DK: Beteg a magyar egészségügy

Sokkoló jelentést tett közzé az Európai Bizottság a magyar egészségügyről A várható élettartam öt évvel az uniós átlag alatt van. A férfiak átlagosan csaknem hét évvel rövidebb ideig élnek, mint a nők, és a legalacsonyabb végzettséggel rendelkező férfiak átlagosan kilenc évvel kevesebbet élnek, mint a legmagasabb iskolai végzettséggel rendelkezők.

A halálozások mintegy háromnegyede szív- és érrendszeri illetve rákbetegség következménye. A megelőzhető (pl. tüdőrák)és a kezelhető rákbetegségek (pl. mellrák, méhnyakrák és vastagbélrák) miatti halálozási arányszám az EU-ban a legmagasabbak közé tartozik.

​A magyar egészségügyi rendszer súlyosan alulfinanszírozott.

A magyar egészségügyi rendszer súlyosan alulfinanszírozott. Az egy főre jutó egészségügyi kiadás a legalacsonyabbak között van az EU-n belül, és csupán az uniós átlag felét teszi ki. Ráadásul ennek csak kétharmada közkiadás (az EU-ban ez az arány 80%), amiből logikusan következik, hogy az alacsony jövedelműek gyakran nem jutnak hozzá a megfelelő ellátáshoz. A rendszer erősen kórházközpontú, miközben egyre nagyobbak az alapellátás hiányosságai.

A Demokratikus Koalíció a kormányváltás után radikálisan növelni fogja az egészségügyi közkiadásokat, ezen belül az egészségügyi dolgozók bérét. Kulcskérdésnek tekinti az esélyek egyenlőségét az ellátáshoz való hozzájutásban. Gyors ütemben fejleszti az alapellátást és a megelőző rendszert.

Niedermüller Péter

alelnök, EP képviselő, DK

Kiadó: Demokratikus Koalíció

OS

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza