Az Alapítvány a Daganatos Betegek Gyógyításáért és Rehabilitációjáért közleménye

200 kérdés, 200 válasz: átfogó tudásbázis készült az emlőrákról. A Rákgyógyítás.hu nonprofit betegtájékoztató portál közérthetően, részletesen kidolgozott cikkekben csaknem minden olyan kérdésre egy helyen válaszol az emlőrákról, ami egy betegben vagy a családtagokban a mellrák diagnózisának pillanatától felmerülhet.

. Az összefoglaló a legújabb onkológiai, sebészeti, sugárterápiás gyakorlatot is közérthetően ismerteti.

- A sikeres kezelésekhez nélkülözhetetlen a betegek felvilágosult és tudatos részvétele a gyógyításban, ezt szolgálja a www.rakgyogyitas.hu portál kezdeményezése - fogalmaz prof. dr. Bodoky György, a nonprofit honlapot működtető Daganatos Betegek Gyógyításáért és Rehabilitációjáért Alapítvány vezetője. A Magyar Klinikai Onkológiai Társaság (www.mkot.hu) szakmai partnerségével működő hirdetésmentes betegtájékoztató oldal 2006 óta segíti az érintett családokat, évente több mint 1 millió látogatást regisztrálnak.

- A Rákellenes Világnapra időzítve 100 új cikket publikáltunk az emlődaganatokról, ezt február végéig folyamatosan további 100 új cikk követi, így a hónap végére összeáll egy 200 cikkből álló tudásbázis. Az összeállítás a legtöbb kérdésre választ ad, ami egy emlődaganattal szembesült betegben a betegút bármelyik fázisában felmerülhet - tájékoztat B. Papp László, a www.rakgyogyitas.hu főszerkesztője.

Az emlőrákról szóló tudástár a www.rakgyogyitas.hu/emlorak200 címen érhető el.

Kiadó: Alapítvány a Daganatos Betegek Gyógyításáért és Rehabilitációjáért

MTI