Az MDF reakciója Tarlós István nyilatkozatára

 Tarlós István még Óbuda polgármestereként a következővel fenyegette meg az egyik ingatlan-eladási ügyben őt kérdező MDF-es politikust: ne ravaszkodj, mert leverem a szemüveged és ráugrok”.

Tarlós István augusztus 14-én a következőket írta internetes blogjában: az MDF a fővárosban sem tud egyik ’oldal’-nak sem ajánlani semmit. Különben sem túl értelmes ez a jobbközép kifejezés, amit használnak, legfeljebb a színházban, vagy a moziban van ilyen”

Tarlós István augusztus 28-án pedig ezt írta: Kérdés még, ha az MDF nagy terve új jobboldali párttá válni, hát mi volt idáig? Mert jelenleg - ahogy látom - körülbelül három-négy ember személyes hiúságát és becsvágyát segítene kielégíteni másik hét-nyolc ember. Nagyjából ennyi ma az MDF.”

Tarlós István ma együttműködést és párbeszédet ajánlott a Magyar Demokrata Fórumnak. Kérdés, hogy Tarlós István MDF-fel kapcsolatos véleménye miért változott meg a választás másnapján. Egyik lehetséges magyarázat, hogy Tarlós István a kampányban becsapta a választóit, és valótlanságokat állított. Ha ez így van, akkor egy kétkulacsos politikussal és a Gyurcsány-effektussal állunk szemben. A másik lehetőség, hogy a választás éjszakáján valamilyen változás állt be a Fidesz és a szélsőjobboldal által támogatott jelölt életében. Nem tudjuk, melyik az igazság a kettő közül.

Nem világos továbbá, hogy Tarlós István független” kinek a nevében, milyen felhatalmazás alapján, milyen konkrét ügyekben szeretne az MDF-fel együttműködni.

Amíg mindezek nem tisztázódnak, addig az MDF kellő óvatossággal kezeli Tarlós István nyilatkozatait. Az viszont tény, hogy a Magyar Demokrata Fórum önálló, ellenzéki képviselőcsoporttal rendelkezik és korszerű konzervatív politikát folytat.

 

Dávid Ibolya elnök, MDF

Kiadó: Magyar Demokrata Fórum

(OS)