Az egyéni vállalkozók számára húsvéti ünnepek alatt is "döcög" a kormányzati informatikai rendszer.

Sajnos nem tudnak az ünnepek úgy eltelni, hogy ne kelljen szembesülni a kormányzati informatikai rendszerek hibás működésével.

Az egyéni vállalkozás jelenleg kizárólag online ügyintézés keretében hozható létre, vagy módosítható. Az egyéni vállalkozókat kezelő portál és az általa generált hivatali kapcsolatok azonban a húsvéti ünnepek alatt sem működnek jól. Főként a következő napon hatályosuló szüneteltetés és az egyéni vállalkozás indításával kapcsolatos bejelentés feldolgozási késedelme okozhat joghátrányt.

Egyesületünk álláspontja szerint az ilyen joghátrányok kiküszöbölésére van jogi lehetőség, bár annak konkrét lebonyolítását a jogszabály nem írja le.

Sajnos a minisztérium egyelőre nem vizsgálja ki automatikusan a sikertelen kérelmezéseket, ezért azokat haladéktalanul panasz formájában kell jelezni, de nem 1818-as számon, hanem e-papíron, panaszként. További tájékoztatást itt lehet kérni:

Belügyminisztérium Okmányfelügyeleti Főosztály

1094 Budapest, Balázs Béla 35.

Telefon: +36 1 299 7272

A főosztályvezető és helyettesének közvetlen elérhetőségei (telefon, fax, e-mail):

Okmányfelügyeleti Főosztály dr. Csatári László főosztályvezető +36 (1) 456-6530 +36 (1) 456-6559 laszlo.csatari2@bm.gov.hu

Okmányfelügyeleti Osztály dr. Németh Iván főosztályvezető-helyettes +36 (1) 456-6532 +36 (1) 456-6559 ivan.nemeth@bm.gov.hu

Kiadó: Magyar Könyvelők Országos Egyesülete

os

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza