DK: Orbán és a flamand szélsőségesek találkozója újabb ok a Sargentini-jelentés elfogadására

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint Orbán Viktor és a flamand Schild & Vrienden (Pajzs és barátok) szervezet tagjainak nyári találkozója újabb ok arra, hogy támogassák a Sargentini-jelentés elfogadását.

A DK frakciószóvivője pénteki, budapesti találkozóján emlékeztetett arra, hogy Orbán Viktor miniszterelnök idén nyáron Tusnádfürdőn beszélgetett és fényképezkedett a bevándorlásellenes ifjúsági mozgalom több tagjával. Gréczy Zsolt felhívta a figyelmet, hogy csütörtökön Belgiumban vizsgálat indult a csoport ellen, miután egy helyi tévécsatorna bemutatta a szervezet tagjai által írt rasszista, szexista és antiszemita megjegyzéseket.

A Demokratikus Koalíció ezek után kíváncsi arra, hogy a találkozóról előzetesen tudott-e a miniszterelnök programját szervező csapat, a titkosszolgálat vagy a Terrorelhárítási Központ - mondta Gréczy Zsolt.

A politikusnál rákérdeztek a fideszes Deutsch Tamás korábbi szavaira. A néppárti képviselő azt mondta, hogy az Európai Parlamentben elkezdődött olyan machináció, amely arról szól, hogy a Sargentini-jelentés szavazásánál a voksok közé kell-e számítani a tartózkodó szavazatokat. Gréczy Zsolt azt felelte, hogy a Fidesz mindent megpróbál, mert "érzi a bajt", ugyanis néppárti képviselők is megfogják szavazni a jelentés elfogadását.

MTI