Árnyékkormány: Elég aggasztó….

Elég aggasztó, hogy a koronavírus-járvány harmadik évében a kormány még mindig képtelen úgy kezelni a helyzetet, hogy ne legyen fennakadás az egészségügyi intézményekben.

Megugrott a koronavírusos betegek száma a Honvédkórház neurológiai osztályán, így a fekvőbetegellátást igénylő betegek számára más intézményeket jelöltek ki, az általános neurológiai ellátást igénylő betegek fogadását pedig lemondták.

Az Árnyékkormány szerint több mint aggasztó, hogy a koronavírus-járvány harmadik évében a kormányzat még mindig képtelen úgy kezelni a helyzetet, hogy ne legyen fennakadás az egészségügyi intézményekben.

Bőven lett volna idő az első hullám óta megfelelő szakmai protokoll kidolgozására, a megfelelő intézményi háttér kialakítására, és most már elegendő tapasztalat is áll ehhez rendelkezésre, de az orbáni egészségügyi rendszerben még mindig csak a lezárás működik. Egy felelős kormány felelős programot dolgoz ki az ilyen esetekre, ahogy ezt az Árnyékkormány is teszi. Mi felkészültünk, a jelenlegi kormány ugyanis többször bebizonyította, hogy alkalmatlan a feladatára, a helyzet pedig egyre több tekintetben tarthatatlanná válik.

Dr. Komáromi Zoltán

Egészségügyi árnyékminiszter

Kiadó: Demokratikus Koalíció

MTI-OS