Árnyékkormány: Mikor kapják végre olcsón a gázt a magyarok is?

Miután az Árnyékkormány hetek óta arról beszél, hogy egyéves mélypontra jutott a gáz világpiaci ára, tegnap már Szijjártó Péter külügyminiszter is elismerte, hogy az alacsony világpiaci árak miatt Magyarország is olcsóbban fogja kapni a gázt. Arról ugyanakkor sem a külügyminiszter, sem más nem beszélt a kormányból, hogy mikor vonják vissza a hétszeres rezsiemelést.

Arról ugyanakkor sem a külügyminiszter, sem más nem beszélt a kormányból, hogy mikor vonják vissza a hétszeres rezsiemelést.

Az Árnyékkormány azonnali válaszokat vár a kormánytól: mikor vonják vissza a hétszeres rezsiemelést, mikor kapják olcsón a gázt végre a magyar emberek is, és jelenleg mekkora profitot keres az MVM a hétszeres kormányzati rezsiemelésen? Jó lenne, ha a kormány rezsipolitikája végre tervezhető és kiszámítható lenne, mert a hétszeres kormányzati rezsiemelés nagyon sok embert sodort veszélybe

Bár az Árnyékkormány a Rezsimentő Alappal szeretne minél többeknek segíteni, a valódi megoldás a hétszeres rezsiemelés visszavonása lenne.

Rónai Sándor

Árnyék-külügyminiszter

MTI-OS