiséget is tudnak biztosítani erre a célra, amennyiben szükséges. "Hasonlóan a többi önkormányzathoz, mi is tesszük a dolgunk" - fogalmazott.

DK Sajtóiroda

Kiadó: Demokratikus Koalíció