Az MNB visszavonta a Strategon működési engedélyét

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) részlegesen felfüggesztette a Strategon Értékpapír Zrt. (Strategon) befektetési- és árutőzsdei szolgáltatási tevékenységét, a jegybank a feltárt működési jogsértések miatt arról is döntött, hogy miután a cég teljes körűen elszámol az ügyfeleivel és ezt az MNB-nek is igazolja, visszavonja a társaság működési engedélyét - közölte az MNB pénteken.

A közlemény szerint a Strategon a felfüggesztés ideje alatt újabb ügyféllel szerződést nem köthet és a meglévő ügyfeleivel szemben új kötelezettséget sem vállalhat, ugyanakkor a még fennálló ügyfél-szerződéseket teljesítenie kell.

A felfüggesztés addig tart, amíg a Strategon nem számol el teljes körüen az ügyfeleivel, vagy amíg a cég a fennálló kötelezettségeit más befektetési vállalkozás át nem vállalja, mindezekről a társaságnak értesítenie kell a jegybankot.

A közleményben felidézték, hogy az MNB december 22-én kiadott határozatában felszólította a Strategont, hogy működése mindenkor feleljen meg a jogszabályi előírásoknak és szavatoló tőkéjét töltse fel a jogszabályban meghatározott szintre. A jegybank később megállapította, hogy a társaság az előírt határidőben nem tett eleget a szavatoló tőke-feltöltési kötelezettségének, és több mint hat hónapja nem folytatja a részére engedélyezett árutőzsdei tevékenységet sem.

A Strategon Értékpapír Zrt. a tőkepiac egészéhez mérten csekély súllyal - a szektor értékpapír-állományára vetítve 0,14 százalék részesedéssel - és mintegy 600 szerződött ügyféllel rendelkezik.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza